Háromszög

Bakancslistához adom
Triangle
angol-ausztrál filmdráma, 99 perc, 2009

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Makkos Bandi febr. 19. 08:06:26 9/10
A timeloop műfajában az egyik legjobb és legfeszültségkeltőbb film. Teljesen érthető, "szájbarágós" történetvezetés. Csak az alacsonyan funkcionáló nézők nem képesek értelmezni a csapat egyértelmű sorsát ;)
IamTwo 2018 jún. 03. - 23:01:26 Előzmény nick név
"A végei csavar-csavarról inkább egy szót sem ejtek, mert... Olyan hatásvadász és teljesen hidegen hagyó, hogy az valami botrányos. "
Nekem is sokáig tartott összetenni a történetet - bevallom nem is sikerült egyedül - , de az a végei csavar igazából a történet kezdete.
10/10
rebekar 2017 szept. 01. - 07:54:14 10/10
Elképesztõen jó film! Felulmulta mindent amit vartam tole! 10/10
maggot1111111 2017 jún. 11. - 10:14:39
Nem rossz film, de azért eredetinek nem mondanám, a lényegét tekintve a Belsõ útvesztõ szinte totál ugyanerrõl a témáról szól. Jól játszik a film az ember idegeivel, izgalmas, és van tartalma, de azért nagyon hamar rá lehet jönni, hogy ki gyilkolászik, és hogy mi lehet a háttérben. A vége sem rossz, de a Belsõ útvesztõ utolsó jelenete Robert Sean Leonarddal simán üti ezt a "taxis megoldást" minden szempontból, ott aztán megérkezik az ember lelkébe az "aha" élmény, itt meg "csak" simán egy ötletes fordulat lett a vége, de a katarzis nálam elmaradt. Mindent összevetve, érdemes megnézni mindenképp, de azért azt a nagy ándergránd hájpolást, ami körülveszi, túlzásnak tartom.
cellasto 2017 ápr. 25. - 16:15:53
kb :DD
cellasto 2017 ápr. 25. - 11:11:57
nem szeretem hegyirablót..és nem azért, mert látens homoszexuális...
Hegyirabló 2017 ápr. 24. - 23:49:10 Előzmény torta24@gmail.com
Kevés igazán jó nõi esztétikai élményben lehetett részed, ha ez a bûn ronda nõ neked az esztétikai élmény. Aztán ki tudja, lehet ugye, hogy a sivatagban egy pohár víz is kincs.
torta24@gmail.com 2016 ápr. 04. - 03:33:13
Idõbûnöket nem láttam. Viszont sok mást igen, és mostanában eléggé ráérek :-)

Utsó kb 1 hónapban EZ a film volt nekem a legmaradandóbb, szerintem szuper!
Erõs 8-9. Igényesen megcsinálva, eléggé és kellemesen agyzsibbasztva! Fõhõsnõ esztétikai élmény, és jól is játszik.

A sztorin lesz mit majd kibogozni, értelmezni.
Bárkinek ajánlom, jó program lesz.
Viszont aki teheti, tényleg NE nézze meg az elõzetest, jól írta egy korábbi komment!
5/10
nick név 2015 dec. 11. - 15:56:17 5/10
Kissé mindenütt, néhol konkrétan spojleres vélemény:

Eléggé hajaz az Idõbûnökre, de persze azért más film. Hasonló elgondolás, de nem nevezném remake-nek. A film maga középszerû. Nem egy igazán penge, csavaros, agytornáztató alkotás és különösebb drámai mélységek sincsenek benne, egyszerûen csak az idõvel babráló túlélõs film. Nem rossz, de nem is nevezném egy maradandó, tényleg jó filmnek.
Egyszer nézhetõ, de minek. Az Idõbûnök nekem egy kicsivel jobban tetszett, pedig azért sem mondhatni, hogy rajonganék.

Egyébként van benne egy momentum, ami azért finoman szólva kérdõjeles. Spojler - Ha nem predesztinált az idõ ismétlõdése, mint az Idõbûnökben és nem minden ugyanúgy történik meg benne újra és újra, akkor hogyan ismétlõdhetnek meg benne konkrétan bizonyos történések, ha két úgymond nekifutás nem pontosan ugyanúgy zajlik le? Mert tény, hogy változnak, nem predesztináltak a rétegek, tehát egy rétegen, szinten belül nem pontosan ugyanúgy történnek az események - a fojtogatós jelenet. Akkor miért maradnak a történetben mégis maradandó, statikus momentumok? Ez azért eléggé ellentmondásos, pontosabban logikátlan.
Egyébként ugyanaz merült fel bennem újra és újra, mint az Idõbûnök címû filmnél. A fõszereplõ, miért nem szakítja meg vajon a láncot? Mi lenne akkor, ha jelen filmben Jess kivételesen nem gyilkolna meg senkit? Biztos, hogy rosszabb lenne az a verzió? Nem lehet, hogy vezetne is valahová a dolgok ilyen folyása, ahelyett, hogy folton mindenkit megöl? Most nyilvánvalóan a már sokadik rétegen lévõ Jess-re gondolok. Milyen klassz egyébként, hogy a kisgyerekes anyukák ilyen képzettek és kompetensek a lõfegyverek használatában, érdekes, csak úgy eszembe jutott...
A másik kedvencem meg, hogy Jess valamilyen rejtélyes ok folytán az adott pillanatban a hajó pereménél nem ismeri fel a saját hangját. Ne már... - Spojler vége

A végei csavar-csavarról inkább egy szót sem ejtek, mert... Olyan hatásvadász és teljesen hidegen hagyó, hogy az valami botrányos. Amilyen összetett és misztikus szeretne lenni a film, legalább annyira sablonos és lapos.

Szóval részemrõl ez a film egy halovány 5/10 és ha sokáig gondolkozok ezen a filmen, még lejjebb is menne ez az érték a részemrõl, úgyhogy inkább nem teszem.

Spojler - Inkább keresek valamilyen vihart a közelben és a korábbi önmagam tudomására juttatom, hogy nehogy megnézze azt a filmet. Ami logikailag több helyütt is vérzik. De.
Egy, miért nem hagy mindenkit életben és próbálnak meg együtt megoldást találni a problémára? És ha idõvel esetleg sokan lesznek már a hajón? Nagy a hajó és többen többre juthatnak több szempontból is.
Kettõ, ha ismét visszamegy a vitorlásra, hogy aztán a hajóra mehessen, akkor már rögtön gyilkolni fog mindenkit, vagy ismét végigjátssza a nézõ megtévesztésére való, de egyébként irreális színjátékot? Tudjuk, volt már másodjára is a hajón az egyik késõbbi énje. Ez is kiderült a történetben. És, egyébként átadott bármi hasznos tanácsot a korábbi énjének? Miért nem? Az is õ, segíthetett volna magának.
Három, ha minden csak megismétlõdik egy spirálban, akkor vajon miért nem volt tisztában a helyzetével a hajón a film elején? Már járt ott, nem-e? Tudnia kéne. És ha nem járt, akkor még az indulás elõtt, miért mondja, hogy sajnálom és mi az a sajnálkozó tekintet Jess részérõl a többiekre tekintve? Totálisan logikátlan. De a jéghegy csúcsát tekintve biztosan ütõsnek látszik a film...
Kár, hogy folyton elbukfencel. - Spojler vége

Sajnos továbbra is folytattam a film boncolgatását és már hajlik is le a 4-es felé. Úgyhogy inkább gyorsan, elküld.
arcansas 2015 okt. 12. - 07:04:51 Előzmény THK
Pontosan!!!!!

SPOILER
Az a befejezés, a csatt. Mikor a taxis visszakérdez, ugye visszajön? Mert ketyeg az óra.A nõcike pedig azt feleli: "I promise." :D
9/10
ammok001 2015 aug. 17. - 12:18:35 9/10
Megnéztem,szavazni akarok,erre már szavaztál erre a filmre :D
THK 2015 júl. 24. - 00:08:47 Előzmény kamuintro
"ki lehet ez a taxis"
A révész, aki átvinné a túlvilágra.
10/10
kamuintro 2015 ápr. 13. - 00:37:34 10/10
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Ja és ha rendesen vezet és elviszi a fiát a suliba akkor is meghalt volna, mert abban a viharban szerintem mindenki meghalt kivéve a nõcikét mert õ már akkor halott volt tehát ezért vannak együtt, sajnos mondhatom, hogy ebben a filmeben aki megszólalt és nem a "taxis" volt meghalt kivéve persze a fûnyiróst :D
De ki lehet ez a " taxis " lehet hogy õ a Sátán vagy õ segíteni akar ???
10/10
kamuintro 2015 ápr. 13. - 00:25:24 10/10
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Tehát, akkor van a felszini történet, ebben ugye mindig vissza vissza utazik az idõben a hajón, amíg egyszer csak le nem löki magát akkor valahogy visszatér a jelenbe és ugye meghal fia és vissza megy a taxissal és kezdõdik elõrõly eza felszin...
Igen ám, de ha megnézzük milyen ruhában vezetett és milyenben volt amikor mutatják a holttestét, mert mutatják és habár ott a táska amibe berakta a másik, de aligha hiszem hogy csak úgy kiugrott a csomagtartóból...
Vagyis akit elvisz a "taxis" a kikötöhöz az egy szellem és ez az egész egy Purgatórium, ha úgydönt egyszer, hogy tovább lép akkor felszabadul, egyébként valószinû, hogy a fiát ledobta volna a hétvégi suliba, látszik hogy nagyon sietett, hogy eljusson a hajóútra ezért most bûnbánata van az egész kiatt és amíg keg nem bocsájt addig szenvedni fog, ennyi ez a film :)
10/10
8/10
M.Zs.F 2015 jan. 27. - 10:20:34 8/10
Wow......na ezt kibogozni...körbe-körbe karikába.

10/8
9/10
Ágnes Létai 2014 aug. 25. - 21:52:09 9/10
nálam 9/10, rég láttam ilyen jó filmet!

SPOILER!
különösmód épp aznap olvastam, hogy egy másik filmben azt mondják, a pokol olyan hely, ahol újra és újra átéled az életed minden percét, és észre sem veszed. rögtön ez jutott eszembe az autóbaleset jelenete után... amikor minden szürkés-kék színûre vált. szerintem Jess is meghalt a balesetben. sosem ment el hajókázni.
SPOILER
k11zoltan 2014 ápr. 11. - 21:30:04
Régen láttam.
Jó volt.
PappZoli 2013 okt. 28. - 21:55:04
SPOILER
Szerintem azért hajlandó újra nekifutni az eseményeknek, mert reméli, hogy a gyerekét meg tudja menteni a karamboltól.
SPOLIER
Fülöp86 2013 júl. 02. - 23:29:21 Előzmény NADALFAN
Én ezt a filmet még nem láttam sajnos, (épp próbálom beszerezni valahol) de tudom hogy egy értelmes filmrõl van itt szó, csak oda kell rá figyelni, hogy értse is az ember.

Hajrá Nadal!
8/10
NADALFAN 2013 ápr. 25. - 15:16:18 8/10 Előzmény wolf2
biztos hogy van értelme , mondjuk én se vágtam hogy mi az , de nagyon érdekes film -szerintem jó-:)
Melissa George meg itt is tökéletes.
SPOILERES--ez az idõutazás össze vissza nehezen követhetõ , de nem tudja megváltoztatni a történéseket, és a végén se derül ki mi a megfejtés mert minden kezdõdik elölrõl. van ebben a Kaptárból ,és még több más filmbõl is. de a kérdés mi a hajó szerepe? erre nem jöttem rá---VÉGE
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu