Hell Ride - Pokoljárás

Bakancslistához adom
Hell Ride
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 84 perc, 2008

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Pistolero (Larry Bishop), a Victors motoros banda feje nehézsúlyú társai, Gent (Michael Madsen) és Comanche (Eric Balfour) kíséretében felkerekedik, hogy megbosszulja a bandatagok halálát és leszámoljon a rivális banda, a 666-osok főnökeivel. Ám gyűlnek a zendülés sötét fellegei a horizonton, amikor saját csapatában megkérdőjelezik elkötelezettségét, majd még szövevényesebbé válik a történet, amikor egy váratlan fordulattal feltámad néhány szellem Pistolero múltjából.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
r4hu 2015 nov. 13. - 23:00:21
dílerek egymással geciznek, tíz percig tudtam nézni....
1/10
roberto67 2015 szept. 15. - 00:01:56 1/10
Nagyon unalmas, a történet zavaros, a film vontatott, a párbeszédek szörnyûek, a karakterek egysíkúak. Szenvedés az egész, szörnyû film. A meztelen csajok jók, de ha azt akarok látni, akkor a Showgirls-t nézem meg, vagy tematikus oldalt :D
7/10
doktormacko1 2015 júl. 18. - 00:31:06 7/10
7 / 10 Motoros film . Kicsit véres , kicsit hihetetlen , de nézhetõ. A csajol tényleg jók.
6/10
Vadrenalin 2014 okt. 26. - 18:45:05 6/10
Ez nem egy film, hanem egy valóra vált macsó férfiálom, megállíthatatlan, zord (de filozofikus) fõhõsökkel, súlyos motorokkal és dögös csajokkal, akik úgy kínálgatják a tüzes puncijukat a rosszarcúaknak, ahogy a valóságban sosem tennék. :-) A történet nulla, talán úgy lehetett volna csak valami értelmet gyömöszölni belé, ha kiderül, hogy benne ragadtunk a begombázós jelenetben, vagy kiderül a végén, hogy a motoros mennyországban játszódik az egész (elvégre a feltámadás is gyanúsan könnyen ment a lenyilazások után). Szóval semmi értelme, de külön-külön bármelyik 10 percét szívesen nézi meg a férfiszem. :-)
Tibag05 2014 szept. 27. - 15:33:06 Előzmény Kendy
talán a szereplõk miatt meg is nézném, ha nem írták volna a szüzsé végére, hogy a múltból feltámad a szelleme.
na innentõl kezdve nem érdekel.
bigcroker 2014 máj. 24. - 22:53:36
nem tudom te ki vagy, és miért beszélsz velem ilyen alpárian, de már többször voltam az USA-ban (valószínüleg veled ellentétben) és sajnos a filmekkel ellentétben nem olyan szabad az élet, és nagyon kevés a jó csaj:(
bigcroker 2013 júl. 26. - 14:27:19 Előzmény Dolphus Lundgrennus
most kapcsolok, hogy a nõkre gondoltál:)
ha csajozni akarsz ne menj az USÁ-ba. kiábrándító!! hacsak nem kedveled az XXL-es méretet:)
menj Szegedre, Pécsre! esetleg Budapestre:)
bigcroker 2013 júl. 26. - 14:18:38 Előzmény Dolphus Lundgrennus
Mármint az USA-ban? igen többször is, és nagyon más mint amit a filmek alapján elképzel az ember. nagyon-nagyon más!!
Dolphus Lundgrennus 2013 júl. 10. - 11:20:25 Előzmény bigcroker
Éltél, jártál már ott??
7/10
doktormacko1 2013 jún. 02. - 09:48:55 7/10
8 / 10 Igazi easy rider film.
bigcroker 2012 dec. 17. - 00:45:06 Előzmény olahmiki1959
"Az egész filmben egy természetes, hétköznapi mondat el nem hangzik, mindenki, a legutolsó primitív verõember, drogos, motoros bandatag is állandóan, - akár kocsmában, akár haldoklás közben, - magasröptû filozófiai fejtegetésbe kezd, jelentõségteljesen néz, és kinyilatkoztat"
köszönöm! nem tudtam mi volt számomra a legidegesítõbb ebben a fércmûben, de rávilágítottál. kösz
olahmiki1959 2012 dec. 04. - 08:08:27
Úgy látszik, Amerikában a nõk - a mellük miatt - kisebbrendûségi érzésektõl szenvednek, ugyanis mindegyik nõnek, aki a filmben felbukkant, kivétel nélkül szilikonozva volt a melle, méghozzá rosszul, formátlanra megmûtve, vonzó látvány helyett taszítóan megcsinálva.
Ha valaki szép, kerek, nem éppen szétrobbanni készülõ, hanem természetes nõi melleket akar látni, annak Kelet-Európába kell jönnie, amerikai srácok! Bezony ám!

Bevezetésnek talán ennyi elég is...
A film nagyon gyenge, zavaros, érthetetlen, a rengeteg szereplõ és név miatt egy idõ után követhetetlen.
Az alaptörténet szerint 30 évvel ezelõtt néhány kemény fiú kábítószer miatt felgyújtott egy nõt, akinek a gyermeke végignézte az egészet, és most 30 év múlva, megpróbál bosszút állni az anyja halálán.
Két rivális motoros banda harcáról van szó, és az egykori tettesek ezek között vannak.
De hogy pontosan ki kicsoda, és annak idején mit csinált, azt õszintén szólva egy idõ után már nem tudtam követni.
Van a filmben rengeteg szépen fényképezett, motoron való száguldozás, lövöldözés pisztolyokkal és modern nyílpuskákkal, torokelvágások, felgyújtások, és rengeteg szex, ami hol csak meztelen nõk látványában, hol többé-kevésbé ízlésesen fényképezett ágyjelenetekben manifesztálódik.
És van elképesztõ mennyiségû, nagyon sokszor indokolatlanul, erõltetetten ömlesztett trágárság, macsóduma, útszéli nyelvezet.
Amikor a fehér nadrágos csaj többször is nyíltan kelletve magát, és eléggé obszcén szavakkal felajánlkozik a bandavezérnek, én mindig azt hittem, hogy átmegy valami poénkodásba a dolog, és a szituáció elképesztõen mesterkélt, életszerûtlen mivolta feloldódik önnön paródiájában.
De nem, és ez volt az egészben a legtragikusabb.
Az egész filmben egy természetes, hétköznapi mondat el nem hangzik, mindenki, a legutolsó primitív verõember, drogos, motoros bandatag is állandóan, - akár kocsmában, akár haldoklás közben, - magasröptû filozófiai fejtegetésbe kezd, jelentõségteljesen néz, és kinyilatkoztat.
A filmben szereplõ, vagy akár csak néhány mondat erejéig felbukkanó neves színészek, - Michael Madsen, Vinnie Jones, vagy a tényleg csak epizódszereplõ Dennis Hopper, és David Carradine valószínûleg csak arra szolgáltak, hogy kínkeservesen, valahogy "elvigyék" a filmet, de ez a próbálkozás sajnos nem jött be.
Dennis Hopper szerepeltetésénél volt egy olyan érzésem, hogy õt az 1968-as, mára kultuszfilmmé vált "Szelíd motorosok"-ban játszott fõszerepe miatt tették bele ebbe a filmbe, mintegy jutalomjáték gyanánt - amely film talán elsõként állított emléket az Amerikában a szabadság megtestesítõiként fel-alá motorozó bõrruhás rockereknek.

SPOILER
Szegény David Carradine pedig kísértetiesen azonos módon hal meg a filmben, - megkötözve és megfojtva, - mint néhány év múlva a valóságban, Thaiföldön. Hátborzongató...
SPOILER VÉGE.

Összességében a Hell Ride címû film annak a tipikus példája, hogy nem is olyan könnyû Quentin Tarantino stílusában filmet rendezni. Motoros bandák, erõszak, a halál naturális bemutatása, pucér nõk, kemény dumák, - ez alapnak jó lehet, de ha nincs megtámasztva egy jó forgatókönyvvel, értelmes sztorival, a film egészén átívelõ, izgalmas és logikus vonalvezetéssel, akkor ott ette meg a fene az egészet...
bigcroker 2012 nov. 05. - 01:34:52
Nagy nevek, gyenge film. Olyan tarantínós akart lenni, de sajnos meg sem közelíti. Nem akartam elhinni a kevés pontszámot ilyen nevekkel, de kár volt az idõt rááldozni. Ennyi jó nõ nincs az egész USA-ban mint amit itt látni, és ezzel el is mondtam a film összes pozitívumát:)
7/10
convar 2011 nov. 18. - 01:37:51 7/10
Olyan Machete kategóriájú film, csak több fedetlen nõi kebellel, több b.zdmeggel és egyéb vulgáris kifejezéssel. Viszont gyengébb forgatókönyvvel. Sztem feleolyan ütõs sincs mint a Machete. A vége is hát olyan volt amilyen...kicsit többet vártam ettõl a filmtõl.

Tipikusan az a film, ami 1x azért bõven nézhetõ, sõt élvezhetõ. A stáblista pl. pazar, az, hogy ebben filmben együtt láthatok olyan cool arcokat, mint Michael Madsen (most is nagyon jól hozta a pofákat, amiket szokott :D), Vinnie Jones, Dennis Hopper, számomra alapból kötelezõvé tették a filmet. Miattuk kap a film 7 csillagot a 6 helyett :)
goodboy 2011 okt. 20. - 22:58:28
Tarantino is lassan olyan lesz mint Spielberg minden szarhoz producerként adja a nevét ami úgy gondolja az õ értékrendjébe, stílusához tartozik. Anyagilag biztos megéri csak így a saját maga által felépített karrierjét teszi nullára az ilyen szemetekkel.
7/10
Rahar 2011 júl. 06. - 19:56:00 7/10
Nekem tetszik a film, 10 pontból 7 pontra értékeltem. Érdekes alaptörténet, jó cselekményvezetés és színészi játék jellemzi. A harci jelenetek és az utóhatásaik kidolgozatlanok, több szereplõ is el van verve, de semmi kihatása nincs a késõbbiekre. A párbeszédek igencsak szegényesre sikeredtek és nõket a valóságban még nem láttam úgy viselkedni, mint ebben a filmben, a forgatókönyvet biztos, hogy tipikus férfi írta :)
vasihazafi 2010 febr. 17. - 21:23:25
Rendkívül érdekes elemzést olvastam a filmrõl a vasihazafi(pont)hu Filmboncasztal részében :D Figyelmetekbe ajánlom!
5/10
Kendy 2009 dec. 24. - 23:18:27 5/10
Most néztem meg a filmet!

Phhhiiiii háááát sajna nem annyira tetszett mint amit az elõzetes alapján gondoltam.
:(

Olvastam errõl a filmrõl,hogy remake-
1 Sergio Leone spagetti western az eredeti de szerintem azt sem láttam.
Biztos vagyok benne,hogy az jobban tetszett volna.

1-szer meg lehet nézni mert kikapcsolódásnak elmegy.

Michale Madsen nagyon cool az tény.
Vinnie Jones is jól hozza a fõgenyát.
David Carradine és Dennis Hooper meg királyok mint mindig.
De a fõszereplõ-rendezõ Larry Bishop nekem nem jött be.
Hiába õ a fõhõs egyszerûen nekem ellenszenves sajna

Bevallom nem is nagyon ismerem Larry Bishop munkáit.
De eme mû alapján tutti nem leszek rajongója.
6/10
King Diamond 2009 nov. 28. - 12:50:44 6/10
Nem valami híres filmrõl van szó, mint ahogy azt a hozzászólások is tükrözik, mivel még egy sincs. Egyszer mindenképp érdemes megnézni szerintem, már csak a nagy nevek miatt is. Egytõl egyig jó volt õket látni. Csodálkozom, hogy a stáblistában nincsenek feltüntetve olyan nevek, mint Vinnie Jones, Dennis Hopper vagy David Carradine, mivel nagyobb szerepet játszanak benne, mint a feltüntetett két nõ. A történet sem rossz, habár a fõszereplõ tetszett talán a legkevésbé. Tarantino mesternek is látszik a keze nyoma, de itt inkább a rendezõ és egyben fõszereplõ akarata érvényesült.
6/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu