Harmadik találkozás

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 71 perc, 2005

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

"Én nem választok magamnak idegen isteneket, mert azt gondolom, hogy én vagyok az Isten..."
"Azt veszem észre, hogy körülöttem hullanak szét a családok, jövőtlen, legyengült fiatalok vesznek körül. És ezt valahogyan meg kell akadályoznom.""
"Száznyolcvan ezer nettó fizetés alatt meghalt az ember, kész: nem ember, nem létezik.
"Ez a gyerekdolog is úgy alakult ugye ki, hogy ugye megszűnt a nagy karrierem - hát akkor most kell egy gyerek, aki... mert most már tök mindegy, úgyis tudom, hogy milyen cipőt veszek..."
(Részletek a filmből)
18 évesen fellázadtak és törtek-zúztak a gimnáziumban. 24 éves korukban terveket szőttek, álmodoztak és keresték a helyüket a világban. 31 évesen többen közülük már befutottak, karrierjüket építették, utaztak, mások gyerekeket neveltek. A rendszerváltás mindannyiuk életét megváltoztatta.
A Ballagás című film végzős osztályát Almási Tamás, a játékfilm rendezője igazi érettségi találkozókra hívta öt-tízévenként. A találkozókat és az "osztálytársak" sorsának alakulását dokumentumfilmekben örökítette meg. A Harmadik találkozás alkalmával a 40 éves szereplők szembesülnek fiatalkori önmagukkal és egymás életútjával. Sztárok, szinglik, anyukák, apukák, igazgatók vagy alkalmazottak - az egykori kamaszok a harmadik találkozón leginkább arról vitatkoztak, hogy vajon miért lesz érdemes felkelni 50 éves korukban...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
luci87 2020 febr. 28. - 14:47:37
Hol lehetne megnézni?Köszönöm!
10/10
alex4427 2009 máj. 30. - 15:24:05 10/10
A film "szereplõit" a rendszerváltás fiatal felnõttként érte. Azok a szereplõk, akik megértették az idõk szavát (= idõben feladták erkölcsi gátlásaikat) láthatóan többre vitték. Legalábbis anyagilag.