Film

Hideg nyomon /Gone Baby Gone/

magyarul beszélő, amerikai krimi, 114 perc, 2007 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

362 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Eltűnik a Boston melletti Dorchesterből a négyéves Amanda McCready. A rendőrségi nyomozás eredménytelenségét látva a kislány elkeseredett nagyszülei felbérelnek két magándetektívet. Nyomozása során Patrick Kenzie és Angie Gennaro egyre mélyebbre süllyed Boston árnyékvilágában, a drogosok, csalók és pedofilok birodalmába. Amikor a média felkapja az ügyet a két magánkopó kénytelen a helyi rendőrkapitány és a nagymenő zsaru, Remy Bressant segítségét kérni. Miközben megoldódni látszik az ügy, Patrick szörnyű titokra bukkan, ami erkölcsi dilemma elé állítja.

Bemutató dátuma: 2008. január 10. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Patrick Kenzie
Angie Gennaro
Remy Bressant
Jack Doyle
Nick Poole
Beatrice 'Bea' McCready
Helene McCready

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (2008) - Legjobb női mellékszereplő jelölés: Amy Ryan

Vélemény:


július 2. 02:35
Érdekes film volt, egy jobb krimi. Számomra ez a műfaj nem hordoz túl nagy mélységeket, illetve magasságokat, de a műfaján belül egy nagyon jó kis alkotásnak mondható. (sopjler következik)
A végén, a döntési helyzetben úgy gondolom, hogy az adott körülmények között csak az az egyetlen helyes, erkölcsileg vállalhatóan meghozható választás volt, nem több. Bár látszólag jobb élete lett volna a volt rendőrnél a kislánynak, mégsem lett volna helyes elszakítani az eredeti családjától. Még ha az egy lepukkantabb, proli közegben létező Brooklyn-i családot is jelent az az eredeti. Ebből a logikából kiindulva már csak egy lépés elméletben az, hogy a lecsúszott életkörülmények között élő családok gyerekeit jómódú családokhoz adjuk, mert nekik az úgy jobb lesz. Hiába lenne esetleg tényleg jobb, könnyebb élete úgy egy gyereknek, nem helyes, mert nem játszhatunk istent. És nem szakíthatjuk csak úgy el a szülőktől a gyereküket, mert mi úgy gondoljuk, hogy... Nehéz döntés, mert a jómód mellett is szólnak érvek, de a végső érvény az eredeti, saját család alapvetően.
A nő döntésével ha nem is tudok egyetérteni, de m...

június 25. 20:19
Ben Assflack rendezte, (lásd South Park) és az öccse játsza a főszerepet, na milyen film is lehet ez.. É ahogy olvasom itt, hozza ami várható. Csak találok valami jobbat..
//indavideo.hu/video/south_park_5_evad_10_resz_1?s=1198.83

2016. augusztus 27. 08:53
A Batman vs Superman című szutyok hogy kapcsolódik ide? Miért hozod fel példaként?
Egyébként én is egyetértek azzal, hogy sok tekintetben üres ez a film. A karakterek egyikének sem tudtak mélységet adni, ami nem feltétlenül a színészi játékból adódik. Emellett a forgatókönyv is agyonvágja az amúgy hihetetlenül erős alapanyagot; az eredeti regény történéseit összekeverik, összetörik, kiherélik. Hogy miért kellett rajta ilyen mértékben változtatni? Fogalmam sincs. Kár érte. Azért 10/7-et megadok rá.

Összes hozzászólás