Hókatasztrófa március 15-én

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2013

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A 2013. március 15-i nemzeti ünnep Magyarországon sokak számára nem úgy sikerült, ahogy tervezték. A tavaszi hóesés orkán erejű széllel párosult és óriási hótorlaszok alakultak ki. Tízezrek rekedtek az autópályákon, 146 települést elzárt a hó, villanyoszlopok százai törtek ketté, sok helyen napokig nem volt áram és a hadsereget is mozgósítani kellett.
Az OzoneNetwork tévé, saját gyártású, 50 perces dokumentumfilmben elsőként dolgozza fel részletesen a témát. Megszólalnak a túlélők: egy asszony, aki a gyermekeivel az éjszakát az autópályán töltötte és azért izgultak, hogy ne fogyjon ki a benzin. Egy másik édesanya szülése pont a katasztrófa éjjelén indult meg a hótorlaszoktól elzárt bakonyi faluban. Az ismert showman, Geszti Péter pedig egy győri közönségtalálkozóra indult, de nem ért oda. Két napig volt a hó fogságában.
Az interjúk mellett látványos számítógépes animációk mutatják meg, milyen időjárási események ritka együttese okozta a katasztrófát. 2013. március 15-én elmaradt a nemzeti ünnep; de erről az ünnepről szinte mindenkinek van egy története. Havas, fagyos, dühös, veszélyes, esetleg kalandos. Azon a hétvégén megmutatta a természet, hogy a technikai fejlődés ellenére, a klímaváltozás okozta egyre kiszámíthatatlanabb viharok bármikor lecsaphatnak ránk.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu