Halál a pénztárban

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 55 perc, 1979

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Az MM Gépgyár pénztárában holtan találják az éjszakás művezetőt, Szigony Gyulát, aki sógora volt a gyár főrendészének, Kriszton Imrének. A nyomozás során meghal egy éjszakás munkás, aki feltehetően látott valakit a pénztárban éjjel. Völgyi őrnagy megtalálja a bűntény szálait, amelyek Kriszton Imréhez vezetnek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2018 jún. 15. - 16:56:08
*** SPOILER ***
A film megtörtént esetet dolgoz fel, bár időben áthelyezve a filmkészítés időszakára.
A nyomozásban közreműködik egy nyugdíjas, Fellner nevű nyomozó (Pataky Jenő alakítja). Az illetőnek láthatólag minden a kisujjában van, ránézésre beazonosítja a kasszafúrás technikáját és a kapcsolódó mackósokat. Figyelemre méltó az a rész, amikor a behívott mackósokkal beszélget: a beszélgetés kölcsönösen udvarias stílusban folyik és azt a hatást kelti, hogy a kasszafúrók a maguk módján becsületes emberek.
Amúgy főrendész tulajdonképpen már kezdettől gyanússá válik azzal, hogy lépten-nyomon lakatokat nyit ki, meg hogy a hátsó bejárat is csak lakattal van bezárva.
*** SPOILER ***
10/10
M41 2150 2016 aug. 16. - 09:51:08 10/10
Nagyon jó krimi, egy kiváló rendõr-író tollából! Az alapmû Fóti Andor: Kelepcében az alvilág címû könyvének Gyilkosság decemberben címû epizódja. Szerintem Fóti Andor nevét fel kéne tüntetni a stáblistán. Az ismertetõbõl meg nem kéne SPOILER-ezni, nem illik egy krimihez!