Harc az egyenjogúságért

Bakancslistához adom
Made in Dagenham
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol életrajzi dráma, 113 perc, 2010

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Anglia, az 1960-as években. Sok nő dolgozik a dagenhami Ford motorgyárban, meglehetősen rossz körülmények között. Köztük van Rita is, az egyszerű feleség és anya, illetve a barátai és munkatársai. Hogy, hogy nem, a nők felemelik szavukat a diszkrimináció ellen, és ugyanolyan jogokat és béreket követelnek, mint amilyet a férfikollégáik kapnak. Még az utcára is kivonulnak. Rita akarva-akaratlanul is a szószólójuk lesz, és nemcsak a gyár vezetőivel, a kormányzattal, de akár az egész világgal is kész szembeszállni ügyük érdekében. Igaz történet alapján.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2011
    Legjobb brit film jelölés
  • BAFTA-díj

    2011
    Legjobb jelmeztervezés jelölés: Louise Stjernsward

Hozzászólások

Szerinted?
Jim Hacker 2014 júl. 13. - 15:15:50
Egy valós történet számomra mindig érdekesebb. Ez a film azonban messze túlmutat a megtörtént eseményeken. Élvezetesen és igen szellemesen meséli el mindazt ami megeshetett, plusz utal arra, hogy nõk és férfiak mennyire egymásra vannak utalva.
Egészen kiváló szereplõk sokasága vonul itt fel, némelyikük csak néhány percre. Gondolkodásra késztetõ, harsány nevetésre ingerlõ (engem mindenképp), és némi drámát is kínál, jól adagolva. Mindenkinek van házastársa, általában, és ez az intim szféra is remekül jelenik meg. Külön csemege volt számomra Wilson miniszterelnök (na meg a kutyája) és Barbara Castle nagyon emberi megjelenítése.
boom47 2014 júl. 01. - 22:15:22
Eh, már megint csak feminizmus.

Esetleg néha van egy-egy feketék-egyenjogúsága, nagyon ritkán egy ázsiaiak-egyenjogúsága filmecske.

Mikor lesz végre egy ateisták-egyenjogúsága film?
9/10
Konsti_ 2013 nov. 24. - 11:59:18 9/10 Előzmény veszelka
Nagyon aranyos film, valahol a szorakoztatao es a melyertelmü közöztt. Pont ilyen re vagytam, valamire aminek van mondanivaloja, de nem nem kell 110 % figyelem hozza. Szerintem nagyr aranyos film, nevettem es kicsit sirtam is a vegen :)
gacsat 2012 okt. 31. - 18:18:47
x
8/10
veszelka 2012 okt. 21. - 17:54:28 8/10
Igaz, az elsõ 20 percet elmulasztottam, de így is végig a képernyõ elõtt tartott a történet. A cselekmény nem bonyolult, a végkifejlet kiszámítható, a nézõ mégsem unatkozik. Ez köszönhetõ Sally Hawkins jó játékának és a magyar szinkron igazán jó teljesítményének.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu