Halloween 3.: Boszorkányos időszak

Bakancslistához adom
Halloween III: Season of the Witch
amerikai horror, 96 perc, 1982

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Daniel Challist (Tom Atkins) - egy kórház ügyeletes orvosát - sürgős esethez riasztják. Egy halálra rémült férfit szállítanak kórházba, aki azt ismételgeti, hogy "Mindenkit megölnek", és egy halloween-maszkot szorongat a kezében. Az éjszaka folyamán a beteget meggyilkolják, a gyilkos pedig az orvos szeme láttára felgyújtja magát a kocsijában. A későbbi vizsgálatok során azonban nem találnak emberi maradványokat az elszenesedett járműben. Daniel érdeklődését felkelti az eset, és elkíséri a meggyilkolt férfi lányát Santa Mirába, ahol a férfi halloween-maszkokat akart beszerezni a gyártótól. A furcsa történések arra utalnak, hogy valami nincs rendben a gyár körül, mígnem világossá válik, hogy a Silver Shamrock tulajdonosa ártatlan embereket készül meggyilkolni a maszkok segítségével.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Daniel Challis
Ellie Grimbridge
Conal Cochran
Buddy Kupfer

Hozzászólások

Szerinted?
B Sz Lilla 2019 febr. 21. - 21:09:00 Előzmény King Diamond
Köszi a magyarázatot‼️‼️????????
6/10
offtopic
King Diamond 2019 febr. 11. - 22:17:52 6/10 Előzmény Bodellger
Csak nem megszólítva érezted magad a hozzászólásomban? Pedig el sem olvastam a tiédet mostanáig. Ezt mondd Carpenternek meg Debra Hillnek, hogy baromság volt ezt a címet adni ennek a filmnek, ne nekem. Bár van egy olyan érzésem, hogy akármit mondanának ők is, neked az sem lenne elég kielégítő és velük is elkezdenél kötekedni...
Kit érdekel, hogy mennyi trivia-t vágtál be a Halloweenről (és még én arcoskodom...vicc az egész)?? Amúgy meg igenis, az emberek többsége lófasznak sem néz utána a filmekhez kapcsolódóan...ha ezt nem látod/olvasod a topikokban, akkor egyszerűen hülye vagy. És már az is megerőltető a többség számára, hogy vegye a fáradságot (még mindig t nélkül, ha már arcoskodásról beszélünk), és utánaolvasson bizonyos dolgoknak.
Na mindegy, ennek semmi köze a filmhez (és értelme sem sok), ilyen hülye kötekedős barmokkal leállni vitatkozni meg végképp nincs (Inkább azt mondd meg, hogy miért is adtál a filmnek 1-est, ha 3-asra értékelted? Azért, hogy lejjebb húzza az átlagát, mert ez szokott a leginkább elhangzó indok lenni erre...és még én vagyok a bohóc..)
1/10
Bodellger 2019 febr. 11. - 20:50:01 1/10 Előzmény King Diamond
Hat kurva rosszul lattad, mert en utana olvastam es tisztaba is voltam a haterrel, mint, ahogy az egesz sorozatrol bevagtam vagy ezernyi triviat, ettol meg azonban baromsag volt ezt a címet adni, s ezt az elmult evek boven bizonyitottak is. Amugy marha nagy faradtsag utana nezni, nagyon meno vagy, foleg, hogy itt arcoskodsz is vele. Jar a keksz, bohoc.
4/10
sorozatneked.hu 2018 okt. 30. - 16:38:45 4/10 Előzmény King Diamond
4/10

Először is köszönöm King Diamondnak a magyarázatot, mert én sem értettem, hogy lehet ez a harmadik rész, de most már világos. :) Egyébként a film nem olyan rossz. Tipikus '80-as évekbeli "horror", a zene is nagyon el van találva végig a történet alatt. Így halottak napja előtt egy délutáni filmnek elment. :)
6/10
King Diamond 2018 okt. 24. - 22:47:51 6/10
SPOILER IS LEHET!!!
Úgy látom, az eddigi hozzászólók közül senki sem olvasott utána a film és az alkotók koncepciójának. Én legalább vettem a fáradságot és elolvastam az IMDb-n a Did you know résznél olvasható érdekességeket. John Carpenter és Debra Hill eredeti elképzelése az volt, hogy a második résszel véget ér a Michael Myers-Laurie Strode-Haddonfield-történetszálas Halloween. Ezt követően pedig évente akartak készíteni újabb filmeket, melyek különböző Halloweenhez kapcsolódó történetek lettek volna. Ezért kapta ez a film a Halloween 3 címet és nem önállóan jelent meg. A magyar szinkronban egyébként Halloween 3-A boszorkányok évada hangzik el magyar címként.
Aztán, hogy ez jó ötlet volt-e, azt mindenki döntse el maga. Szerintem annyira nem. De ez a rész korántsem olyan borzasztó, mint amennyire itt beállítják.
Igaz, maga a történet elég gyatra és abszurd, de egyszer simán elviselhető/megnézhető. Az a fajta Halloween-hangulat, ami az első két részben megvolt, itt kevésbé van jelen, de valamennyire képes átadni azt. A másik nagy erőssége az előző két résznek, a zseniális feszültségkeltés- és tartás, már nem sikerül neki. A szereplők elmennek, úgy igazából hasonlóan teljesítenek, mint a korábbi részekben. Hozzák azt, amit egy ilyen jellegű filmben szükséges. Tetszett az első részből megismert Nancy Kyes cameója, aki ott Laurie egyik legjobb barátnőjét, Annie-t alakította. Valamint tetszett a két Halloween-trailer is a tv-spotokban. A zenék viszont itt is jók, a Halloween-versike/dalocska ötletes és hiába hangzik el a filmben jó néhányszor, számomra egyáltalán nem vált unalmassá, sőt. A magyar szinkronnal is minden rendben.
Féltem, hogy milyen film is lesz ez a harmadik, mivel ugye olvastam, hogy egyáltalán nem illeszkedik bele a Halloween-történetbe, de nem lett olyan rossz, mint amire számítottam. Ám az is kijelenthető, hogy a film megbukott, így Carpenterék úgy döntöttek, visszahozzák Michael Myerst a további folytatásokra. Amit szerintem jól tettek.
6/10
1/10
Bodellger 2018 máj. 01. - 09:28:40 1/10
Ez a film egy Halloween-kritika. Marmint maganak az esemenynek a kritizalasa, az eluzletiesedett, populista, tomegkulturat lefetyelo, media altal manipulalt vilagban. Ez meg oke is, csak a film a mondanivalojanak megfeleloen ugyanugy megforgatja az embert, ugyanugy a manipulativ elemeket hasznalja, amikor a Halloween 3 cimet olti magara, hiszen koze nincs a Mike Myers fele sztorihoz. Marpedig, legyunk oszintek, aki ramegy arra, hogy Halloween 3, az ne legyen ketsegunk afelol, azert teszi, mert kivancsi az alarcos ujabb apritasaira. A kovetkeztetesem az, hogy egy mas cimmel ez az alkotas lehetne egy teljesen kulonallo darab, es az az erzesem sikeresebb lenne a pontszamokban is. Na persze nem sokkal, mivel maga a kivitelezes, a szereplok, es a dialogok, meg ugy az egesz hatas rendkivul B jelleget olt. Carpenter filmnek ez azert kurva gyenge volna. S bar itt csak producerkent jegyzik, a robotos uzemmodban gyilkolo figurak, azzal, ahogy varatlanul elotoppanak vagy a fergek, bogarak megjelenese, ezek ketseg kivul Carpenteri elemek. Na, de az apokalipszis trilogiajanak minden darabja jobb ennel a filmnel. Szoval, aki Myers miatt keres ra, annak semmikepp sem ajanlom a filmet, aki pedig Carpenteres filmet akar nezni, az inkabb a mester rendezeseben tekintsen meg valamit. Ez a film csak Stacy Nelkin bajos arca es fekete fehernemus latvanya miatt izgalmas, emlekezetes. Ez meg lassuk be, azert eleg keves. 3/10
1/10
nikato 2017 okt. 30. - 18:52:15 1/10
Ez borzadáj és semmi köze a Michael Myers féle Halloween-ekhez, tehát miért nevezték el 3. résznek??? John Carpenter ok, de ... na mindegy..
boom48 2014 aug. 17. - 13:24:47
TUDOM hogy ez nem része a Haloween-franchise-nak, mégis megnézem.
Nem igazán értem miért döntött úgy a studió hogy ez ezen a címen jöjjön ki, vagy nem értem miért lett a 2. rész kiadva, vagy nem értem a kapcsolódó marketing hiányát.
Vagy meg kellett volna tartani a branet Myerssel végig, vagy azt modnani, mi vagyunk az X stúrió, akik mindig kihoznak egy filmet - egy akármilyen horrortörténetet - Halloweenre. Mint a MEsék a Kriptából, de ennek csak évente egy részt gyártunk.
No mindegy, ez van.

A film maga JÓ. Afféle Gyilkos Paradicsomok Támadása. Van itt minden: ZS-kategóriás történet, teljesen abszurd sztori, megszálló robotok... Amit csak akarhat egy 8-12 karikás közönség.
6/10
mikehodges 2013 febr. 27. - 12:10:41 6/10
Nálam is olyan 6 pontos film...a zene+az alaphangulat sokat erõsít rajta.Önálló darabként elálldogál a maga lábán,amennyiben sikerül kicsit elvonatkoztatni a többi Halloween epizódtól...egy kicsit talán az Ördögûzõ 2-vel vetném egy lapra ezt a részt,az is egy,az alapkoncepciótól merõben elvonatkoztatott,újraértelmezett kísérlet.Kb 1 kategória ezzel a Halloween-nal,s szintén brutálisan levan húzva...

-Spoiler-
Pár dolgot azért elég hülyének tartottam,,,most a hús-vér emberek átalakultak valahogy robotemberekké?vagy a szektatagok megölték õket,s készítettek egy robot hasonmást?(lehet nem figyeltem eléggé,,),az egyik jelenetben meg,a kövér házaspár gyerekének a feje csak úgy rohadásnak indult,s megtelt férgekkel?pusztán a tv képernyõn át érkezõ "jelek","sugarak"hatására?hmm,roppant érdekes,,,
LCsajszi 2012 okt. 01. - 19:59:51
Ez inkább különálló film, de semmiképpen sem Halloween 3!!! Semmi köze a horrorhoz sem, nemhogy az elõzõ kettõhöz.

SPOILER
Elõször azt hittem rosszul látok, amikor maffia feelingem volt a film iránt, talán elírták a címet. Aztán azt hittem valami James Bondhoz hasonló filmet látok, hogy egy fõgonosz magának akarja a hatalmat. Aztán azt hittem a Terminátor elõdjét látom, hogy hogyan születik meg a chip. Majd belerakták még a Stonehange-t meg a hozzá fûzött mitológiát is.
agarik 2012 jún. 30. - 09:08:10 Előzmény vacendac
Kicsit gyengék voltak az effektek, de amúgy igazad van, azt a 6 pontot megérdemli, mert amúgy van olyan jó, mint a Videodrome.
5/10
vacendac 2012 jún. 29. - 20:13:42 5/10
Valószínûleg egyedül maradok a véleményemmel, de nekem bejött. Azt elismerem, hogy a filmes trükkök elég gyengék, viszont maga az alapsztori az nekem bejön, fõleg azóta, mióta Drábiknak a könyvét a tudatmódosításról olvastam. A CIA és a "társ-szolgálatai" már a II. vh után elkezdtek az agyprogramozással kiemelten foglalkozni, mivel nem akartak lemaradni a KGB mögött. Ennek az egyik eszköze a tévén keresztüli befolyásolás és tömegmanipuláció, de ennek amúgy tengernyi szakirodalma van. Emiatt az alapsztori miatt tetszik ez a film, bár a film története - lehet hogy szándékosan? - egy elég gyermeteg mitológiai keretbe van ágyazva. Viszont 1982-ben, a amikor a Hidegháború még javában zajlott, nyíltan még John Carpenternek sem lehetett ezzel a tudatmódosító projektek felháborító voltával a nagyközönség elé állni. Mondjuk ez a személyes véleményem, de talán érdemes ezt a filmet ebbõl a szemszögbõl is nézni.
Mr hardware 2011 nov. 29. - 17:45:35
Attól az idegesítõ halloween zenétõl, a hajam téptem.
Mr hardware 2011 nov. 29. - 17:43:20 Előzmény tyrichie
Én csak az elsõnek a felét néztem, annyira sz... volt, ezeket el sem keztem. :D
1/10
tyrichie 2011 jan. 20. - 21:04:12 1/10
Ez vmi borzalmas, alig tudtam végig nézni.
2/10
Xandraaa 2010 dec. 30. - 18:43:15 2/10
Tegnap láttam a filmet...Hát.. ilyen gyenge filmet én is régen láttam... Se füle se farka értelmetlen egy film...
2/10
Buci92 2010 nov. 18. - 22:32:23 2/10 Előzmény chili2004
Háát ez tényleg nagy csalódás! Kár, hogy utólag olvasom a véleményeket, ha tudtam volna...
1/10
chili2004 2010 szept. 21. - 10:41:17 1/10
Ritkán láttam ennyire rossz filmet
Moxica 2010 jan. 04. - 18:49:28
figyelitek? A 4. képen Carlos Castanedát olvas a nõ.....
3/10
csabass84 2009 dec. 31. - 00:18:26 3/10
Adtam neki egy esélyt,de tényleg szõrnyû.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu