Halálhatár

Bakancslistához adom
Across the Line: The Exodus of Charlie Wright
amerikai krimi, 94 perc, 2010

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Egy kisváros seriffje (Brad Johnson) beleszeret egy fiatal, csinos lányba, Mirandába, aki illegálisan tartózkodik az országban. Találkozásuk apropója az, hogy a nő szemtanúja volt egy gyilkosságnak a texasi határon. A seriff nyomozni kezd, s ekkor döbben rá, hogy az állását és az életét is kockára teszi ezzel. Épp ezért egyre inkább ki akarja deríteni, mi történt valójában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Nótárius 2020 dec. 12. - 15:54:04 7/10


A fenti ismertető tévesen nem erről, az eredetileg Across the Line: The Exodus of Charlie Wright című (2010), hanem egy másik, magyarul szintén Halálhatár című filmről (2000) szól!

Ennek a történetnek a középpontjában
Charlie Wright (Aidan Quinn), egy Los Angeles-i bankár áll, aki 10 milliárd dollárt csalt ki a befektetőktől. Az FBI letartóztatása elől sikerül megszöknie, de a pénzzel látszólag nem törődve, a lebukás veszélyére sem sokat adva, nem megy messzire, csak Tijuanáig. Ott aztán, miközben a két évtizeddel korábbi szerelmi emlékei vonzásában, a múltjának szereplői után kutat; az FBI-on kívül, az orosz és a helyi bűnözök is gyorsan rátalálnak. Ezt követően megkezdődik utána a hajsza, amelyben az üldözői egymással is versengve próbálják elkapni, ... majd újra elkapni; miközben csak a legvégén kiderülő súlyos titka irányítja tetteit, döntéseit.

Sajnos a film közelítőleg sem volt annyira jó, mint amennyire az egyébként figyelemre méltóan ígéretes színészgárdája alapján számítottam.
Ugyanakkor érdekes, szándékoltan párhuzamos lélektani vonatkozása volt, hogy az eseményláncolat nagyon eltérő helyzetű szereplői közül többen is, épp a "karrierjük" hanyatlását érzékelve voltak kénytelenek a múltjukkal szembenézve döntést hozni a jövőjüket illetően.

Az akció-végkifejlet viszont még a saját kategóriájához és nem túl magas igényű értelmezési köréhez képest is meghökkentően életszerűtlen, összefüggés-zavaros abszurditásba fulladt.