Halima sorsa

Bakancslistához adom
Halimin put
horvát-boszniai filmdráma, 2012

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Halima a boszniai háborúban veszítette el a férjét és a fiát. Mindkettőjüket elhurcolták és meggyilkolták, a holttestük azonban sosem került elő, valószínűleg az egyik tömegsírban végezték. Amikor újabb tömegsírt tárnak fel, a muszlim asszony azt reméli, hogy végre lezárhatja a múltat, és meggyászolhatja szeretteit. A férje maradványai valóban előkerülnek, ám a fiáé nem. Az asszony nyomozni kezd az elhidegült unokahúga után, aki különös kapcsolatban állt a fiával. Eközben rejtett titkokra derül fény.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
NADAL14 2015 febr. 24. - 19:36:39 10/10 Előzmény angoltanar
Egyetértek. Nagyon nehéz ezekkel a filmekkel azonosulni , nem is nagyon lehet. A háború felhatalmaz egyeseket ,akik nem normálisak , hogy kiéljék perverz és ferde hajlamaikat ,de a legnagyobb gáz hogy ezt sokan büntetlenül tehetik.
Ezeket nem tudom másnak nevezni mint kéjgyilkosoknak akik faji és vallási ellentétek miatt gyilkolnak halomra békés embereket. Ha a világ távoli szegletében történnek ezek az is felháborítóak , de hogy itt közép Európában történtek meg, felfoghatatlan. Igaz amíg a világ világ mindig lesz valami ok a háborúságra,napjainkban ugye az Ukrán -Orosz ellentét.
9/10
angoltanar 2015 febr. 23. - 18:40:29 9/10
Megrázó, nehéz film, de ha épp valami fajsúlyosabbra vágysz, érdemes megnézni. Nagyon átérezhetõ módon mutatja be a háború szomorú utóhatásait, a helyi (vidéki) kultúrát és társadalmat.
adamnagysweetmovie 2015 febr. 22. - 09:08:27
Magnóra, magyar!
Érdemes osztani (szorozni)