Harcos

Bakancslistához adom
Warrior
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm-sorozat, krimisorozat, 65 perc, 2019

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A kemény, akciódús sorozat a 19. század második felében, a véres Tong-háborúk időszakában játszódik San Franciscóban. A történet középpontjában egy fiatal harcművész, Ah Sahm (Andrew Koji) áll, aki titokzatos körülmények között érkezik Kínából az Egyesült Államokba. Az ifjú a kínai negyed legerősebb, szervezett bűnözésből élő családjához csatlakozik. A Cinemax sorozata a legendás harcművész, Bruce Lee írásaiból készült, alkotóként pedig Jonathan Tropper (Banshee) és a Justin Lin jegyzi.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Eszter.Sz júl. 05. 22:09:42 8/10
Az utóbbi években dúskálunk a jobbnál jobb sorozatokban és kevés üti meg azt a szintet, hogy az első "teszt" epizód után tovább is nézzük. Azt gondolom egy sorozat akkor igazán jó, ha beszippant a cselekménye, hangulata és alig várja az ember a következő részt. Ez abszolút igaz erre a filmre, bár nyilván nem emelkedik a legjobbak szintjére, de határozottan színvonalas. Jók a karakterek, a történet nem túl bonyolult, de azért annyira összetett hogy ne legyen teljesen kiszámítható, a kivitelezés kiemelkedő (kosztümök, díszletek). Néhol kicsit olyan mintha egyben önmaga paródiája is lenne a film, vagy úgy mondom inkább hogy nem mindig veszi magát komolyan, de talán éppen emiatt könnyen emészthető a fajsúlyos témák (sok erőszak, nehéz emberi sorsok, fajgyűlölet...) ellenére. Azt érzem, hogy volt erre irányuló tudatosság az alkotók részéről, hogy több legyen egy csihi-puhi filmnél de azért a mélyebb drámai hatásokat kerüljék. Gyakorlatilag egy szuper jó akciófilm sorozatba ültetve.
A polgárháború utáni időszakban játszódik, de nincs benne semmi amit ne lehetne a jelen korunkra is aktualizálni. A filmnek nem hiszem hogy célja lenne ilyen jellegű párhuzam vagy mélyebb üzenet, de önkéntelenül is feltűnik, hogy lényegében semmi nem változott a világban.
walida 2019 júl. 19. - 20:08:34
Ez a sorozat nem szorakoztató film hanem Akció, krimi, Dráma javítani kéne a műfaj besorolást
meridian74 2019 jún. 27. - 20:58:41
Remek sorozat. Kár, hogy csak egy év múlva jön a következő évad ;)
offtopic
bannor72 2019 jún. 15. - 14:06:43
Jó ez szórakoztató műsor mint kategória. Tulajajdonképpen innentől kezdve nem is kell más: elvégre minden alkotás műfajtól függetlenül az emberek szórakoztatásáért készül :) :D
10/10
Drizari 2019 jún. 01. - 09:06:08 10/10
Már a 9. résznél tart, de a műfajmegjelölés még mindig "szórakoztató műsor". Ettől eltekintve kitűnő korrajz az épülő és modernizálódó San Franciskó-ról az 1800-as évek végéről. A szereplőválogatás kitűnő,
ugyanígy kitűnő a díszlet és a korabeli ruházat is. Ugyancsak kitűnő a statiszták kiválasztása, felismerhetők a 19. századvégi Tong-ok (titkos kínai társaságok) tagjai, de az írek is. Eddig mindegyik rész figyelmet lekötő tartalommal és cselekménnyel bírt. A karakterek kidolgozottak, és élvezetes színészi teljesítményt nyújtanak.
10/10
bohus72 2019 máj. 20. - 21:29:39 Előzmény nefefe
Mióta meghalt az alapító, elég használhatatlan lett az oldal
9/10
nefefe 2019 máj. 18. - 11:47:56 9/10
3 hét eltelt a kezdés óta, és a Port-on még mindig szórakoztató műsor???
Mintha mostanában kicsit szétszórtak lennének...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu