Házasság a négyzeten

Bakancslistához adom
Trust the Man
amerikai romantikus vígjáték , 103 perc, 2005

Értékelés:

62 szavazatból
Szerinted?

Problémák vannak Rebecca (Julianne Moore) és Tom (David Duchovny) házasságával. A férfi szeretne több időt tölteni a feleségével, Rebecca viszont épp az ellenkezőjére vágyik. Tom azonban komolyan gondolja a változást, és amikor fia osztálytársának az anyja kikezd vele, komolyan elgondolkodik a váláson.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
dandelion83 2018 aug. 11. - 14:42:46 6/10
Nekem nem igazán tetszett. Romantika nem sok volt benne, poénos rész szinte alig, párkapcsolati tanulság megint csak elenyésző...pedig nagyon szeretem a kapcsolatokat górcső alá vevő műveket, de ez nem igazán sikerült. A felszínen maradtunk végig, nem voltak megoldások, csak megoldódott minden, szinte magától. Ha vki szereti ezt a műfajt, inkább a Bízz a szerelemben (Stuck in Love) című filmet tudnám neki ajánlani....
tuareg50 2012 máj. 20. - 01:01:54
Ha egy fakanál pofán talál hogy a szöszbe lesz mind a két oldalon monoklid ??
7/10
alien1976 2011 nov. 01. - 19:06:52 7/10
Közepes kis vígjáték volt, két családról melyek között rokoni kapcsolat is van. Nem volt túl sok vicces, nevetséges rész, de volt pár rész amikor nevettünk a párommal. Az alapsztori tetszett, a házasságtól kicsit többet váró ( erotikában) férj, és nyugira éhes feleség feszültsége, házassági életük bemutatása. Illetve a másik szál, a családra, gyermekre vágyó nõ, és a még mindig gyermek párjának bemutatása. Vannak benne komikus, és néha drámai rész is. Ez így teljesen rendben is volt. S még így mondanivalója is van, de valahogy félúton elveszett a mondanivaló, s az egész sztori ellaposodott. Pedig nem lehet panasz szerintem a színészekre. Mind a négy fõhõs kimondottan jól játszott. S mégis valahogy úgy érzem, hogy valahogy az egész leült. A végének a mondanivalója is eltünt, s nem is lepõdtem meg a nagy happy végkifejleten.
A lényeg : Egy kis vasárnapi összebújós filmnek megnézhetõ, s választható.
6/10
tomgreek 2011 febr. 13. - 00:00:19 6/10
Szerintem ennek a filmnek a továbbgondolása a Californication címû sorozat => Hank Moody
5/10
Vadrenalin 2010 szept. 07. - 19:06:08 5/10
Nem volt nagy durranás, nevetni sem sokat lehetett rajta és nem is mondott semmi megszívlelendõt:

Spoiler
Ha Rebecca és Tom szexuális igénye ilyen mértékben eltér, akkor abból továbbra sem lesz jó házasság, amíg valamelyikük meg nem leli magában az okokat, ennek pedig nyoma sem volt a filmben. Ráadásul szerintem inkább Rebeccával volt a baj, így nekem nem volt evidens hogy miért Tom volt az, akinek megbánást kellett tanúsítania. Ha volt valami tanulsága a filmnek, akkor az én olvasatomban az nagyjából ennyi: ha magad nem vagy híres, ne vegyél feleségül színésznõt mert mindenképpen te leszel a "balfék".
8/10
nefelejcs19 2009 dec. 28. - 22:43:27 8/10
nálam 10/ 8. nézhetõ film, bár egy-két mondatot kihagytam volna belõle, de összeségében jó volt. biztosan nem egy ilyen vagy ezen karakterek életéhez hasonló történet van az életben, úgyhogy volt a filmnek mondanivalója. szerintem jó volt, hogy nem ment annyira bele a kínlódásba, amíg a párok egymás nélkül voltak, de azért érzékelhetõ volt a lényeg, hogy ha eltávolodunk a dolgoktól, akkor tisztábbá válhatnak bennünk az érzések és kiderül, mi is az érték. a "bizalom-játék" nagyon tetszett ( amikor hátra lehetett dõlni egymás karjaiba ), én is voltam már közösségben, ahol csináltunk ilyet, nagy dolog !!
a poénok jók voltak, nem volt eröltetett szerintem egyik sem. nem bánom hogy megnéztem :)
9/10
szinhazimado 2009 szept. 07. - 18:35:48 9/10
Nekem nagyon tetszett, mert jól szórakozta, és nagyon jó poénok voltab benne. DD nagy kedvencem, kár, hogy már-már öregszik, öregecske ebben a filmben, de nagyon vicces férfit alakít. Érdekesek voltak a párok probléminak bemutatása a filmben, de érdekes életekbe kapunk bepillantást.
Ajánlom másoknak is, azoknak, akik szeretik a jobb filmeket és szeretnek jól szórakozni, én biztosan meg fogom még majd nézni!
offtopic
Parafrázis 2009 júl. 11. - 19:28:03 Előzmény caeiro
OFF

Végre! (Hosszú idó óta) az elsõ normális, használható és hasznos hozzászólás... Mert az, hogy "nekem tetszett" vagy "nekem nem tetszett", sz..rt sem ér.
Pedig már szinte "elvesztettem a hitem" a hozzászólások elolvasásában... :)
8/10
csumpi@ 2009 jún. 14. - 20:56:55 8/10
Nem volt rossz film... Tanulságos, az élet írta...
8/10
dodszy 2009 máj. 10. - 20:11:03 8/10
Jó kis film.
2/10
caeiro 2008 júl. 09. - 14:25:32 2/10 Előzmény Timke
Hááát megnéztem, nem kerül a megõrzendõ filmek sorába, legalábbis nálam.

SPOILER ON!!!!

Elõször is az alapszitu, 2 pár párkapcsolatát kísérhetjük végig, akik között rokoni-baráti szálak húzódnak.
Menjünk tovább, a házaspárunk férfitagja DD, a nej pedig JM. A kapcsolatukban a nõ (Rebecca) hordja a nadrágot, õ viszi haza a pénzt, õ az ismert színésznõ, míg Tom teljesen háttérbe szorulva tengeti mindennapjait, mint háztartásbeli. Pedig ez nem volt mindig így, elismert reklámszakember volt, aki felesége és családja kedvéért hagyta ott a médiaipart. Rosszul viseli a kialakult helyzetet, próbálja értelmessé tenni hétköznapjait. Lelki szemetesládája Tobey, feleségének öccse, aki maga is pszichológus segítségére szorul, szóval jó kis hallgatóság. A feleség (Rebecca) eközben karriert épít, egy színházi elõadás premierjére készül, és rettenetesen ideges, mert érzi, hogy férje elhidegül tõle. Tehát ideges, de semmit sem tesz azért, hogy ezt megakadályozza. Megelégszik azzal, hogy elmegy az éves házassági tanácsadásra, de az ott kapott tanácsokat figyelmen kívül hagyja. Problémáival Elaine-t fárasztja, aki Tobey barátnõje, immár 7 éve. És itt elérkeztünk a másik pár és párkapcsolat bemutatásához. Tobey tipikus harmincas férfi, szereti élni az életet, de kötelezettségvállalás nélkül. Fõ problémája, ami miatt pszichológushoz is jár, a halállal való viszonya, jobban mondva, hogy fél az elmúlástól. Elaine többre vágyik, végre révbe szeretne érni, neki egy bebiztosított kapcsolat (házasság) és gyerek(ek) kell(enek). Hiába küld egyértelmû jeleket, barátja nem akarja tudomásul venni a nõ vágyait. Természetesen ennek az lesz a következménye, hogy Elaine kidobja, és Rebecca hathatós segítségével megfelelõ férjanyagot kezdenek keresni. Miközben Rebecca barátnõjét istápolja, nem veszi észre, hogy Tom már nem bírja tovább és enged a csábításnak. De ettõl még rosszabbul érzi magát, ezért elmegy egy anonim szexfüggõ foglalkozásra. (és talán ezen a részen tudtam a legjobban röhögni: össze-vissza hazudozik). A házasságtörõ természetesen lebukik és gyorsan az utcán találja magát. A feleség pedig törleszt, így mindkét kapcsolat romokban hever, gyorsan kell tenni valamit, mert már csak 10-20 perc van vissza a 103 perces játékidõbõl, ami egyébként borzalmasan hosszúnak tûnik a vontatott történetvezetés miatt. Tom és Tobey megpróbálják jóvátenni bûneiket, méghozzá a színházi premierre idõzítve. Innentõl kezdve ömlik a nyál... A kidobókkal való fogócskázás után mindkét férfiú hölgye "lába elé veti magát":bocsánatot kér és szerelmet vall. Persze egy egész színháznyi nézõközönség elõtt, mert egyébként az ilyen töredelmes vallomások érdektelenségbe fulladnának. A hölgyek természetesen "elalélnak" és gyors megbocsátás következik. A záróképben Tom és Rebecca a repülõgépen, ahol Tomot ismerik fel a változatosság kedvéért-hisz befutott író lett, Tobey pedig végre nõül veszi Elaine-t. És boldogan éltek....stb.

Összegezve, egy romantikus vígjátéktól nem is tudom mit vártam...háromszor álltam neki, mert elég bealvós a film. A vígjáték besorolás egy kicsit erõs, egy-két olyan helyzet volt, amin mosolyogni lehetett, talán az anonim szexfüggõ kurzust leszámítva nem tudtam röhögni rajta.
A színészek mintha maguk is unták volna a forgatást, igaz a sablonos forgatókönyvbõl sokkal jobbat nem lehetett volna kihozni.
Timke 2007 jún. 03. - 22:31:43
Avi-ban láttam, ill. pont most jött ki dvd-n, amit te is írtál. A magyar mozik nem vetítették, pedig a normálisabb nyálas filmek közé tartozik (a nyálas nem feltétlenül jelent negatívat). Aranyoska, talán majd még megnézem. Házasság a négyzeten.:)
Mooney00 2007 jún. 03. - 10:12:03 Előzmény Timke
Te hol láttad? A magyar mozik adják? én nagyon meg szeretném nézni, idegesít, hogy nem adják le a mozik. Mondjuk dvd-n már kijött, azt láttam
Timke 2007 jan. 25. - 08:05:41
Csodálkozom, hogy ehhez a filmhez még nincsen semmilyen kommentár. Híres(ebb) színészek szerepelnek benne, aranyos a történet. Persze lányoknak való romantikus-nyálas, de ettõl függetlenül nekem tetszett. Fõleg Toby karaktere volt egy picit szokatlanabb, eredetibb.