Hazatalálsz

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 43 perc, 2023

Értékelés:

104 szavazatból
Szerinted?

Tamás és nővére, Brigitta egy autóbalesetben elveszítették szüleiket, ezért állami gondozásba kerültek. Szomorú, árvaházi sorsukban osztozott a Tamással egyidős Rajmund, akit születésekor hagytak a gyermekotthon kapuja előtt. Rajmund mindig is féltékeny volt Tamásra és Brigittára, mert ott volt köztük a testvéri szeretet és támogatta, segítette őket a város leggazdagabb özvegye, Edit. Tamás a gyermekotthon elhagyása után a fővárosba, Budapestre költözött. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, fiatalon megnősült és született egy kislánya, Mesi. Élete drámai fordulatot vesz, amikor munkája révén korrupciós ügybe keveredik, felfüggesztik és vizsgálat indul ellene, így teljesen elveszti az egzisztenciáját és a felesége is elhagyja. Rajmund élete teljesen másként alakult, mint Tamásé. A gyermekotthonban eltöltött évek után javító-nevelőintézetbe kerül egy komolyabb kamaszcsíny miatt. Innen egy nincstelen, dühös, a világnak s önmagának is bizonyítani akaró, emiatt ambíciókkal teli fiatalember kerül ki. Rajmund éles eszű, leleményes, ennek köszönhetően az alvilágban is gyorsan bizonyította rátermettségét és annyi pénzt keresett, hogy pazar életmódot folytasson. Nem riadt meg semmitől, korábban bordélyházat üzemeltetett, vagyona jelentős része innen származik. Kissé megtörten, de becsületét mindvégig megőrizve, Tamás visszatér a szülővárosába, Farkasligetre, egy szerény kis házikóba, amit a gazdag özvegy, Edit ajánlott fel korábban neki és a nővérének. A teljes egzisztenciális összeomlás és munkája elvesztése után Tamás elfogadja Farkasliget egyetlen állásajánlatát: szemétszállító lesz. A férfi megbékél sorsával, hogy egyedül, de szeretetben neveli kislányát, Mesit. Hazatérésekor, már a vonatút során megpillantják egymást Virággal. Virág és Tamás kapcsolata látszólag reménytelen a tagadhatatlan vonzalom ellenére. Virág Rajmundhoz készül éppen feleségül menni, aki ambiciózus tervével immár a társadalmi ranglétrán is feljebb készül lépni. Legalizálta a vagyonát és most egy komolyabb befektetésre készül...

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Zeytin márc. 29. 17:50:43 10/10 Előzmény Smonika
Én is megsajnáltam, amikor a kerítésen keresztül nézte Tamásékat, és eszébe jutott egy gyermekkori jelenet, amit szintén ott a kerítés mögül nézett fájó szívvel.
A második esély mindenkinek jár! Remélem Raja is megtapasztalja a szeretni és szeretve lenni csodálatos érzését. Elvégre Raja nem gyilkos.
Sok törvénybeütköző dolgot tett, amiért meg kell, hogy kapja a büntetést, de utána kapja meg az áhított boldogságot, a szeretett családot.
7/10
Smonika márc. 29. 15:00:32 7/10 Előzmény Zeytin
Én ott nagyon megsajnáltam :( Meg amikor nézett befelé a kapun és látta T-V-M-t együtt, mint egy családot :(
Lehet, hogy megjavul a végére? Most még nem úgy néz ki, de el tudom képzelni..
7/10
Smonika márc. 29. 14:57:56 7/10
Nekem Tamás felesége gyanús... szerintem ez is egy kibogozandó szál lesz, hogy vajon miért nem akar hazajönni a lánya szülinapjára, és miért nem akar elválni.. vagy valamibe belekeveredett, vagy fogva tartják.. Lehet, ez lesz a következő évad témája.
10/10
Zeytin márc. 29. 02:17:12 10/10
"Sose fogod megtudni, mi az a család."
Ez a mondat szíven szúrta Raját.
9/10
janderka márc. 28. 19:41:50 9/10 Előzmény luci87
Az ilyen PálDéneses fordulatok, akarom mondani Déneses pálfordulások full abszurdak. Nem hihetőek semmilyen szinten sem. Hiába akarnak vele (mű)konfliktusokat és megoldandó problémákat generálni, amiket aztán százötven rész után meg lehet majd hepienddel oldani. Attól még rosszak.
8/10
luci87 márc. 28. 18:59:04 8/10
Markot nem tudom sajnalni, nagykepu kis pxcs, a noverevel is hogy beszélt.
Trixi egy gonosz, karorvendo, Rajaval együtt, hogy neztek Viragot.. alig varom, h bebukjanak.
Denes is milyen kocsog lett, szegeny Edittel is hogy beszélt, még neki áll feljebb..
Rajanak sikerult szembeforditani Markot a csaladjaval.. :(

Felelmetes a Raja - Jack- Trixi harmas.
9/10
janderka márc. 28. 18:44:25 9/10 Előzmény janderka
Jópont a forgiknak, hogy Orsinak eszébe juttatták, hogy Nina nem is így fogalmazott korábban, és nem is így szólította őket, ahogy az állevélben volt.
10/10
Bakos Ferencné Marcsi márc. 28. 17:50:27 10/10

10 csillag


10/10
Zeytin márc. 28. 14:55:28 10/10 Előzmény janderka
Köszönöm
9/10
janderka márc. 28. 13:50:11 9/10 Előzmény Zeytin
A rendőrkapitány beosztotttttya, az a szakállas srác, aki flörtölt a kis vloggerlánnyal a piff-puff akció után. De persze nem őrá gondoltam, hanem a főnökére, az Enőre :)
10/10
Zeytin márc. 28. 02:27:15 10/10 Előzmény janderka
Ki az a Dezső? :-)
10/10
tíz.tíz márc. 27. 22:36:51 10/10
Nagyon izgalmasnak találom a Hazatalálsz című sorozatot. Megmutatja, hogy egy alvilágból feltört vállalkozó, hogy meg tudja pénzzel vásárolni a rendőri állomány egy részét, a polgármester is úgy táncol, ahogy Raja fütyül. Márkót képes a szülei ellen fordítani.A mai részt összeszorult gyomorral néztem végig. Nagyon bízom benne, hogy nem kaszálják el a sorozatot, úgy mint a dr. Balatont! Amit nehezményezek, hogy elég későn adják. A zsákbamacskát nyugodtan mehet később, aki azt az agyament műsort akarja nézni az úgy is megvárja.
9/10
janderka márc. 27. 21:19:31 9/10
Nem annyira rossz ez a sorozat, mint amennyire időnként mi itt kötözködünk, huzakodunk vele kapcsolatban. Bár kétségtelen, hogy ha még akarnak belőle néhány évadot, akkor azért illene már valamicskét előremozdulnia benne a dolgoknak. Mert nagyon nagy teher és rizikó ilyen egyhelyben állás mellett ugyanzokkal a fordulattalan fordulatokkal és újrajátszott váratlanságokkal biztosítano az érdekességet. Lásd pl a kórházat, ahol néhány gyorsan végigizgulható rész után már a harmadik főbb szereplő fordult meg, hogy aztán onnét kijőve már senki se emlékezzen rá, hogy az illető "felfoghatatlan váratlansággal" valaha is bent feküld.
De ilyen a gyilkosság/baleset utáni nyomozás alakulása is. Négy rész szöszmörgés, egy rész fejlemény, ami azután megy is a fiók mélyére, hogy helyét átadja újabb négy rész tötymörgésnek. Vagy a plátói szerelmek váltakozó, de ismétlődő sora. Balázska kontra Brigitől kezve, Zita kontra Tamáson át Dezső kontra Editen keresztül Trixi kontra Rajáig bezárólag és vissza.
Szóval nem rossz, mert a szereplők többsége jó és/vagy csinos/jóképű. De nagyon jól kell navigálni a hajójukat és nagyon érdekes tájakon át, hogy el ne unja magát az utas, aki idejének idekoncentrálásával befizetett a sztorijukra.
7/10
Smonika márc. 27. 14:57:55 7/10 Előzmény Papp Sándorné
Végighallgattam egy interjút, abban azt mondták, hogy az eredeti horvát sorozat 185 részből állt, és egy év alatt vetítették le. Annak nem lesz folytatása. Szerintem ez kb 3-4 évad, szóval ennyire lehet itt is számítani kb.
https://media1.hu/2023/02/25/a-hazatalalsz-kulisszatitkai-interju-illes-gabriella-producerrel/
8/10
luci87 márc. 26. 21:47:49 8/10 Előzmény Papp Sándorné
Nem tudom,bizonyara a nezettsegtol fugg.Az eredeti kb 150 reszes allitolag...de hogy leforgattak e mar?
Remelem nem evek mulva folytatjak,mire elfelejtjuk...( Lsd. Mellekhatas)
Papp Sándorné márc. 26. 19:11:20
Tudja valaki, hogy terveznek-e új évadot?
8/10
luci87 márc. 26. 16:12:22 8/10 Előzmény Zeytin
Szerintem Brigi se elvezte annyira,azert is harototta el..
Nagyot csalodtam Denesben,szerencsejatekfuggo,es alkoholista.Briginek nem hiszem hogy hosszutavon bejonne

8/10
Omega12 márc. 25. 10:57:13 8/10 Előzmény luci87
Sajnos, egyébként is nagyon sok a felesleges jelenet a filmben, aminek semmi értelme nincs. Nagyjából az összes olyan történés, amieben Esztergályos Cecília és Jordán Tamás szerepel fölösleges, mert csak az idő kitöltésének jó. Illetve annak sem, mert Cecília idegesítő, Jordán Tamás pedig sajnálatra méltó. Logikailag is tele van buktatókkal a film. Tamás segítséget kér az egykori beosztottjától, legjobb kollégájától, mert bízik benne, de Dénes, soha nem fogadja el Tamás tanácsait. Sőt, inkább olyan, mintha ő is ellene dolgozna. Zitát visszaveszik a hivatalba, majd kinevezik a karbantartók vezetőjének. Aki aztán, csak úgy berendeli a a szabadnapos munkásokat, sőt még túlóráztatja is őket. Mindezt azért, hogy bosszút álljon Tamás csalfasága miatt. Valószínű egy munkás sem jelezné ezt Zita felettesének, hanem csendben tűrik ezt. Ahhoz képest, hogy Márkó majdnem meghalt, pár nap múlva, már fut, szalad, rohan, lő. Virág édesanyja, néha azzal sincs tisztában, hogy igazából Márkó mennyi idős, de a tegnapi epizódban pontosan megnevezte, ki volt az a két személy, aki a szőnyeget elrejtette a nádasban. A sort még lehetne folytatni... Az elején nekem nagyon tetszett a film, azt gondoltam kapunk egy pörgős 15-20 részes sorozatot. De eljutottam odáig, hogy most már csak azért nézem, hogy tudjam mi lesz a vége. Jelenleg a 45. epizódnál tartunk, de csak egy arasszal vagyunk előrébb, mint az első 20 rész után. Nem tudom egy hét alatt, hogyan akarnak minden szálat elvarrni. Számomra, a film vontatottságát nézve, ez lehetetlennek tűnik. Ami pozitív, az a színészek játéka. Néhány kivételtől eltekintve.
toths1957 márc. 25. 09:22:24
Menet közben valahogy megfeledkeztek a foglalóról, amit Raja adott Editnek. Pedig Raja nem arról híres, hogy az ilyesmiről megfeledkezzen.
8/10
luci87 márc. 25. 04:52:29 8/10 Előzmény Kat75
Zita mar az elejetol fura volt vmiert.Mikor irtam,hogy Mesivel azert olyan kedves,mert rajta keresztul akarja megkapni Tomit,azt irtak ra,azert kedves ,mert szereti..Vajon most is?
Kicsit zakkant a no,es tul sok,minden teren..feleslegesen locsog a semmirol,es rengeteget..Lakotarsnak se kene..
Összes hozzászólás