Hidegvérrel

Bakancslistához adom
In Cold Blood
amerikai krimi, 178 perc, 1996

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

A Truman Capote nagysikerű regényéből készült filmben két börtönből szabadult bűnöző, Dick Hickock és Perry Smith betörnek egy köztiszteletben álló, és virágzó gazdaságot vezető farmer otthonába, hogy kirabolják a széfet. A már korábban bejáratott módszerükhöz híven nem hagynak tanúkat, így lemészárolják a farmert, annak feleségét, és két tizenéves gyermekét. A film a lopás tervének megszületésétől a törvény bosszújáig lépésről lépésre végigköveti a két bűnöző útját.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Dick Hickock
Perry Smith
Alvin Dewey
Herbert Clutter
Bonnie Clutter
Nancy Clutter
Kenyon Clutter
Tex Smith

Hozzászólások

Szerinted?
Cordelia 2016 febr. 22. - 22:02:05
már nagyon régen olvastam a könyvet, nem emlékszem, Dick ölte meg az egész családot vagy kettõt Perry és kettõt Dick? Fontos lenne, mert Perry volt a csendes, kedves, szerencsétlen, Dick meg a nagypofájú. Vagy Perry volt, hogy Dicknek megmutassa? Nekem ez nem volt világos, vagy csak régen olvastam. Olyan groteszk volt az egész gyilkosság, mintha álmodták volna az egészet.
filoszemitabélus 2016 febr. 22. - 19:29:32
Mindkét fõszereplõ nagyot alakít. E. Roberts valóban jó színész. Talán az arckaraktere miatt mindig csak pszichopata szerepeket osztanak rá. Anthony Edwards sokoldalúbb, a sok pozitív figura mellett Dick szerepét is tökéletesen megoldotta.
offtopic
kenubita 2014 máj. 22. - 14:36:59 Előzmény goodboy
Teljesen egyetértek. Ha Eric Robertst nem csak jelölik Oscar díjra, hanem díjazzák is a Runaway Train-ben nyújtott alakításáért, talán nem kerülhetett volna egy képességeihez méltatlan vonalra. Persze ez csak spekuláció, de Eric Roberts színészi kvalitásához nem fér kétség. Szerencsére az elmúlt idõszakban újra feltûnik "A" kategóriás filmekben is.
goodboy 2009 jún. 12. - 16:47:00 Előzmény eugénia22
A hozzászólással egyetértek, viszont számomra itt derült ki, hogy Eric Roberts van olyan jó színész, mint a húga, csak nem kellene minden B és C kategóriás akciószemetet elvállalnia.
eugénia22 2008 máj. 13. - 22:01:05
Közepes film.Vannak tulajdonságai, ami emel kicsit rajta.A színészek,nem igazán ismeretlenek.Játékban se rosszak.Egyszer nézhetõ,de többet nem nagyon ér.Két része van,kár,hogy azzal nagyon elrotották,hogy az elsõ részben, semmi nem történik.A második részbe sûritették össze az egészet a gyilkosságot,a nyomozást stb-t. Regényadaptáció és állítólag,annak nagyon jó.De nekem csak egy közepes film.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu