Harc a szabadságért

Bakancslistához adom
Free State of Jones
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai történelmi film, 139 perc, 2016

Értékelés:

84 szavazatból
Szerinted?

Newton Knight (Matthew McConaughey) egyszerű földművesként él a Mississippi állambeli Jones megyében, amíg a déli és az északi államok között ki nem robban a polgárháború. A Konföderáció katonájaként ő maga is harcba indul, ám hamarosan kiábrándul az értelmetlennek tűnő küzdelemből. Knight hevesen ellenzi a rabszolgaságot és a déli államok kiválását az Unióból, ám nem ő az egyetlen, aki elégedetlen: a karizmatikus férfihoz sorra csatlakoznak a helyi farmerek és a szökött rabszolgák. Közéjük tartozik a gyönyörű rabszolgalány, Rachel (Gugu Mbatha-Raw) is, akibe Knight halálosan beleszeret, és a törvényi tiltás ellenére feleségül akarja venni.
Ami egy maroknyi csoport elszigetelt lázadásának indul, jelentős mozgalommá növi ki magát, amelynek eredményeként Jones megye, a rabszolgatartó Mississippi állam szívében, kikiáltja a függetlenségét. Ám a küzdelem ezzel még nem ér véget...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Sofiona 2020 okt. 12. - 11:36:21 8/10
Ez egy történelmi film, nem kalandfilm. Hosszú, és a történet dramaturgiája sem olyan, mint a Hollywoodban megszokott. Nincsen egyetlen nagy hősi tetőpont, csak újra és újra ismétlődő konfliktusok, igazságtalanságok, veszteségek, aztán ellenállás és győzelem – és utána kiderül hogy hiába volt, kezdődik elölről, mintha a hatalmaskodás és a gonoszság kivédhetetlenül utat találna mindig. Ahogy ez a valóságban is történt (és történik) sok-sok generáción keresztül, amíg lassan-lassan az emberiség tudata felemelkedik oda, hogy már nem csak a zászlajára tűz szép eszméket, hanem mások megalázása és elnyomása nélkül próbálja megvalósítani azokat. És ezért a számomra sokkal hitelesebb képet ad ez a film erről a végtelennel látszó küzdelemről – ami szinte akármelyik korról elbeszélhető –, mint egy jól felépített hőstörténet, jóképű harcossal, aki az utolsó pillanatban diadalt arat, és mindenki elégedett sóhajjal állhat fel a képernyő elől.
1/10
sflkjs 2020 ápr. 11. - 22:39:05 1/10
Nos a felènél tartok a filmnek és azon kívül, hogy nincs törtènete, mit is csinàlnak ezek a szökevènyek a mocsàrban?? Mire kellene büszkének lenniük? Hogy elszöktek a harcokból, és csinálják a semmit a mocsárban? Esetleg kirabolják a jenkiket... Undorító semmirekellők.
Matthew meg amúgy se egy Al Pacino, és ahogy öregszik egyre szarabb a kinézete is. A tèma miatt kezdtem el nézni a filmet, de nagyon gyenge.
QUEEN000 2018 aug. 19. - 03:18:32
Nem volt rossz film de láttàm màr ennêl ütősebb filmet is .A12év rabszolgasàg sztem jobb film volt de ebből a filmből elég lett volna egy màsfêlora is .A színészek jók voltak de a történet màrmint maga a film nem nyűgözött le .
georgbob 2018 jún. 09. - 23:39:13 Előzmény kinguci18k
Szóval hófehér szabályos fogsor, frissen borotvált arc, jó frizura az igény. Sztem neked fogalmad sincs miről beszélsz.
1/10
bundi8 2017 máj. 16. - 22:49:45 1/10
10/3
Salinas 2017 febr. 20. - 16:13:06
Alap, hogy McConaughy nagyon jó színész, és ezt már fiatalon is bebizonyította. Lásd: Ha ölni kell. Szerintem minden egyes szerepében tökéletesen megformálja a karaktert, és a könnyed vígjátékokat is nagyon jól hozza, egyáltalán nem kell emiatt lebecsülni. Aki szerint rossz színész, annak gondolom ellenszenves, vagy ilyesmi lehet... Aki tud ellenpéldát, ki vele!
ztani 2017 febr. 20. - 11:09:50 Előzmény kinguci18k
Na ne mondd hogy Matthew Mcconaughey rossz színész. Akkor te még nem láttad a Mud, Mielõtt meghaltam, vagy a Csillagok között címû filmet. Vagy a Törvény nevében c. sorozatot. Ilyen hülyeséget kijelenteni, hogy nem jó színész. Igaz, régebben rossz szerepei voltak, mármint olyanok fõleg ahol "bugyuta" vígjátékokban szerepel, de késõbb elismerték hogy milyen jó színész, nem véletlenül választotta Christopher Nolan az Interstellarban.
Szóval érdemes megnézni egy két mostani filmjét is mielõtt véleményt alkotsz. Aki kapott már oscar díjat szerintem olyan rossz színész nem lehet.
6/10
pihes 2017 febr. 16. - 15:18:18 6/10
A mondanivalója, megvolt a filmnek. Ehhez, már sokat, hozzátenni, nem lehet. Elég hosszú is lett, a film tartalma. Sok hasonlót is lehetett már látni.
5/10
kinguci18k 2017 febr. 16. - 08:41:55 5/10
Ez a kimondhatatlan nevû pali egyre rondább.(Már ha mindegyik jelenetben õt látjuk.)
:)
És színészként is pocsék.
Ez a film lehetett volna jó is.De csak egyszer nézhetõs.És az is csak maximum.
Sokszor túl lassú.És a sok közeli arc kamerázás idegesítõ is.
A néhány undorító véres jelenet sem javít a filmen,hanem csak ront.Hiába is erõltetik minden filmben direkt ránk.
(Bár a legtöbb ember már csak ezekre gerjed.)
5/10
10/10
xerki84 2017 febr. 15. - 22:42:58 10/10
Érdemes megnézi elgondolkodtató film. Legikább ezek tetszettek a filben: jó karakterek, nem siettek sehova nem rohant a film, párbeszédek, jó képi világ. Matthew McConaughey-re nem lehet ráismerni! Végre kilépett a skatujából. (Dallas buyers club)
10/10
user11 2016 márc. 20. - 14:13:33
Kalandfilm a polgárháborúról. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=g_tHjzs_mHY
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu