Halloween 5

Bakancslistához adom
amerikai horror, 96 perc, 1989

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
King Diamond 2018 okt. 31. - 20:14:51 7/10
SPOILER IS LEHET!!!
Mint olvastam, hiába írják minden plakáton a Halloween 5: The Revenge of Michael Myers címet, a filmben mindössze Halloween 5 hangzik el. Tehát, a "Michael Myers bosszúja" alcím csak a plakátokon és borítókon van rajta. Amúgy ez az alcím egy kicsit sántít.
Szerencsére a történet a negyedik rész befejezésével folytatódik, amikor is látjuk, hogy Michael hogy menekül el a rendőrök elől (aki még mindig fenn akad azon, hogy miért halhatatlan Michael, az igazán be is fejezheti az ilyen jellegű filmek nézését). Aztán ugrunk egy évet és folytatódik a cselekmény. Mindenki azt hiszi, hogy Michael meghalt és vége van az egésznek, de megint tévednek (mint ahogy még jó párszor a további folytatásokban is). Szerintem az eddigi részek közül ebben volt a legtöbb ijesztgetés, jump-scare jelenet. A szereplők közül sajnos Rachel nem sokáig van benne a filmben, megint csak Jamie áll leginkább a középpontban Dr. Loomis-szal együtt. Az amerikai kisvárosi hangulatot megint remekül hozza ez a rész is, a gyilkolások ötletesek (a pajtás rész eléggé fosatós), azok a részek, mikor Michael leselkedik valakire, figyel valakit szintén parázósra lettek megcsinálva. Dr. Loomis Jamie-vel újfent megpróbálja felvenni a harcot Michaellel, a film vége felé csapdát próbálnak neki állítani a saját régi házában, ami persze nem sikerül. Viszont látszólag sikerül nekik "legyőzni" (nem megölni) Myerst és a végén átvezetés következik a hatodik részhez, mikor kiszabadítja a börtönből az a fekete ruhás alak, akit ebben a részben is többször látunk, de itt még nem tudjuk meg, hogy kicsoda.
A film hangulata nem rossz, a zseniális zene most is nagyban közrejátszik az izgalom és feszültség megteremtésében, valamint a magyar szinkronnal sincs problémám (egyáltalán nem rosszabb, mint a korábbi részeknél).
Most is, mint eddig kíváncsi vagyok, merre viszik tovább a történetet, fog-e kapcsolódni a korábbi részekhez a következő rész. Meglátjuk.
Ezt a részt sem érzem gyengébbnek mondjuk az előzőnél.
7/10
9/10
nikato 2017 okt. 30. - 18:58:48 9/10 Előzmény boom48
SPOILER: Az átélt traumától némult meg.. a nevelõ anyjának megölését szerintem csak képzelte. De a doki is mindig visszatér, Michael pedig egyik percben itt van, másikban ott... Most furcsa mód volt egy szomszéd... eddigi részekben bármi történt full üres volt az utca, sikoltásra se mentek ki. Rachelnek brutálisan jó frizurája volt. Engem az idegesített, hogy miért a lány visszanyerte a beszédkészségét sem mondta el konkrétan a dolgokat csak sírt. SPOILER VÉGE
2/10
boom48 2014 aug. 18. - 15:08:10 2/10
1) a szinkron pocsék.
2) miétõl némult meg a kisjány?
3) "Anya és apa puszil"? Én úgy tudtam az elõzõ végéna kisjány kinyírta anyucit.
4) ez a film is, mint a széria többi része jóval inkább idegesítõ mint félelmetes.
5) nincs gore. Se vér, se gore.
6) a készítõk továbbra sem tudnak elszakadni a 18 körüli fiataloktól, hiába próbálnak 6-8-asokat szerepeltetni.
7) a történet gyakorlatilag megegyezik a Dead Zone (Holtsáv) c. Stephen King mûvel, amibõl '83-ban már csináltak filmet.
8) pocsék dramaturgia. Túl hosszú jelenetek, illetve a ***hosszan felépített jelenetet képesek meg sem csinálni. Idegesítõ és unalmas.
9) a vége vágókép az Ördögûzõbõl, aztán egy totálisan lehetetlen jelenet. Myersnek a halhatatlansága ellenére nyilvánvalóan megvannak a korlátai. Tehát nbem fog tudni átmenni egy vasajtón, és magatehetetlen lesz ha egy egész osztag lövi automata fegyverekbõl. Ez a zárás erõsen elgondolkodtatott hogy csak 1/10-et adjak az egészre.

Tipp minden kezdõ Van Helsingnek:
ha valami úgy igazán meg akarsz ölni, akor fejezd le, a testet égesd el, az agyat zúzd össze, és a maradékot öntsd betonba vagy old fel savban (NE toxikus cuccban, csak sima só- vagy kénsavban!)
6/10
kazama90 2014 jan. 17. - 23:24:24 6/10
ez a gyengébb részek közé tartozik,
SPOILER-nekimegy kocsival egy fának a kocsi meg felrobban +a gyilkolások is gagyin voltak megcsinálva,meg a maszkja se olyan mint a többi részbe.10/6.
Elvis81 2010 nov. 01. - 11:00:43
Ez kérlek a The Revenge of Michael Myers!!!!
A bosszúja a kis Májkinak:-DD!!!!!!!!! Remélem segítettem!!
Elvis81 2010 okt. 15. - 18:06:57
Szintén hurrrrrrrrrrá október 31. Axn-Sci-Fi 23:35 kezdettel ezt is mûsorra tûzik nálunk õsprömier:-DDDD!!!!!!!!!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu