Hely a tetőn

Bakancslistához adom
Room at the Top
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol drámasorozat, 102 perc, 2012

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A romantikus filmdráma az angliai Yorkshire tartományban játszódik a negyvenes évek második felében. Főhőse a törtető, ifjú könyvelő, Joe Lampton, aki mindent latba vet, hogy feljebb jusson a társadalmi ranglétrán. Két szerelmi szálba is belebonyolódik - elcsábítja a városi mágnás, Mr. Brown lányát, Susant, és egy boldogtalan házas asszonnyal is szenvedélyes szerelembe esik. A melodrámát és a realista társadalomkritikát sem nélkülöző filmet a lebilincselő színészi játék teszi feledhetetlenné.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Joe Lampton
Charles
Mrs. Thompson
Mr. Hoylake
Mr. Thompson
Alice Aisgill

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
amadeus3 2017 júl. 03. - 08:32:50 Előzmény jooasszony
Köszönjük, ez hasznosabb és tartalmasabb volt annál, amit a Port.hu adni képes
jooasszony 2014 jan. 27. - 23:57:50
Braine kiemelkedõ írása, több feldolgozást és megfilmesítést megért, a leghíresebb nem ez a változat. 1959-ben Simone Signoret Oscar dijat is kapott Alice szerepéért, összesen a film ekkor 2 Oscart és 4 jelölést zsebelt be. Ma is igazán aktuális témát boncolgat a film. Mit vagy képes megtenni azért, hogy a kevesek számára elérhetõ tetõn helyed legyen? Mindenki a tetõre áhítozik, de érdemes mindent odaadni érte?

A munkásosztályból származó Joe Lampton már kiemelkedett és könyvelõként dolgozik. Csak egyet akar, de azt mindenáron ..helyet a tetõn. Mivel nincs semmihez tehetsége, felhasználja jóképûségét a "boldoguláshoz". Nincs semmi ebben a fickóban amit szeretni tudnék - s bár mindig van bennem nagy adag késztetés arra, hogy a "lúzereknek" és elesetteknek szurkoljak - az õ esetében nincs így. Nem érzek szimpátiát vagy sajnálatot iránta a legdrámaibb pillanatokban sem.A noir változat jobb és kifejezõbb, ez a 2012 változatot viszont sokkal könnyebb érteni és befogadni.