Hedy Lamarr-t keresem

Bakancslistához adom
Calling Hedy Lamarr
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 58 perc, 2004

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Georg Misch az Eksztázis című botrányfilm főszereplőnőjéről, az álomszép Hedy Lamarr-ról (1914-2000) készített izgalmas, képi játékokkal, ötletekkel teli, közel sem hagyományos életrajzi filmet. A színésznő fia, akinek saját telefoncége van, az időkorlátokat legyőzve próbálja, legalább a filmvásznon elérni az imádott mamát, persze még fénykorába visszarepülve, a harmincas években. 2006-ban tárcsázunk és 1936-ban veszik fel a telefont, kár hogy valami mindig megzavarja a vonalat. Mintha a Kairó bíbor rózsájában járnánk. Tanulságos tantörténet a mai kezdő "sztárocskáknak" és rajongóiknak. Bizony idővel a legnagyobb hollywood-i csillagok is elhalványulnak, majd eltűnnek a feledés tengerében.

Stáblista:

Szereplők

archív felvételről

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Locarnoi Filmfesztivál

    2004
    Kritikusok Hetének díja: Georg Misch

Hozzászólások

Szerinted?
sylva23 2008 aug. 08. - 21:14:30
Én láttam a filmet. Híres színésznõ volt a második világháborúig. A nõk rá akartak hasonlítani, a férfiaknak pedig egyfajta nõi ideál volt.
Dr.Mouse 2008 aug. 08. - 20:47:24
Csodálatos elme volt ez a színésznõ, hihetetlen találmányai voltak, ezek többségét mostanában vezették be a polgári életbe (pl. WiFi és Bluetooth technológiákat). Sajnálatos, hogy ezt nem mindenki tudja, hogy nem kapott Nobel-díjat és hogy ezt a filmet nem láthattuk kicsit elõbb.
Ha valakinek megvan, vagy tudja, hogy juthatnék hozzá írjon nekem - köszönöm, elõre is! :o)
(Monjuk, nincs semmilyen hozzászólás, ami szomorú, mert ezek szerint nem nagyon látták...)