Halhatatlan szépség

Bakancslistához adom
Éternelle
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia filmsorozat, 53 perc, 2009

Értékelés:

42 szavazatból
Szerinted?

Egy esős éjszaka Yann Voline, az éjszakai ügyeletes orvos terepjárójával elüt egy meztelen nőt. A kórházba szállítás után kiderül, hogy a fiatal nő elvesztette az emlékezőképességét, és egy ismeretlen baktérium fertőzte meg. Az orvosok és a rendőrség is tanácstalan a rejtélyekkel teli esettel szemben. Mígnem Yann felfedezi, hogy a nő kivételes képességekkel rendelkezik: olvas mások gondolataiban, és bárki személyiségét képes felvenni, akivel találkozik... Misztikum, spiritualitás szövi át a meseszerűen, mégis hétköznapi, ismerős fordulatokkal készült francia sorozatot, melynek címadó szerepét a nagysikerű Csillagjegyek sorozatból ismert, elbűvölő Claire Keim alakítja.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
DOREA 2012 júl. 24. - 19:24:39 Előzmény Dr.Mouse
A franciák fejezték be. Nem értem, hogy miért. Szerintem a franciák körében is népszerû volt, fõleg Guillaume Cramoisan miatt (õ most a Profilozókban látható).
A magyar tévé egyszerûen megvette és leadta a befejezetlen sorozatot.
Dr.Mouse 2012 máj. 29. - 19:15:45
..hát, ennek ennyi? Minek kezdenek el valamit, ha nem képesek leadni az egészet??
Gusztustalan az összes "magyar" csatorna! :o(
10/10
Bozótharcos 2011 okt. 11. - 15:08:30 10/10
Teljesen véletlenül láttam az elsõ részt, annyira megtetszett, hogy megnéztem az összes epizódot, persze elõre felvéve. Múlt héten már nagyon gyanús volt amikor azt mondták hogy az utolsó rész következik. Gondoltam hogy az legalább két órás lesz, mert 1 órában tutira nem fogják tudni felfedni az összes titkot. Persze nem így történt. Egyszerûen félbehagyták. Mivel kb. 10 év után néztem sorozatot M2-tõl, olyan szinten csalódottnak és átvertnek érzem magam, hogy majd újabb 10 év múlva látogatok felétek.
offtopic
Marcipáncica_ 2011 okt. 07. - 22:15:20 Előzmény Andromeda
Sajnos a 2. részt még láttam, de azóta csak töredékeket... megjegyzem ezek önmagukban már annyira nem jöttek be mint az elsõ rész, de ez simán lehet hogy csak abból adódik hogy megszakadt a történet a számomra, és értelmetlennek vagy túlzásnak tûntek ezek a részek. Sajnálom azért, mert alapvetõen nagyon kedvelem az ilyen jellegû filmeket/ sorozatokat... :S
Andromeda 2011 okt. 07. - 17:24:38 Előzmény Marcipáncica_
Én már láttam a sorozat 6 részébõl ötöt (szóval láttam a végét ennek az évadnak). Nem csodálom, Marcipáncica, hogy nagyon tetszett az elsõ rész, engem is baromira megfogott, teljesen kivoltam, hogy milyen jó.
offtopic
Marcipáncica_ 2011 okt. 04. - 13:14:52
Senki??
Marcipáncica_ 2011 okt. 03. - 22:29:30
Hú gyerekek, ez nagyon tetszett!!!
Csak azt sajnálom hogy egy ismerõs sem nézte, nincs kivel kitrécselni az elsõ részt!! :D
offtopic
robicsek2 2011 máj. 24. - 18:53:14
A francba. ha tudom bele se kezdek !
Utálom ha egy film sorozat nincs befejezve.
10/10
anfoare 2011 máj. 17. - 12:24:51 10/10
Egyelõre igen, mivel nem rendelték meg a folytatást, pedig a készítõ már az elején megmondta, hogy egy évad még a fejében van, hogy kerekké tegye a történetet. Nem tudom meg fog-e valósulni. Sajnos így nem kellett volna megvennie a magyar tv-nek...leírtam, miért. Nem a sorozat hibája, hogy így lett vége...Ahhoz mérten jó eredményt produkált Franciaországban, hogy alig ült akkor valaki a tv elõtt, mivel épp nyaraltak...
A fõcímzene nekem valahol megvan, ha megtalálom, szólok.
Andromeda 2011 máj. 13. - 16:12:10 Előzmény anfoare
Szerintem állati felháborító, hogy a sorozatokat rendelésre készítik a csatornák számára! Ez így abszolút nincs lezárva, minden szál lóg a levegõben! Az meg régóta bosszant, hogy mi a nyavalyának készítenek egy ilyen sorozatból több évadot, amikor semmi értelme, kb. 8-10 részbõl normális, kerek sztorit lehetne készíteni! Oltári módon tud engem bosszantani ez az "évadozás"! Van egy jó sorozat, max 10 részes, és kész! Mi csudának kell neki 2.+3. évad?!

Amúgy tök érdekes volt a maga mûfajában, és a zenéjét nem lehet valahonnan letölteni?
10/10
anfoare 2011 máj. 12. - 18:41:34 10/10
Mint spoilerként említettem, ez csak az elsõ szezon volt, amit még eddig nem folytattak Franciaországban sem. Nem tudom, meg fogják-e valósítani, mert a fõszerepet játszó Claire Keim mostanság igen le van terhelve. Ez a sorozat kb 2 évvel ezelõtt készült, a vetítés tavaly volt a frranciáknál is, az M6 rögtön nem kérte a folytatást, bepróbálkozik más sorozatokkal is, meg újravetítéssel is, és kiderül készül-e következõ szezon. Sajnos a csatorna ott rontotta el náluk, hogy abban a hónapban vetítette le, amikor a franciák többsége nyaral, és nem otthon ül, hogy tévézzen. Sok nézõt elveszítettek ezáltal. Mindezek miatt írtam azt is, hogy érthetetlen, miért vette meg az M1, hisz, nem tud teljes értékû sztorit adni a nézõknek, viszont arra "jó", hogy a sorozatot húzassa le a magyar nézõk szemében, mert sokan nem tudják a miérteket.
10/10
anfoare 2011 máj. 11. - 09:28:16 10/10
Ma este utolsó rész! :)
Andromeda 2011 máj. 08. - 16:49:13 Előzmény anfoare
Értem, kösz, h leírtad. Sajnálom a lányt, h õ a hordozója a baktériumnak. Nem tom mi lesz a vége, érdekel, h 40 percbõl mit tudnak kihozni.
10/10
anfoare 2011 máj. 07. - 16:18:26 10/10
Ahogy az eddigi részekben láttuk, a lány gyorsan tanul, felfedezi, milyen képességei vannak, ezáltal veszélyessé is válhat. Shakin azt magyarázta az indiai komának, hogy idõnként õ mindig "kiürítette", elég hülye fordítás, bár érthetõ. Magyarán, mindig úgymond amnéziássá tette, hogy ne fejlõdjön olyan szintre, hogy megállíthatatlanná váljon. Csak, most gyenge is volt, mint kiderült összeszedte azt a gombát, és messze is volt a lánytól, ezért kisebb mértékben tudott csak hatni rá. Azt is elmagyarázta az indiai fickónak, hogy még ha nem is tud róla, de akkor is a párját keresi, szüntelenül, mellette akar maradni. Azért "még, ha nem is tud róla", mert itt a szegény lány nem kontrollálja a dolgokat, mivel úgymond a baktérium keresi a párját,reménytelenül... a lány emiatt rosszul lesz Yann hiányától.
Engem nem zavar ez a fajta magyarázat, irányváltása a sorozatnak.
SPOILER!!! SPOILET!!!

A sorozat eredetileg több évadra volt tervezve, az M6 csatorna nem rendelt folytatást, de ez még függõben van, viszont emiatt nincs minden szálat elvarró befejezése sem egyelõre. Ezért is nem értettem, miért vette meg az M1, mert így necces azért nekünk bevállalni valamit, mert érdemtelenül is lehúzhatja a sorozatot a befejezetlensége...
Andromeda 2011 máj. 05. - 18:32:49 Előzmény anfoare
Azt írod (az elõzményben), hogy kiderült, miért volt amnéziás a lány és miért ragaszkodik az orvoshoz. Meg tudnád nekem mondani? Mert nekem nem jött le...
Nagyon izgalmas továbbra is a sorozat, de egy kicsit csalódtam benne, amikor elõhúzták az Apokalipszist, a gombát meg a sumérokat... Nem szeretem, amikor mindennek ilyen nagy tétet akarnak a forgatókönyvírók... a ténybeli hülyeségek felett hajlandó vagyok eltekinteni. A fotóst meg a fotók ölték meg a számítógépen? Szóval azokon át is jött a vírus?
Hú, emberek, ez nagyon húzós, kár hogy elment ilyen irányba, mégis tetszik, nagyon izgalmas. Remélem, jó vége lesz. Arra vagyok kíváncsi, honnan jött a csaj és miért olyan amilyen.
agarik 2011 máj. 04. - 20:27:14
Jó ez a sorozat, csak az adatokat ne akard leelenõrizni :D

"múmiagomba" pl. sehol nem létezik. A latinul írt név amúgyis hibás a filmben, mert nem "miscellium", hanem "micelium" az elnevezése a gombatípusnak.

Plusz ugye a Jordán a Közel-Keleten van, nem Egyiptomban, így a múmiáknál nem nagyon fordulhatna elõ.

Hekaté meg görög istennõ (így nincs is kapcsolata a békákkal).
10/10
anfoare 2011 máj. 02. - 12:38:42 10/10
10/10
anfoare 2011 máj. 02. - 12:34:07 10/10
Ha esetleg kíváncsiak vagytok Claire-re mint énekesnõre. Ez a dal (is) a szívem csücske tõle.:)

http://www.youtube.com/anfoare#p/a/f/0/F5jIukiIYq8#t=1m00s
10/10
anfoare 2011 máj. 01. - 18:41:23 10/10
Persze van igazság abban, amit mondasz, én magam is átugrok alkalmanként részeket, hogy haladjunk is.:) Náluk ez a mindennapjaik része, õk is osztályozzák azért õket, melyik jobb, melyik kevésbé, és sok esetben számít az eredetisége a sorozatnak, azaz, hogy nem egy már máshol leadott sztorit adaptáljanak. És igen Gaby Spanic horvát származású, nem is túlzottan kreol, vagy mesztic, meg semmi hasonló...külsõre...de belül, igen temperamentumos, de ezt már valószínûleg a környezet tette, ahol felnõtt.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu