Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész

Bakancslistához adom
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-amerikai kalandfilm, 146 perc, 2010

Értékelés:

801 szavazatból
Szerinted?

Rossz idők járnak Harry Potterre és barátaira, elveszítették a legfőbb támaszukat, Dumbledore professzort. Így csak magukra számíthatnak a Voldemort elleni harcban. Voldemort a különös halálereklyék, a horcruxok után kutat. A legenda szerint a Bodzapálca, a Feltámadás Köve és a Láthatatlanná Tévő Köpeny birtokosa képes uralkodni a halál felett. Közben a legfőbb ellenségével, Harryvel is szeretne végezni. Ehhez első lépésként az uralma alá hajtja a Mágiaügyi Minisztériumot, majd a Varázslóképző Iskola ellen fordul.
Bemutató dátuma: 2010. november 25. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Harry Potter
Hermione Granger
Ron Weasley
Voldemort
Bellatrix Lestrange
Rufus Scrimgeour
Perselus Piton
Lucius Malfoy
Ginny Weasley
Draco Malfoy
Albus Dumbledore
Nymphadora Tonks
Remus Lupin
Narcissa Malfoy
Neville Longbottom
Luna Lovegood
Arthur Weasley
Fred Weasley
George Weasley
Molly Weasley

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2012
    Legjobb látványtervezés jelölés
  • BAFTA-díj

    2011
    Legjobb vizuális effektusok jelölés
  • BAFTA-díj

    2011
    Legjobb smink és maszk jelölés
  • Oscar-díj

    2011
    Legjobb látványtervezés jelölés
  • Oscar-díj

    2011
    Legjobb vizuális effektusok jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
Kritikán felüli 2023 aug. 10. - 14:32:25
A trió első interjúja 2000-ből. Nagyon édesek: https://youtu.be/EfQfMIBEBto
5/10
Atis88 2023 márc. 11. - 10:54:57 5/10
Ez a rész nem igazán jött be, a sok felesleges kóvájgással, nagyon unalmassá tették a cselekményt, nem hinném, hogy a regényben is ez ilyen unalmas, bár nem olvastam. Lehet kár volt ezt szét szedni 2 részre.
9/10
The Cortez 2021 dec. 31. - 19:31:09 9/10
A befejező rész part 1-jából is egy rakás dolog kimaradt, sok minden másképp történik, relevánsabb dialógusok meg néhány másodpercbe lettek belesűrítve.
Mivel ez egy hosszú franchise fináléja, így visszaköszönnek rég nem látott karakterek, helyszínek és motívumok. A cselekmény az elején lényegében egy izgalmasan kivitelezett, látványos üldözésekkel megspékelt kimenekítéstörténet, aztán átcsap egy parádés, egyben vicces heist movie-ba, végül belassul az egész, azzal átvált egy depresszív, kilátástalan hangulatú, sokkal karakterközpontúbb drámára. Azt lehet mondani, hogy a játékidő első fele egy pörgős sztorivezetésű, szórakoztató show, a második viszont egy jóval visszafogottabb, csendesebb, meditatívabb, független filmesebb alkotás.
Akadnak poénok, vannak track-ek, a horrorisztikus szekvenciák keményen ütnek, a drámát pedig végig jól kezelik. Kínosabb szituációnak csak az indokolatlanul elnyújtott táncjelenet nevezhető. A színvonalas animációbetétnek köszönhetően, ez lett a legeklektikusabb epizód. A belépő brit színészeket eltalálták: Bill Nighy & Rhys Ifans faszán hozzák a szerepeiket, mondjuk nincs valami sok képernyőidejük. A mozi stílszerűen egy cliffhangerrel zárul.
10/10
Szümbül 2021 júl. 15. - 10:07:08 10/10
Nagyon szeretem! Minden HP részt sokszor láttam. Érdemes a könyvet is elolvasni. Sok olyan + van benne ami a filmekből kimaradt.
https://katfile.com/users/olli
Oh jajj 2018 jan. 04. - 04:39:07
Nem lett volna gyenge, ha a két rész egyszerre jött volna ki. Illetve de, csak nem úgy. Szerintem addig volt jó, míg mesefilm volt. Mikor átment horror utánzatba, az sokat rontott a hangulatán.
sorozatneked.hu 2018 jan. 03. - 21:40:12
6/10

Mind közül ez volt a leggyengébb, de mégis újranézve jobbnak ítélem, mint amire emlékeztem. Mondjuk tényleg sokat futkároznak az erdõben, egy 10-15 percet ki lehetett volna simán vágni és akkor pörgõsebb lehetett volna az egész film.
6/10
sawyerx 2017 aug. 11. - 16:42:35 6/10
Ja azért meg megint jár a kockacuki, hogy a Hermione-Ron nyáladzás nem maradhatott ki, de Féregfark halála igen. A könyvben a Volditól kapott, saját ezüstkeze fordult ellene, mert pár másodpercre megkönyörült Potteren, és megfojtotta, itt meg Dobby csak simán elkábítja, további sorsáról nem is hallani.
6/10
sawyerx 2017 aug. 10. - 19:03:16 6/10 Előzmény Csumbi
Az, hogy Hermione kitörli a szülei emlékét, dehogynem lényeges. Ebben a Yates förmedvényben lehet, hogy nem, mert Yates egyszerûen nem tudja átadni a könyvek lényegét, hangulatát, nem úgy, mint elõdei. Pontosabban, a könyvben Hermione nem kitörli az emlékeket, hanem elküldi a szüleit Ausztráliába, hogy a halálfalók véletlenül se találják meg õket, Ron pedig úgy vágja át õket, hogy a filmbõl teljesen kihagyott kopogószellemüket varázsolja ragyásra, beöltözteti saját magának, és otthagyja a szobájában, így a halálfalók azt hiszik, hogy õ otthon gyengélkedik mindvégig. De ellenõrizni ugye nem merik, mert félnek hogy elkapják a kórt.

Amúgy szerintem is felesleges volt két filmet csinálni, mert ebben érdemleges alig történik, csak mennek, mennek mennek, és még ezután is csak mennek, a második rész meg ugye lényegében csakis látványorgia ostrom. De valóban sok helyen logikátlan a film, és ez abból adódik, hogy a korábbi részekben elsunnyogtak dolgokat, gondolok itt például arra, hogy Harryt a 17. szülinapjáig védõbûbáj védi a nagybátyjáéknál, és ebben azért kell Mordonéknak kimenekíteni. Vagy amikor hopponálnak, a könyv ismerete nélkül nem tudni, mi a fasz történt Ronnal, hogy amputoportálás során lehetnek "gikszerek" a testrészekkel. Ugyanígy az elrejtést szolgáló bûbájok is csak itt jönnek elõ, a tükördarab, amiben Harry látja valaki szemét (amit a könyvben asszem még Siriustól kapott), és ami még feltûnt, hogy Dobby azt mondja, hogy örül Ronnak, rég találkoztak. A könyvekben valóban találkoztak, de a filmben emlékeim szerint Ron és Dobby soha nem találkoztak, Dobby egyedül a második részben tûnt fel, de ott sem futottak össze egyszer sem.

A Yates-féle filmek közül ez volt talán a leghûbb a könyvhöz, de még így is szar, megnézed, és nem marad meg a fülbemászó zene, nem marad meg a fejedben a sok jelenet, vagy a bármikor felidézhetõ monológok, párbeszédek. Az elsõ négy filmbõl mindmáig rengeteg idézetet tudok, a zenéket elfütyülni, de az utolsókból, semmi :D

Annak örülök, hogy az utazgatást valamennyire lekunkorították, és szerintem a film kivételes módon izgalmasabb, mint a könyv, mert az utolsó kötet körülbelül 30%-a érdemleges, a maradék arról szól, mit gondol Harry, hova megy Harry, milyen kakál Harry... Ja és a filmbõl kimaradt, hogy hogyan találják meg õket folyton a halálfalók: olyan valamit vezettek be a minisztériumban, hogy ha bárhol kimondják Voldemort nevét, máris megjelennek. De ez itt szintén baki.

Szó, mi szó, sokadszorra is leírom, hogy hiba volt Yates kezébe adni a filmeket, a Potterek a negyedik részig jó filmek, utána már csak próbálkozások.

Ja, és az miért van, hogy a százfûléfõzetet használóknak csak a teste változik át, a hangjuk nem, és Mordon a negyedik részben mégis végig "Mordon-hangot" kapott?
Krennic 2017 ápr. 07. - 13:13:05
Nekem is csalódás volt.
Az én Harry Potter rajongásom a 4. részig tart.
És még mindig az elsõ két rész a legjobb véleményem szerint.
6/10
Csumbi 2016 dec. 12. - 16:42:52 6/10
Hát eléggé csalódtam ebben a filmben. Konkrétan semmi esemény nem történt az egész filmben (olyan érzés volt mintha egy sorozat bevezetõ részét láttam volna). A történet logikátlan volt több helyen, és olyan dolgok történtek, amik egyszerûen nem kötõdtek a sztorihoz (*spoiler* itt gondolok arra, hogy Hermione szüleinek az emlékét kitörlik *spoiler vége*). De hogy mondjak egy pozitívumot is: tetszett ahogy Grindenwald életét bemutatták, és remélem a Fantasztikus lények széria alatt is kitérnek ezekre. Összességében egy 10/6-ot adok a filmnek.
Keresztes³ovag 2016 okt. 08. - 13:14:28
tudom hogy a pénzbevétel miatt szedték két részre az utolsó könyvet, de fölösleges volt, mert ebben a filmben nem történik semmi. Pusztán mint lényeg csak annyi ragadt meg hogy Harryt cserben hagyta a varázspálcája és nem úgy mûködött ahogy azt Harmione szerette volna, úgyhogy inkább visszafogadta Ron-t.
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 27. - 12:58:06
Mégis mit gondolsz miért?

Egy szektába járnak. Az eretnekeknek viszont égni kell. Mert Az Éj Sötét És Teli Van Iszonyattal.
Rövid G. atya 2016 ápr. 26. - 11:33:46
Csak rühellem a gerinctelen módon ***moderalva***ozókat...
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 26. - 11:01:30
Ott a gáz az "ex nikkemmel", hogy valakivel kurvára összekeversz. :D
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 26. - 00:33:49
Arról már lekéstem. Csak az a gáz, hogy az ápolóid is meglógtak.
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 23:45:10
A lugosi vagy hogy a f*szba írtad, meg ez a másik ámokfutó háborodott még véletlenül sem te vagy, igaz?
Csak körbe ne huggyozzalak a röhögéstõl takonyka... :D
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 20:14:12
Az már meg sem említem, hogy a focibuzinak van kb. öt nickje... :DDD
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 20:09:19
A focibuzi épphogy nem tud viselkedni. Attól, hogy "szalonképesen" zsidózik valaki, még ugyanolyan tetû marad...
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 17:55:53
Ergo veled nem érdemes foglalkozni. Az egy elég jó mérce, ha valaki focibuzi, mint te. :D
offtopic
Rövid G. atya 2016 ápr. 25. - 17:40:39
Ne haragudj, hogy egy gerinctelen "nemnáci" véleményére magasról szarok! :D
Összes hozzászólás