Film

Hippolyt

magyar vígjáték, 93 perc, 1999 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

354 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Schneider úr a rendszerváltást követő években vált újgazdag polgárrá, szippantóautója szállítmányának révén "csinált aranyat". De Schneider a megszerzett vagyon ellenére megmaradt egyszerű kisembernek. A megszerzett pénz és a feleség azonban kötelez: "rangot" és mellé arculatot kell szerezni. Schneiderné tehát dönt: ha lakáj a divat, hát nekik is szükségük van lakájra. Hamarosan meg is érkezik Hippolyt, aki már diplomáciai szolgálatban is állott, az elegancia és erkölcstan a kisujjában van, csak ki kéne rázni onnan.

Bemutató dátuma: 1999. december 9.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


október 20. 18:39
A Kabos formálta figurában még volt kultúra, az aranyos bumfordiság mellett is. Hiszen ez volt a szerep lényege: egy meggazdagodott egyszerű ember, aki nem tud és nem akar megfelelni a magasabb társadalmi ranghoz tartozó viselkedéskódexnek. De ez az ember nem volt proli.
A rendszerváltás után hirtelen meggazdagodott új Kabos-figura már proli. Alacsony belmagasságú, rossz ízlésű házban gipszdíszeket a falra hányva, prolibarokkot rittyentve pózol egy sosem-volt szerepben. Ő még meg is akarna talán felelni bizonyos általa vélt civilizációs máznak (a valóságban), de erre képtelen, mert kultúra nélküli tróger, aki elfelejtette, hova tartozik. A prolik közé, oda tartozik. És ezen nem segít se lakáj (te jó ég, milyen szó már ez), se Laki-épületszobrász gipszparádé. A pénz még egyetlen prolit sem emelt föl, ez az igazság. Proli szó alatt kizárólag a kulturálatlan, neveletlen, bunkó fogyasztóállat értendő és nem a kizsákmányolt történelmi munkásosztály.

2015. július 4. 15:31
teljes egyetértésem! A Kabosék közelébe sem jöhet!

2015. július 4. 12:56
Igen, mert a téma sem mai...
Aki nem látta az eredetit, azt hiszi csak ez van, s ez ami jó, mert annak érzi.
Ezért kell, sőt kötelező látni s érteni mindkettőt, mint változatot, hogy véleményt mondhassunk...
Másképp... aligha ér valamit. A vélemény...

Összes hozzászólás