Hideg Berek

Bakancslistához adom
magyar kisjátékfilm, 16 perc, 2008

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Filmünk két tizenéves utcagyerek mindennapjain keresztül mutatja be azt a szélsőséges léthelyzetet, amely az ezredforduló után jelent meg az országban. A főváros peremén, a nyomortelepeken nejlon-, bádog- és deszkakunyhók, autóroncsok adnak lakhelyet a hajlék nélkül maradtaknak.
A film egy háromszereplős történetet mesél el. A két hajléktalan kisfiú a mindennapi megélhetésért küzd, az autópálya mellől gyűjtögetik össze az autók elhullott alkatrészeit és minden hasznosítható szemetet. Ezeket árulják az út mentén. Van azonban a Kalauzsapkás, aki szintén ebből él, és tőle inkább vásárolnak. Ebben a nyomorban csak úgy lehet életben maradni, ha nem hibáznak és fegyelmezettek, a két fiút az összetartozás tartja életben. Egyszer csak a kisebbik fiú megbízhatatlansága végzetes helyzetbe sodorja őket.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
adamnagysweetmovie 2011 febr. 24. - 15:56:02 9/10 Előzmény víziócso
SPOILER:
Szerintem egy bizarr melodráma-átírat, ahogy a két fiú szimbiózisát megzavarja, amikor az egyiküket lekapcsolják a zsaruk, és a másikat felkarolja az öreg csóka.
SPOILER VÉGE

Hát, a filmben talán a hajléktalan-romantika kerülése a legjobb, amit az ajánló jelentõs eufemizmusokkal herél ki. Héhahó, nehogymá' így legyen.
6/10
víziócso 2010 febr. 02. - 23:11:19 6/10
Hmm. Érdekes társadalomrajz!
Van mondanivalója, de annyira nem fogott meg!
Többet is ki lehetett volna hozni belõle!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu