Hadúr

Bakancslistához adom
The War Lord
amerikai háborús filmdráma, 119 perc, 1965

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A X. században járunk, a Német-Római Császárság északi határvidékén. Normandia hercege új helytartót küldött a Frízek által rettegésben tartott partvidékre. A lovag bosszút esküdött a frízek hercege ellen, aki apját elfogta és hatalmas váltságdíja a család mindenét elvesztette. Most azonban a fríz herceg kisfia került a normannok fogságába. A lovag beleszeretett egy falubeli lányba, akit az első éjszaka jogán tornyába hozat, de a szokással ellentétben nem engedi el a nap felkeltével, hanem magánál tartja. A feldühödött falubeliek a frízeket hívják segítségül elárulván nekik, hogy a hercegük fia a lovag foglya. A frízek megostromolják a tornyot, de a normann felmentő sereg már úton van.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
John Falcon 2017 ápr. 01. - 13:34:46 6/10 Előzmény Ayrton Corvus
Lehetne, lehetne, csak éppen (egészen kivételesen) ez a film eredeti címe!
Texas Bill 2016 ápr. 27. - 16:39:04
Jó kis film, a végét nem egészen értettem, de ez lehet, hogy az én hibám - a többi jó volt.
Ayrton Corvus 2011 ápr. 03. - 01:35:25
A filmre szinte véletlenül akadtam. A képkeresõbe keresgéltem és figyelmes lettem Charlton Hestonra egy borítón, amin a Hadúr cím szerepelt. Csodálkoztam hiszen ez nem jelent meg nálunk, aztán ráakadtam. Gondolom aki a filmet magyarosította az készítette a borítót is. A szinkron passzol a film alatt, eredeti angol hangsávval még nem láttam, de szerepel a "lemezen" angol és francia felirat. Menü az valahogy lemaradt, pedig volt még hely. Nem azért, hogy kötekedjek, de nyugodtan hagyhatta volna a filmet dvd9-nek, akkor az eredeti szélesvászont nem kellett volna belepréselni egy letterbox keretbe.

A film címe akár várúr is lehetett volna. Charlton Heston elég kemény középkori embert játszik, de a szíve azért a helyén van. A film nem egy El Cid, de így elsõ nézésre is tetszett.