Házasságtörés

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar film, 65 perc, 2019

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Isti, a minisztériumi kishivatalnok boldog férj és apa. Egész nap dolgozik, hogy a családját eltartsa, feleségének minden pénzt hazaad, ahogy egy rendes férjhez illik. Ám egy napon kollégái a női csalfaságról beszélgetnek, és Istiben minden ok nélkül fellobban a féltékenység. Ráadásul az ünnep miatt hamarább hazaengedik a munkahelyéről, egy kis zavart okozva ezzel, felesége ugyanis nem készült még el az ebéddel. Isti mindenre gyanakszik, még Évi barátnője is felingerli. Négy korona miatt szóváltásba keverednek az asszonnyal, és Isti elrohan otthonról, felkeresi barátját, a szoknyabolond Füredit. A két férfi együtt indul el a pesti éjszakába...
Hogyan tudja a nő csalfaságáról képzelgő férfifantázia egyetlen nap alatt megteremteni a félelmet, fellobbantani a haragot, létrehozni az új szerelmet és beteljesíteni a visszatérést. A film soha nem látott lelki kavalkádot vonultat fel, a házastárs, a munkatárs, egy fellobbanó szerelem és az őszinte visszatérés egyszerű történetében. Erről szól Vitézy László új filmje, mely Móricz Zsigmond azonos című művéből készült.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
amadeus3 2021 júl. 03. - 09:08:35 Előzmény ligetiz51
Iszonyúan rossz film. Egy igazi Vitézy.
2/10
hegyitomi 2020 febr. 07. - 14:15:20 2/10
Ez vmi eszméletlen unalmas film volt. Némi felüdülés nyújtott, amikor zene szólt de egyébként csak a fő"hős" semmibe meredő mélabús képét bámulhattuk. Totál depressziós lettem a végére.
10/10
ligetiz51 2019 dec. 08. - 22:52:01 10/10
A rendező és szereplők személye(i) garancia volt a színvonalas TV-filmhez. Sok-sok hasonló magyar TV-filmhez kívánok lehetőséget. A merítési lehetőség (magyar irodalmi alkotások) bőségesek.