Hegylakó 5.: A forrás

Bakancslistához adom
Highlander: The Source
amerikai akciófilm, 102 perc, 2007

Értékelés:

119 szavazatból
Szerinted?

A káoszba zuhant világban a halhatatlanok most a forrást keresik, ami választ adhat a létezésükkel kapcsolatos kérdésekre. Duncan MacLeod társaival, Methossal (Peter Wingfield), a titokzatos, ötezer éves halhatatlannal, és Joe Dawsonnal, a figyelővel a halhatatlanság forrását és az első halhatatlant keresik. Joe halálával Duncan számára is világossá válik, hogy felesége, a magányos utakon járó Anna (Thekla Reuten) a rejtély kulcsa, csak az ő segítségével képes kiállni az utolsó, mindent eldöntő próbát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tomy88trance 2012 máj. 11. - 15:57:34
Egyébként az én tetszési ranglistám a következõ:

Hegylakó 1
Hegylakó 3
Hegylakó sorozat
Hegylakó 4
Hegylakó 2
Hegylakó 5

Bár megjegyzem a sorozat számomra legalább annyira jó volt mint a film elsõ és harmadik része, úgyhogy azokkal vetekszik. A 3.részben lévõ "ending" zene számomra örök kedvenc marad, egyszerûen a gyönyörû kevés szó rá! Egy biztos kevés sorozat volt rám ekkora hatással mint a Hegylakó!
tomy88trance 2012 máj. 11. - 15:34:13
Nos én is megnéztem ezt a filmet, jó magam is nagy rajongója vagyok a Hegylakónak ,mind a sorozatnak mind pedig a filmnek. Nekem személy szerint a filmek közül mind a 4 rész tetszett,ez az ötödik is egész "elfogadható"- annak fényében,hogy nem is tudom már melyik részben ugye kiderült,hogy egy másik bolygóról származik Connor ,szóval igen, kicsit "sok" volt,de hamar fel lehet dolgozni,hogy a Hegylakó nem pusztán egy fantasy film,hanem vannak benne sci-fi elemek is. Összességében bírom az egész filmet a sorozattal együtt. Az õrzõ viszont nekem is sok volt egy kicsit, meg ahogy a végén történtek a dolgok,ezek valahogy már nem igazán fértek bele számomra a Hegylakó környezetébe. Ettõl függetlenül remélem még lesz valamikor 6. rész, vagy akár még több,ha már a régi sorozatot befejezték :/
cellasto 2012 ápr. 27. - 01:49:51
az elsõ rész tökéletességét nem tudták még megközelíteni sem a többiben.
talán a 3.rész még szórakoztatott egy kicsit.mario van peebles játéka feldobta picit a filmet
a 4.után sírva jöttem ki a moziból,az 5.részt meg sem néztem,bevallom becsületesen :D
2/10
Matthias 2012 febr. 02. - 14:05:20 2/10 Előzmény Ayrton Corvus
Én is valamiféle hegylakó rajongó vagyok, vagy legalábbis annak mondom magam. Imádom a sorozatot adrian paul-al, az elsõ filmet, meg a negyediket is. Az egész hegylakó legendáért oda vagyok, de az ötödik rész tényleg kritikán aluli, és én amióta láttam nem voltam hajlandó másodszor megnézni. És ezt a magam nevében írom, nem minden hegylakó fan nevében. Ebbõl a filmbõl nem kérek, mert ennél még a második rész is 1000× jobb. Ez egy olyan film, amin minden második jelenetnél a fejemet fogtam, és ezen túl még a hegylakó mítoszt is sikeresen tönkre akarta vágni, és lehet hogy sokak szemében tönkre is vágta. Kevés gyengébb filmet láttam ennél.
1/10
Ford Mustang 2011 jún. 18. - 16:28:14 1/10 Előzmény Atis88
:D egyetértek. Fõleg így Lambert nélkül szar már (bár azok a részek se valami fényesek), meg ultra gagyi.
2/10
vlad90 2011 máj. 13. - 22:11:57 2/10
Az az érzésem, hogy kicsit rosszul viseled a negatív kritikát, pedig Matten értékelése teljesen helytálló. A film pocsék és tényleg csak az elsõ rész sikerült igazán jóra, ami nem csak a többi közül emelkedik ki, hanem a sorozat többi részétõl elvonatkoztatva is egy remek film.

Az pedig, hogy szerinted aki fiatal, az csak VV nézõ agyhalott celebmániás zombi lehet, a te szegénységi bizonyítványod.
4/10
Atis88 2011 ápr. 10. - 15:39:06 4/10
Hát ez messze a legszarabb rész az összes közül. Hihetetlen gagyi az egész. Fõleg ez az õrzõ csávó, meg ahogy mozog.
1/10
Penpumpa 2011 ápr. 07. - 18:02:31 1/10
Nekem az egyik legnagyobb problémám a Hegylakó filmekkel, hogy az 1. filmben felállított alapokat eltiporják. A filmek legalapvetõbb tétele, hogy csak egy maradhat. Ez az egy elnyeri a jutalmat, ami a halandóságot, családalapítást és a korlátlan tudást jelenti. Õt Connor Macleodnak hívták, és az 1. részben kiderül, hogy alig van 1-2 halhatatlan, közeleg a végjáték. És végül csak Kurgan és Connor maradt, akik közt lezajlott a végsõ párharc.
Ezzel szemben jöttek a folytatások, és a legfájóbb a 4. rész, ahol Connort megölik, olyan indokkal, hogy õ és Duncan túl gyengék lennének egyedül legyõzni Jacobot. A kronológiai hibákról ne beszéljünk. Másrészt létrehoztak egy egyébként fantasztikus sorozatot, ahol több újabb halhatatlant hoztak be, pl. Duncan Macleodot, vagy Methost, kettejük közül egyikõjüket se szeretnénk holtan látni. És a halhatatlanok száma folyamatosan nõtt a 90-es években, ahhoz képest, hogy a 80-as években csupán páran voltak.
Viszont felmerülhet a kérdés, hogy tényleg az utolsó halhatatlan kapja-e meg a jutalmat?
Vagy lehet, hogy mivel véget ért a játék, ezért a korábban meghalt halhatatlanok újra feltámadtanak, mint Ramírez a 2. részben?
10/10
Ayrton Corvus 2011 márc. 19. - 17:38:22 10/10
Csak a "rajongók" kedvéért (nem a vv pistákért) egy kis dvd elemzés.
Magyar, Német és Portugál dvd összehasonlítása.
Magyar: kép 16/9 (1.77:1), hang angol DD 5.1 szerintem a kiadó felkeverte a stereo hangsávot. Elõzetes, fotóalbum. 86 perc.
Német (dvd9): kép 16/9 (2.35:1), hang valódi angol DD 5.1, német dts és dd 5.1, német felirat. Elõzetes angol és német hangon is. 94 perc vágatlan változat.
Portugál (dvd5): kép 16/9 (1.77:1), angol sztereó, angol felirat. 98 perc (ntsc) vágatlan változat.

Sajnos az oldalra írogatok, alapból nem szeretik a Highlander filmeket, de ezzel nincs is semmi baj, csak ne itt kevernék azt a nyúlékony valamit. Az egyik kedves hegylakó rajongóval érdekes módon kulturált körülmények között kitudtuk vesézni a film a hibáit és erényeit. 20 év alatt készült 5 Highlander film (a verziókról nem beszélek), mondom 20 év alatt. Bezzeg egy gagyi halálos f_sból öt év alatt készül 5 rész, se rendezõ, se színészek, se forgatókönyv, csak gagyi digitális technika, mégis tátjátok a szátokat, persze nem kell gondolkozni. Végül is a Hegylakóba csak egy Caesar díjas Lambert, Akadémia díjas Connery játszott. A sorozatba tûnt fel elõször a mára már szintén Akadémia díjas Marion Cotillard, Dougray Scott.

Hogy a Highlander-The Source mennyire megbukott mármint a rajongók körében, végül is a azért volt agyig a youtube négy éve rajongói trailerekkel tele. Azért lehet millió oldalról letölteni HD minõségbe, csak ennyit a tamáskodásról. Szokták mondani, hogy a kereskedelmi tv-n menõ gagyi 18-49 éves korosztály számára, hát a Highlandernél is meglehet húzni 30-tól felfelé. Még a szüleim generációja is jobban megértette (megérintette) film utolsó pillanatait, mint ezek a mai "tinédzserek".
10/10
Ayrton Corvus 2011 márc. 19. - 17:07:32 10/10
Ja még annyit, hogy a matten féle agyhalott ne írogasson baromságokat a második részrõl, ha a szerencsétlen kicsit utána járt volna, és megnézte volna a 2004-es speciális változat extra lemezén való werk filmet, nem pofázna hülyeségeket.
Újra leírom a gyengébbek kedvéért a második rész változatait.
Quickening mozi változat (brit 101, amerikai 90), újravágott 86 perc, 1995-ös renegát 109 perc, 2004-es speciális 105 perc, és még a rajongók által vágott speciális és bõvített zeist változat.
10/10
Ayrton Corvus 2011 márc. 19. - 17:01:24 10/10 Előzmény Matten
Igen amíg én Alain Delon, Jean-Paul Belmondo, Jean Marais, Jean Gabin, Gerard Philipe-n szocializálódtam te a való világon. Agyhalott vagy, mint az egész nyamvadt generációd. Nekem a rendezõ azt jelenti Fellini, Melville, Verneuil stb, nektek meg a fûrész nyolcat rendezett kispista. Az én értékrendem az 1937-es Jean Gabin által fémjelzett Nagy Ábrándtól a 2009-es Solomon Kane-ig bezáróan elég sok mindent magába foglal. Legendákat nem vv józsikat.
Nem is tudom mit vesztegetem az idõmet ilyen érzelmi sivár pojácákra.
1/10
Penpumpa 2010 dec. 31. - 00:29:43 1/10
Amikor elõször megnéztem, olyan borzalmas volt, eluntam már a film közepén, egyszerûen élvezhetetlen volt. Ráadásul olyan nagy baromságok voltak benne, pl.Joe-t kinyírják, meg a fõgonosz mozgása egyszerûen vicc, meg a zenék, egyszerûen fosok voltak, megcsúfolása az eredeti Queen számoknak. És lassan már tényleg értelmetlen az egész. Gyakorlatilag minden film meghazudtalja a másikat. Pl. a 3. rész az 1. után játszódik, de akkor Connor hogy nyerhette el a jutalmat az 1-ben, ha Kane még élt a 3-ban? Vagy a 4. részben Connor hogy halhat meg, mikor õ nyeri el a jutalmat, õ marad az utolsó halhatatlan, ráadásul a 2. rész sokkal késõbb játszódik? Egyáltalán a 2-ben most melyik verzió története az igaz? Mert nekem egy magazin mellékleteként van meg, 3 szinkronnal, és mindegyikben más a történet.
Matten 2010 dec. 24. - 02:41:18 Előzmény Ayrton Corvus
Ne legyél már olyan nagyra magaddal, csak azért mert korábban születtél mint mi. A kor nem érdem, hanem állapot, senki sem tudja irányítani születésének idõpontját.

Csak mert késõbb születtünk, ugyanazokat a filmeket láthattuk, ha nem is teljesen ugyanúgy, és lehet ugyanaz vagy különbözõ a véleményünk.

Az elsõ Hegylakó egy Kultfim volt, az most és az is lesz! A többivel korántsem ez a helyzet. És tessék szembenézni a valósággal.

A második rész el lett rontva. Méghozzá annyira, hogy Russell Mulcahy nem is akarta a nevét adni hozzá. Az idióta producerek elcseszték a filmet, és egy idióta vicc lett belõle a Zeist bolygóval. Hál' istennek létezik a renegát verzió, ami valamit javított a dolgon, de a történet így üres lett.
A harmadik rész egész jó a magamódján, ám végülis csak az elsõ egy olcsó másolata. Szerintem azért készült, hogy kijavítsák a Zeisttal elkövetett hibát.

A sorozat jól sikerült, bár nem sok köze van a filmekhez, ugyanis Connor már elnyerte a Jutalmat (nem is egyszer, szegény xD), de számomra visszahozta az elsõ rész hangulatát, és megvolt benne a potenciál, mert a javában tartó csatározások Sok halhatatlannal Ígéretes ötlet :D
A Negyedik epizód viszont már kevésbé büszkélkedhet ezzel. Felborítja a sorozat néhány elemét, megváltoztatta Connor jellemét, a vágások és effektek sincsenek toppon. A DVD-változat sem jobb sokkal, fõleg a néhány felesleges jelenet kivágás miatt, és a végén a borzasztó "Visszatérés" Ending miatt, aminek semmi értelme XD Ahhoz képest egész epic volt, bár Jacob Kel elég undorító XD

És ittjön az 5. rész, ami (védhetitek akármennyire) az egész franchise Paródiája, megszentségtelenítése. Komolyan. Alig volt benne élvezhetõ rész. A bíborostól egyenesen hányingerem volt. A Storynak semmi értelme. Mindent felborított amit a többi Nagy Nehezen felállított egymást módosítgatva.

Az összes hallhatatlan azért szenvedett. hogy Duncannek gyereke lehessen? Hogy megtehessenek Olyasvalamit, amire egy normális ember önerõbõl képes? Ez a nagy Jutalom? Legalább különleges az a gyerek valamiért? Nem derül ki. És nem is fog. És még Methos is életben van! Mi lesz vele? Továbbra is örökké él, gyerektelenül, egymagában?
A fõellenség? Az egy Bohóc! Egyetlen jó megszólalása az elején volt a "A végén csak Én maradhatok". Az a marha a nyakvédõjét is levette rögtön az elején! Nem lehet ez a vége a franchisenak.

Számomra a Canonális ending az Elsõ rész Vége. Connor elnyeri a Jutalmat, a végtelen tudást és erõt, és elfogadom a Második rész elejét, hogy Connor tudásával segíti az emberiséget. Pont.
A sorozat is király lehetne, ha korábbra teszik idõben, hogy láthassuk hogyan szûkül le a kör Connorra és Kurganra. Egyébként nagyon bírom a sorozatot, elõször azt láttam elvégre.

Tagadhatjátok akárhogyis, az 5. rész egy borzasztó film, és szerintem semmilyen vágás nem mentheti meg a borzasztó történettõl látványvilágtól.

Matten voltam.
10/10
Ayrton Corvus 2010 nov. 30. - 17:14:42 10/10
Ügyesebbek már MKV formátumban is letudják szedni az eredeti vágatlan változatot, jobb a kép és DTS hang van rajta.
10/10
Ayrton Corvus 2010 nov. 30. - 17:12:08 10/10
Német menü.
10/10
Ayrton Corvus 2010 nov. 30. - 17:10:36 10/10
Portugál borító.
10/10
Ayrton Corvus 2010 nov. 30. - 17:09:49 10/10
Akit érdekel a Hegylakó 5 - A forrás eredeti változata portugál és német dvd-n.

Portugál: Highlander - A Origem
98 perc.(ntsc) 16/9 (1.77:1) Dolby Digital 2.0 Angol, Portugál. Angol, portugál felirat.

Német: Highlander - Die Quelle Der Unsterblichkeit
94 perc.(pal) 16/9 (2.35:1) Dolby Digital 5.1 Angol, német
DTS német. Német felirat.
az utolso szamuráj 2010 okt. 22. - 12:19:17
Az ember igen sokszor elhamarkodottan hasonlít bármit is végtermékéhez.
Ám jelen esetben az még dicséret is ezt elnézve.
Ghanima 2010 okt. 21. - 23:37:09
Most olvastam végig a hsz-eket, már értem. A port.hu nagyon gagyi tud lenni, nagyon sokszor nem figyelnek oda, hogy mit is cselekednek. :-(
Ghanima 2010 okt. 21. - 23:01:29 Előzmény Ayrton Corvus
Hmmm... érdekes, ma 102 perc hosszúságúnak írta ki a port.hu. Ez vajon milyen változat? :-o

Amúgy Methos a kedvenc alakom, persze Duncan mellett. :-)
Összes hozzászólás