Házromboló kincsvadászok

Bakancslistához adom
Bid & Destroy
amerikai reality-sorozat, 60 perc, 2012

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Egy házat lerombolni jó üzlet. Ugyanezt a házat kincsek után kutatva az utolsó falfülkéig átvizsgálni, és csak utána lerombolni, még jobb üzlet. A sorozatban egy épületbontásra szakosodott csapat leégett és összeomlás szélén álló házakat vásárol... a falakat végigkopogtatva megkeresi az egykori tulajdonosok által elrejtett készpénzt, fegyvereket és ékszereket... majd ledönti a falakat.

Amikor a Danley Demolition nevű cég megvásárol egy leégett vagy összeomlás szélén álló épületet, a romhalmazzal kapcsolatos összes problémát és kiadást is megvásárolja - de mindazokat a kicseket is, melyeket a tulajdonosok a pincében, a padláson, vagy épp falak belsejében felejtettek! A Nat Geo 12 részes sorozatában Lee Danley és csapata a bulldózerek bevetése előtti házkutatások során meglepő tárgyakkal gazdagodnak: többek közt találnak egy őskori félkarú rablót, egy klasszikus Pacman-játékot, néhány polgárháborús medált, valamint egy teddy bear gyűjteményt - de olyan szórakozott tulajdonosokról is tudnának mesélni egyet s mást, akik ékszereket, fegyvereket, sőt nagy mennyiségű készpénzt rejtettek el házuk különböző pontjain, és felejtettek ott mindörökre.

Persze az, hogy a csapat milyen típusú kincsekre számíthat, erősen függ a ledózerolandó építmény jellegétől - a sorozatban többek közt dolguk akad egy tóparti házzal, mellyel kesztyűs kézzel kell bánniuk, mert ha egyetlen darabja is beleesik a vízbe, hatalmas bírságot kell fizetniük; egy leégett és összetört talapzatú családi otthonnal, melyet rendkívül rövid határidővel kell eltüntetniük a föld színéről; és egy elhagyott papírgyárral, melynek lerombolását alaposan megnehezítik a túl közel álló szomszédos épületek

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?