Hitler - A Sátán felemelkedése

Bakancslistához adom
Hitler: The Rise of Evil
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai-amerikai filmdráma, 130 perc, 2003

Értékelés:

113 szavazatból
Szerinted?

Robert Carlyle, a brit színész alakítja a XX. század lehíresebb diktátorának szerepét ebben a kétrészes életrajzi tévésorozatban. A film végigköveti Adolf Hitler életét gyermekkorától 1934-ig, amikoris Németország abszolút uralkodójává vált. Tanúi lehetünk Hitler sikertelen erőfeszítéseinek, hogy nagy művész legyen, frusztráltságának, amint látja, miként hullik szét fogadott hazája az I. világháborúban, elhatározásának, hogy Németországot ismét saját lábára állítja azzal, hogy kihasználja a nemzetet a háború után sújtó gazdasági megpróbáltatásokat és a népben rejlő antiszemitizmust, láthatjuk 1923-ban bekövetkezett letartóztatását, tanúi lehetünk Hitler heves szónoklatának a Mein Kampf-ról, a nemzeti szocializmus növekvő népszerűségének és a szenilis kancellár, von Hindbenburg (Peter O'Toole) hibás döntésének Hitler "semlegesítésére", amikor egy viszonylag jelentéktelen politikai poszthoz juttatta 1933-ban. Láthatjuk Hitler rövid ideig tartó románcát unokahúgával, Geli Rauballal, valamint hosszabb kapcsolatát a tiszteletre méltó Eva Braunnal.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Adolf Hitler
Ernst Hanfstaengl
Fritz Gerlich
Ernst Röhm
Erich Ludendorff
Klara Hitler
Geli Raubal
Helene Hanfstaengl
President Paul von Hindenburg
Eva Braun
Dr. Joseph Goebbels
General Kurt von Schleicher
Hermann Göring
Rudolf Hess

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Ocsisonka aug. 13. 11:37:54 6/10
Mint történelmi életrajzi film, nem volt rossz, azonban a főszerplő színész nagyon nem jött be nekem.
buncow 2020 febr. 23. - 20:40:27
a gonosz, a sátán, az evil, miért nem lehet csak Hitler felemelkedése a cím, ezt a szájbarágós címadást
1/10
Bikfic Adamik-hammer 2019 szept. 22. - 02:51:18 1/10
Ezt a rakás szart.
10/10
napviragi 2018 okt. 18. - 22:05:13 10/10
10/10 !
friarx 2014 okt. 13. - 21:15:59
Sajnos az elsõ 10 percen nem jutottam túl. Az elsõ tíz perc halovány színészekkel, túljátszással, iszonyúan sablonos jelenetekkel telt el, kínszenvedés volt.
danton-b 2012 nov. 04. - 23:18:57
Helyben vagyunk:) Most mit lehet vitatkozni errõl egy olyan valakivel ,akinek elég hamear leállították adeportálásokat,miután az egész vidéki zsidóság elpusztult és Eichman is elégedetten dörszölgette akezéta magyarok ügybuzgalma láttán ,meg azt se felejtsük ám el hogy budapesti zsidók úgy úszták meg hogy Horthyval tapintatosan közölték hogy háborús bûnös lesz ,amennyiben nem állítja le adeportálást.Éshát még egy kis szégyenfolt ,hogy Sztálin et mentette meg Horthyt Nürnbergtõl.Ezek bizonyított történelmi tények ,bár az a teféle szélsõjobbos mániákus vallásgyalázónak nem számítanak.
danton-b 2012 nov. 04. - 23:13:46
ne csúsztatgass ,az amerikaiak nem tüzelték el a japánokat a táborokban ,bár a japánok nem ismerték el a genfi konvenciót ,és aki látta A híd a Kwai folyón-t ha már filmeket emlegetsz ,az nem is lett volna felháborodva esetleg pedig azon ha visszakapják a japánok a kölcsönt.
Úgyhogy ismerõs és unalmas lerágott csont ez az újnáci mosogatásod ,remélem szoktál menni a hõs várbéli kitörés évfordulói koszorúzásra is.
Én viszont megfogadom intelligens kollega tanácsát ,aki bár zsidó felmenõkkel rendelkezik ,de ez ellen apropaganda film ellen érvelt,a tekintetben hogy méltatlan ez a vita .Viszont ott van neked mandula ,akinek minden második szava a Biblia ,azt te nem annyira szereted,vele facsarhatjátok a szót.
danton-b 2012 nov. 04. - 23:05:19
nekem ne lennének? ,inkább te nem tudod felfogni,de ez nemcsoda.
danton-b 2012 nov. 04. - 23:04:34
Horthy is mindig azt mondta hogy neki zsidó barátai is vannak ,miközben tétlenül szemlélte avidéki zsidóság kiirtását és azsidó törvényeket is aláírta.Normális ember nem is mond ilyet ,mert nem tartja számon a barátai vallását,tehát azzal védekezni az antiszemitizmus ellen hogy nekem zsidó ismerõseim is vannak vagy mondjuk azt mondani hogy vannak rendes cigányok is ,több mint bûzlik.
danton-b 2012 nov. 04. - 22:54:50
Tiszta háború nincs és mindkét fél kezéhez mocsok és vér tapad de azért azt sem szabad elfelejteni,hogy pl milyen ideológiáért harcoltak anémetek és milyenért az ellenfél? Egyik oldalon afajelmélet,népek alsó és felsõbbrendûsége ,a másikon a deklarált demokrácia,kivéve az orosz bolsevizmust ,amire Churchill azt mondta hogy akár az ördöggel is összefog afõ ellenség ellen.Különben elveszette volna háborút.
tudni kell súlyozni és ez ma is igaz kishazánkban hogy bár sokféle véleményen vannak az emberek ,de a demokrácia leépítése ellen szükség van az összefogásra ,mert különben kishazánk kiírja magát a fejlett Európából.
Egyébként Drezda és hamburg Coventry után volt,és az után hogy speciális V rakétákat vetettek be anémetek acivil lakósság ellen.
Hogy miért nem a táborokat bombázták?,nemigen van rá szaázszázalékos válasz.talán minden kapacitásra szükség volt aharctéren ill az iperi bázisok ellen.talán nem mérték fel a táborokban folyó dolgokat teljes mértékben.És még valami pl Angliában is nagy tábora volt a fasizmusnak az antiszemitizmusnak ,miként Amerikában is,és az idegengyûlöletnek ,de az ottani értelmiség mégsem ment el odáig mint a németek.
Valamint az atény hogy anémet nép nagy része benyalta Hitler karizmáját az nem jelenti azt, hogy jól érezte magát arendszerében ,ami totális diktatúra volt.
webulon 2012 nov. 04. - 22:45:25
Van zsidó õsöm is ..nagyapám fiatalon megélte mathausent ..soha nem mesélt róla teljesen magába zárta
méltatlan ez vita szeritem hagyd
danton-b 2012 nov. 04. - 22:43:28
valóban ez a film egy populista propaganda film,de azért látni lehet a lényeget,és sajnos bár én is elismerem hogy nagy kaliberû ember volt Hitler ,de ez csak a világ szerencsétlensége hogy egyáltalán létezett.Attól lehet tartani hogy kb mint Napoleon utólag egy dicsfénybe került pedig elég sok szenvedést hozott az emberekre,nehogy Hitlerrel is így járjunk .Ezért az ilyen filmek még mindig hasznosabbak mint a mai szélsõjobb náci mosogatása és Hitler bûneinek elkenése.
webulon 2012 nov. 04. - 22:38:41
Még egy
Mennyire érdekes a történelem?:
Sir Artur Harris Mr bombázó tábornok
Õt miért nem tekintjük fõ gonosznak ?
Drezda,Hamburg, stb.......

s még egy talán elvetemült kérdés : miért a német városokat bombázták miért nem a koncentrációs táborkat tették a földel egyelõvé ( tudom azzal védekeznek ,hogy nem tudták ) na persze ...Andersen már meghalt
agarik 2012 nov. 04. - 22:30:02
Az igaz hogy a történelmi kontextusban kell elsõdlegesen értelmezni mindent, ám második szinten lehet és szükséges is véleményt alkotni az eseményekrõl külsõ nézõpontból is.

Így pl. etikailag elemezve a rabszolgatartás csúnya dolog, ellenben roppant hatékony.
Persze feltételezem az újsüttetû erkölcstan-órákon ezt nem mondják el, csak pártkatonákat faragnak...
danton-b 2012 nov. 04. - 22:28:32
Ezzel azt akarod mondani hogy Hitler nem is volt bûnös ill relativizáljuk hiszen amaga korában más lehetett a megítélés?
Ki kell ábrándítsalak,már a maga korában is aljasságnak tartották emberek munkatáborban való éheztetését és elpusztítását faji alapon ,már akik normálisak maradtak.Hogy ez mennyire igaz azt az is bizonyítja hogy az aljasság kitevelõi is igyekeztek titokban tartani az Endlösung valódi tartalmát.
nem lehet a dolgokat elkenni ,azzal hogy "parancsvégrehajtó volt" Biszku ,mintahogy az örmény népirtás is megmarad annak ,ami hiába tiltakoznak annak török jogutódai.Nem reménykedhet egyetlen gazember,fanatikus õrült sem abban hogy soha nem kell felelni a tettéért.ezért aztán nagon helyes hogy pl a szerb stb népirtókat is manapság fingatják meg Hágában.
webulon 2012 nov. 04. - 22:19:23
Nézd lehet,hogy ezért megköveznek ennek az ódiumát akkor vállalom ,- de én vallom azt,hogy mindenn kort a maga szemüvegén keresztül nézzük meg,-
s annak fényében itélkezük ,- most valóban bûnös és kegyetlen de akkor abban az idõben ezt sokan nem így gondolták ,-

pl :...inkvizíció,örmény -török viszony( 1910-20-as évek ) stb...a történelemben erre rengeteg példa esemény van ..

vagy egy igazi magyar aktuál politika ,- Biszku Béla ,- bûnös vagy " csak " parancsvégrehajtó " ?
danton-b 2012 nov. 04. - 22:15:43
Nincs ebben semmi nehézség,hiszen láthatod hogy nem tilos azsidó szót leírni,viszont zsidózni egy magára adó fórumon nem lehet.szerény véleményem szerint pont hogy amoderáció nem elég érzékeny erre sõt acigányozás is szabadon folyik ,és nógatni kellett a holokauszttagadás törlését is ,pedig az bûncselekmény. Itt fejtegették korábban egyes náci szimpatizánsok,hogy miért kamu az egész holokauszt ,és hogy miért lehetetlen volt kapacitásilag,és linkelgettek be áltudományos baromságokat.Elég sokáig megmaradhatott a topicban anno kb egy éve.
offtopic
agarik 2012 nov. 04. - 22:07:01
Elég nehéz megvitatni már nemlétezõ hsz-ek tartalmát, így nem is igazán ildomos hónapokkal késõbb linkelni rá (legfeljebb még akkor rögtön).

Amúgy a port.hu elég "érzékeny" a zsidókat érintõ kommentekre, azaz gyakran túlreagálnak bármi ilyesmit, így szvsz jogos szemitizmussal vádolni õket.
Ugyanez a probléma amúgy más nagy, monopolhelyzetben lévõ site-oknál is fennáll, pl. index.hu.
danton-b 2012 nov. 04. - 21:46:57
Hitler egy kivételes képességû karizmatikus ember volt,ami nem menti fel az elkövetett bûnök alól.
danton-b 2012 nov. 04. - 21:45:14
Csak amásodik mondatot ne írtad volna le ,akkor még bölcs is maradhattál volna.
Õszintén hány éves vagy?
Összes hozzászólás