Házasság

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 80 perc, 1942

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az elfoglalt sebész elfeledkezik felesége, Mária születésnapjáról. Az asszony köszöntésére rendezett vacsorán sem vesz részt. Mária megbántódik és sértettségében elfogadja egy zongoraművész udvarlását. Amikor azonban az hirtelen megkéri a kezét, át kell gondolnia kapcsolatát férjével...

Stáblista:

Szereplők

Mohai, zongoraművész
Dr. Szabó, Mária férje
Lukácsné
Öregasszony
Az uccaseprő felesége

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2023 máj. 10. - 15:50:12
Muráti Lilit szinte meg sem ismertem ezzel a nagyon más frizurával.

Megnézve a filmet azt gondolom, hogy az asszonynak igaza volt abban, hogy a férjének nem lett volna szabad elfelejteni a születésnapját. DE, egy okos asszony erre időben (!) figyelmezteti a férjét. És nem hív meg hétköznap estére vendégeket. Mert a főorvos férjének is nyilván van szabad hétvégéje, amikor jobban ráér szórakozóhelyre vinni a feleségét.

A szegény férjet viszont nagyon sajnáltam, hogy ilyen nemtörődöm, önző felesége volt, aki még csak meg sem hallgatta a férjét. Nála még a konzumlány is figyelmesebb volt.

De hát magára vessen ez a férfi, hisz ő választotta ezt az asszonyt. Milyen szépen elsorolta a társaság előtt, hogy elvett egy szegény lányt, akinek még csak kelengyéje sem volt, aki nem értett semmihez, a háztartáshoz lusta volt, gyereke nem volt (miért nem volt, kérdem én?), csak a szórakozás, meg a pénzszórás érdekelte, a selyemharisnyák, a krokodilbőr cipők, a márkás ruhák, stb. De hát miért finanszírozta mindezt zokszó nélkül a férj? Nem a társaságnak kellett volna mindezt elmondani, hanem a feleségével leülni és megbeszélni a játékszabályokat. Értelmes elfoglaltságot kellett volna találnia az asszonynak.
Ha hagyta unatkozni a feleségét, ne csodálkozzon, hogy az más társaság és szórakozás után nézett.
Éduah 2013 jan. 27. - 14:05:30
gyógyítani és életet menteni talán valamivel fontosabb mint egy összejövetelen részt venni, akármilyen alkalomról is van szó. persze ezt egy szeszélyes, önzõ némber, akinek az élete csak felszínes ostobaságokról szól, soha nem fogja megérteni. (függetlenül a film végétõl...)
bladimerri 2009 febr. 01. - 22:31:55
Hát igen, Páger azért elég jól vitte a filmet! Nekem tetszett.
Bár az a (költõi) kérdés, hogy mit ér a nõ élete, ha elmúlik a fiatalsága, a szépsége - kicsit azért provokatív volt!
sandycat 2009 febr. 01. - 12:51:57 Előzmény Zita65
Csatlakozom... :-)
Zita65 2009 jan. 31. - 14:00:55 Előzmény feketevipera
Nekem nem tetszett, mint ahogy szinte semmi, amiben Muráti Lili játszik. Valahogy nem szimpatikus számomra. A többi szereplõ jó, fõleg Páger.
feketevipera 2008 nov. 26. - 22:13:05
Hát számomra egy kicsit szirupos tanmese volt, de nézhetõ film. Furcsa, hogy a feleségbõl a film végére egy csapásra érzõ és értõ nõ lesz (kis túlzással élve). Itt-ott kicsit didaktikusnak éreztem a filmet, a zongoramûvészt alakító Perényi Lászlót pedig helyenként ripacsnak láttam. Mindezektõl eltekintve viszont nem túl rossz alkotás.