Háztartási könyv

Bakancslistához adom
Il quaderno della spesa
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz vígjáték, 105 perc, 2003

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az 1900-as évek elején járunk valahol Luccában. Antonia, fiatal, tehetséges szakácsnő. Gazdája, a grófnő halála után munkát keres. Felkeresi a sikeres írót, Augustót, aki nagy ínyenc hírében áll, és most éppen alkotói válságban szenved. Kettejük között nemcsak a konyha területén van teljes összhang, hanem a magánéletben is hamarosan egymásra találnak és összeházasodnak. Idilljüknek a pénzhiány vet véget, és a bizalom is meginog, amikor fény derül Antonia titkára: a fiókban nem féltve őrzött receptjeit rejtegeti, hanem egy kész regényt.

Stáblista:

Szereplők

Augusto Pavinato
Giuliano Mantegna
Cavalier Angelo Marconi

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
warynski 2010 aug. 22. - 16:01:54 7/10 Előzmény szevia
Abszolút egyetértek a kiegészítésieddel. Az író figurája kevésbé volt markáns és követhetõ, mint pl. a szakácsnõé. Bár talán vannak ilyen emberek az életben. Igazából a mellékszereplõkre (is) értettem, hogy jól eltalált karakterek.
Amúgy valóban a groteszkbõl a melodrámába, majd végül (abszurd) krimibe hajló mûfaji ugrások jellemezték a filmet, de ettõl függetlenül nézhetõ, szórakoztató alkotás.
szevia 2010 aug. 13. - 20:52:18
Érdekes, helyes, ízes film volt, ill. annak indúlt, de valahogy a közepe tája felé elvesztette a formáját szerintem, és kicsit szétesett, szellemes pikáns, sajátos humorú vígjátékból melodrámába keveredett, csak a legvégsõ poénnál /"az író a gyilkos.."/ csatolt vissza. Amúgy az író figurája messze sápatagabb volt, nem igazán volt partner a szakácsnéjához..
7/10
warynski 2010 aug. 12. - 23:08:59 7/10
Jópofa, szellemes, szórakoztató, jól megrajzolt karakterek, jó színészek, egyszóval nézhetõ film.
(Nem vígjáték...)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu