Film

Harcosok klubja /Fight Club/

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 139 perc, 1999 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

1321 szavazatból
Szerinted?
Amerika nagyvárosainak pincéiben egy titkos szervezet működik: ha egy éjjel az utca összes nyilvános telefonja összetörik, ők jártak ott; ha egy köztéri szobor óriás fémgömbje legurul talapzatáról, és szétrombol egy gyorsétkezdét, az az ő művük; ha egy elegáns bank parkolójának összes autóját rettentően összerondítják a galambok - az sem véletlen. Vigyáznak a leveleinkre, átveszik telefonüzeneteinket, kísérnek az utcán: és még csak készülnek a végső dobásra: a nagy bummra... Pedig az egészet csak két túlzottan unatkozó jóbarát találta ki: azzal kezdték, hogy rájöttek, nincs jobb stresszoldó, mint ha alaposan megverik egymást. Pofonokat adni jó. Pofonokat kapni jó. Számukra ez a boldog élet szabálya.

A történetet egy jól szituált, de cinikus és kiábrándult fiatalember meséli el. Nevét nem tudjuk, néha Jacknek (Edward Norton) hívja magát. Önismereti terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb valódi énjéhez és embertársaihoz. Véletlenül összeismerkedik Tylerrel (Brad Pitt), akiben felfedezi hiányzó tulajdonságait. Tyler egy különös, titkos társaság megalapításával próbál megszállottan úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok Klubjának híre hamar elterjed a túl hamar meggazdagodott menedzser nemzedék tagjai között, akik egyre intenzívebb élményekre várnak. Az egyetlen, aki a két rokonlélek közé ékelődik, egy nő. Marla (Helena Bonham Carter) kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Bemutató dátuma: 2000. január 27. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Tyler Durden
Robert 'Bob' Paulson
Angel Face
Richard Chesler

Alkotók

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Oscar-díj (2000) - Legjobb hangvágás jelölés

Vélemény:


július 17. 18:14
Többször nézős 10/10

február 12. 10:50
Kedvenc filmem,zsenialis! 10/10

2016. december 31. 17:46
>>akiknek nem tetszett a film, vagy "épphogy nézhető" volt, azok semmilyen érdemleges kritikát nem tudtak hozzáfűzni<<

Többnyire azok sem, akiknek tetszett. A "2013. feb. 24. 23:41 | 815/893" hozzászólás szerintem egy teljesen értelmes kritika, még ha nem is ismerem a hivatkozott filmeket. És nem fogom a régebbi beírásokat végigolvasni, mert nem ér annyit a film. :)

>>Engem érdekelne már egy normális, érdemleges kritika, vagy élménybeszámoló, XY személy szerint miért nem jó ez a film.<<

Élménybeszámoló egy nem tetsző filmről? Ugye nem gondoltad komolyan? Azért megpróbálom a kedvedért. Én pl. 5/10-et adtam rá, ami többnyire azt jelenti számomra, hogy egyszer SEM érdemes végignéznem, de vannak benne jó vonások, és ezek miatt nem bánom, hogy láttam.
Nyomokban SPOILERt tartalmazhat...
Számos ilyen disszociatívszemélyiség(DID)-"csavaros" történetet láttam már, és egyik sem tetszett. Ebben a legrosszabbak között volt a betegség ábrázolása. Egyszerűen értelmezhetetlen számomra, ahogy a személyiségek egymással érintkeznek (akár mások jelenlétében). Vitatott, hogy van-e egyáltalán DID, de ha igen, akkor sem így mű...

Összes hozzászólás