Ház a tónál

Bakancslistához adom
The Lake House
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 99 perc, 2006

Értékelés:

804 szavazatból
Szerinted?

Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.
Bemutató dátuma: 2006. augusztus 10. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Kriszta Tóth 2022 jún. 21. - 22:21:47 10/10
Zseniális film!
omut 2022 febr. 14. - 19:14:50 Előzmény Révész István
Szerintem tele volt rejtett érzelmekkel. Alex jobban kinyílt, mintha érzelmesebb lett volna. 2x láttam, de az idősíkot nem értettem, mivel egy időben már találkoztak/házibuli/ a téren is látták egymást, hogy kerültek 2 év eltéréssel egymástól? Olyan volt az egész mintha egy álomvilágban játszódott volna.
10/10
Lilko03 2022 febr. 14. - 18:46:50 10/10
Legkedvencebb filmem, valahányszor megnézem, amikor adják, pedig megvettem dvd-n is, pedig nincs is dvd-lejátszóm. Nekem a legtökéletesebb sztori, a szereplők is a kedvenceim, amúgy is szeretem az ilyen idővel játszó filmeket.
10/10
Révész István 2021 dec. 11. - 01:16:02 10/10
Csodálatos lélekemelő történet :)
Helena25 2021 okt. 10. - 13:29:42
Sandra-t nem nagyon öltöztették fel, olyan ruhák vannak rajta, mintha a Hádából szedték volna azokat a göncöket. Nem kell puccba vágni, de azért egy orvost nem így kellett volna felöltöztetni. Nagyon szerény ruhák. A film elején, amikor az anyjával ül a téren, melltartó nincs rajta, a mellbimbóit látni. Aztán fut, mert elütött valakit a busz, telefonál aztán eldobja az úttesten a telefont, miért kellett eldobni? Valaki felkapja elviszi, eltörik stb. Sok értelme nincs. A filmből a párbeszédek minőségét hiányolom a legjobban, sokszor értelmetlen, semmitmondó mondatok. Ezeket jobban meg kellett volna írni. Például amikor meglátogatja az anyját Kate, dialógus szinte nulla. Korábban írtam, ez a flegma stílus se jön be. A történet nagyon jó, csak jobban ki kellett volna dolgozni, így olyan mintha a rendező elfelejtette volna megrendezni. Csak egymás mellé tették a képkockákat.
Helena25 2021 aug. 21. - 16:59:06
Azért az kicsit furcsa, hogy Morgan meghívja Alexet Kate szülinapjára, pedig akkor találkoztak először, amikor Alex futott a kutya után és mindjárt annak barátnőjét is! Ilyen a valóságban nincs szerintem. Mikor megérkezik Kate, Morgan középen tortával a kezében, közvetlenül mögötte Alex, pedig egy idegen.
Helena25 2021 aug. 07. - 10:19:27 Előzmény vargama
Amúgy igazad van, katyvasz a sztori, maga nemében érdekes, és olyan érzése van az embernek, hogy a színészek se tudják hova folyik a történet.
6/10
vargama 2021 jún. 26. - 13:57:17 6/10
Régebben láttam. Érdekes film, ha az alapötletet elfogadjuk, még jónak is mondható.
Nekem ez nem sikerült, úgy éreztem, hogy eléggé katyvasz a sztori, és nem csoda, hogy a színészek nem tudják megfogni a szerepüket... Nekem Az időutazó felesége jobban tetszett.
Helena25 2021 jún. 26. - 10:16:48 Előzmény Brierley
Köszönöm szépen az érthető leírást, a szép megfogalmazást. A valóságban nincs ilyen, de ez egy film, érdekes megvalósítással. Ma is adják ezt a filmet, nézni fogom. Ennek a filmnek van egy varázsa, ami magával ragad. Szinte már kívülről tudom a mondatokat. 15 éves film, tehát viszonlyag régi film, de természetesen vannak, akik még nem látták, hisz mindig nő fel egy újabb generáció. Én pont a tartalom, a meglátások miatt olvasom a Port.hu-t, ki mit ír az adott filmről, ki mit lát benne, jót, vagy hibát, vagy van valami érdekes észrevétele a filmmel kapcsolatban. Én sokszor a hozzászólások alapján döntöm el, hogy megnézem-e a filmet vagy sem. Én örülök, ha leírják a filmmel kapcsolatos véleményüket azok, akik már látták, de ez nem megy anélkül, hogy tartalmat valamilyen szinten ne érintse. Ha meg nem akarom tudni mi lesz a filmben, akkor nem olvasok itt, de ez nem jellemző. Az új filmeknek, melyek a mozikban mennek, nem lehet tudni a pontos tartalmát, ezért lutri az egész és épp ezért már évek óta nem járok moziba Utoljára az Apácát néztem meg és nagyon sajnálom, hogy kiadtam rá pénzt. Jó lett volna akkor véleményeket olvasni, akkor tuti nem nézem meg és megmarad a pénzem. Szerintem a Port.hu erről szól, megnézzük-e a filmet vagy sem. Ha nem érdekelnek a vélemények, nem akarom, hogy befolyásoljanak mások, nem olvasom el az itteni véleményeket. De mindentől függetlenül, szerintem semmit sem veszít a film feeling-jéből, ha tudom mi lesz benne, mi lesz a kimenetele, mert a filmet, ha tetszik ezerszer megnézem, mert magával ragad még 15 év után is, még akkor is, ha vannak benne olyan dolgok, megnyilvánulások, amik nem tetszenek. A mostani ismertetővel, amit Ön írt, újból el fogom olvasom, más megvilágításba helyezte a filmet. A film rendkívül sokrétű, összetett gondolati tartalma van és értem miről is szól valójában ez a film.
Brierley 2021 jún. 26. - 00:02:07 Előzmény Helena25

Dr. Kate Forster elköltözik tóparti házából kutyájával, és egy forgalmas chicagói kórházban vállal munkát. 2006 egy téli reggelén járunk. Kate a városba indulva üzenetet hagy a postaládában a ház következő bérlőjének, melyben arra kéri őt, hogy az oda érkező leveleit továbbítsa neki, és felhívja a figyelmet egy titokzatos padláson heverő dobozra. Tudatja vele azt is, hogy azok a megmagyarázhatatlan eredetű festett tappancsnyomok a bejáratnál már akkor is ott voltak, amikor ő odaköltözött. De mikor a következő bérlő, egy közeli épületfejlesztésen dolgozó építész megérkezik, őt egy teljesen más kép fogadja. A tavi ház elhanyagoltan tárul elé tappancsnyomok nélkül.

Alex számára a háznak különösen nagy értéke van, hiszen annak idején még apja tervezte és építette. Alex pár nappal később az esőverte rakodóállványt festegetve egy kóborló kutyát lát, ahogy végigfut a friss festéken, majd a bejárati ajtó felé iramodva pont ott hagy tappancsnyomokat, ahol Kate üzenetében leírva állt. Alex meglepődve előveszi Kate titokzatos levelét és válaszol rá, amiben megírja, hogy a háznak őelőtte nem volt bérlője. Kate, aki csak néhány hete hagyta el a házat, úgy gondolja, hogy Alex valamilyen tréfát űz vele. Hamarosan kiderül, hogy Alex 2004. április 14-én kezd el levelezni vele, amíg Kate-nél 2006. április 14. van.

Kate és Alex folytatja a levelezést a tavi ház postaládáján keresztül és rájönnek, hogy kétévnyi távolságban élnek egymástól. A következő hetekben egyre nyíltabbak lesznek egymás felé – megosztják titkaikat, kétségeiket, álmaikat, és végül beleszeretnek egymásba. Kate egy délelőtt nevelőanyjával kávézik a kórház előtt. Beszélgetnek, Kate közben levelet ír Alexnak. Hirtelen egy busz elgázol egy férfit, Kate odarohan, de nem tudja megmenteni az ismeretlen férfi életét, aki a karjai között hal meg. Kate nehezen dolgozza fel ezt a balesetet, mentora és új barátnője segít neki. Alex és Kate már szinte egész nap leveleket körmölnek egymásnak. Kate megkéri Alexet, hogy adjon neki vissza egy tárgyát, ami rettentő fontos a számára. Pontosan két évvel ezelőtt a pályaudvaron felejtette. Alex kimegy az említett napon, megtalálja a lány kedvenc, agyonolvasott könyvét. A felszálló Kate után szalad, és integet neki. Alex megírja következő levelében, hogy látta őt. Később Kate születésnapi partiján is találkoznak, ahol a két magányos ember beszélgetésbe elegyedik, és tánc közben csókolózni kezdenek. Kate barátja azonban megszakítja együttlétüket. Alex természetesen már tudja, hogy ki a lány, Kate-nek azonban, mivel még a múltjában történtek ezek az események, sejtelme sincs a férfi kilétéről. Alex azért nem mondja el neki, hogy ki ő, mert tudja, hogy Kate bolondnak nézné.

Egy nap Kate kitalálja, hogy találkozzanak az Il Mare étteremben. Ebbe az étterembe nagyon nehéz asztalt foglalni. A találkozáshoz Kate-nek egy napot kell várnia, Alexnak viszont két évet. Alex bemegy, és két évvel későbbre kéri az időpontot a saját nevére. Megérkezik Kate, órákat vár a férfira, aki nem jön el. Másnap megírja neki, hogy nem jött el, Alex nem érti a dolgot. Kate közli vele, hogy nem akarja ezt a kapcsolatot tovább fenntartani, és megkéri a férfit, hogy ne írjon neki többet. Alex még hosszú hetekig pakolja tele leveleivel a postaládát, amikre Kate nem reagál. Alex ezeket a leveleket felhelyezi egy dobozban a padlásra (erre utal Kate legelső levele). Eltelik két év.

Kate és barátja házat készülnek építtetni; egy új és olcsó tervezőirodát keresnek meg Valentin-napon. Kate a falon meglátja a tóparti ház rajzát, és szembesül azzal, hogy ez Alex testvérének irodája, akitől megtudja, hogy Alex pont aznap két éve meghalt. Elgázolta egy autó. Kate rájön, hogy Alex volt az a férfi, akit nem tudott megmenteni. Kihajt a házhoz, és a postaládába egy levelet helyez el, amiben arra kéri a férfit, hogy várjon rá két évet, és ne menjen ki a kórházhoz, itt találkozzanak a ház előtt. Kétségbeesve nézi a postaláda ajtaját, ami jelezné, hogy Alex megkapja-e időben a levelet. Alex közben megérkezik a kórházhoz, meglátja Kate-et, amint épp az anyjával kávézik. Nem lép le az útra, a busz elhajt előtte. Két év múlva elmegy a házhoz, mivel időben megkapta a levelet.


Xxy92 2021 jún. 25. - 23:41:49
Kár, hogy a port.hu-s leírásban lespoilerezik a filmet.
Helena25 2021 jún. 22. - 16:07:52
Az idősíkot nekem sem sikerült megértenem, hiába olvastam el a korábbi hozzászólásokat ezzel kapcsolatban, csak nézem a filmet, megható. Pár dolgot másképp csináltam volna, például több érzelmet vittem volna bele, ami át is jönne a képernyőn. De a sztori önmagában jó.
Helena25 2021 jún. 02. - 16:55:16 Előzmény Rojita
Nem azt írtam, hogy utálom Sandra Bullock-ot, hanem a játéka nem tetszik, de lehet, hogy rendezői utasítás, akkor a rendező hibája. Ez egy romantikus film, több érzelem kellett volna bele. Az Aludj csak, én álmodom című filmben például nagyon bájos, kicsit olyan elesett, aranyos figura, de ebben a filmben nem. A szív bajnokaiban sem tetszik Bullock játéka. Ez az én véleményem, én így látom őt, nekem nem szimpi, a forgatókönyvírók jól elrontották a szöveget (vagy a szinkront itthon), Sandra meg a játékot. Nekem nagyképűnek tűnik, dehát végül is van mire nagyképűnek lennie.
9/10
Rojita 2021 jún. 02. - 16:23:40 9/10
Láttam már a filmet újkorában, most még egyszer belefutottam, újranéztem. Szeretem a 2 főszereplőt. Kellemes film, nem egy hollywoodi tucattörténet.
Sajnos, az idősíkból kilépést, vagy az idő megállítását 15 év múlva se értem. De valszeg, nem a matematikai logikát kell itt megérteni, csak élvezni kell az álomvilágot.
9/10
Rojita 2021 jún. 02. - 16:13:59 9/10 Előzmény Helena25
Ne szegény Bullockot utáld, hanem a fk-írót. (Ráadásul szinkronnal kapjuk, a hangja se az övé.)
Helena25 2021 máj. 24. - 09:49:47
Nekem is tetszik a film, de S. B. játéka nem. Szerintem elég flegma, vagy csak a szikron, nem tudom. Flegmán vágja oda Alexnek"Igen, tudom, ki írta", ez elég bunkó megnyilvánulás volt. Meg amikor az anyjával beszélgetett, levelezgetett-e annak idején az apjával, visszakérdez az anyja, "Az apáddal?" Válasz: "Nem, Clark Gable-val"- na elég flegma. Semmi kedvesség nincs Sandrában az egész film alatt. Nem tudom rendezői utasítás, vagy nem, de sok érzelmet nem közvetít. Alexben több a kedvesség, szeretet, mint a nőben. Na, mindegy elég rideg az egész, több érzelemmel jobb lenne a film, szinte érezni a jeges fuvallatot.
10/10
Lilko03 2021 máj. 15. - 17:15:47 10/10
Imádom! Ma is és holnap is feltétlenül megnézem.
kino21 2020 dec. 19. - 17:44:43 Előzmény seberla
Ezzel pontosan én is így vagyok. Kicsit el is szégyelltem magam, hogy milyen földhözragadt vagyok, de ezek szerint nem vagyok egyedül :)
10/10
Kenessey Márta Zsuzsanna 2020 szept. 16. - 13:48:18 10/10 Előzmény Lilko03
én is mindig megnézem, ma furcsmódon a kutyára figyeltem, mert az 2 éveket fut le és akkor egysíkra kerülnek a főszereplők is. De még mindig van nyitva kérdés ami miatt még meg kell néznem.
ControlAlt 2020 szept. 14. - 11:52:07
Nálam egyszer nézős.
Összes hozzászólás