Hókirálynő

Bakancslistához adom
Snezhnaya koroleva
szovjet mesefilm, 80 perc, 1966

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Kay és Gerda öreg nagymamájukkal élnek együtt nagy szeretetben. Egy nap a gonosz, hidegszívű Hókirálynő meglátogatja Kayt és magával viszi az országába, az örök jég birodalmába. Gerda azonban nem nyugszik bele abba, hogy elveszítette Kayt. Megígéri nagymamájának, hogy ha addig él is, felkutatja a Hókirálynő birodalmát és visszahozza a fiút szülőházába. Gerda még nem is sejti, mennyi akadályt kell legyőznie ehhez...
Fantasztikus kiállítású mesefilm. Az eredeti Andersen meséből Jevgenyij Svarc írt egy lazán kapcsolódó adaptációt. A film 1970-ben elnyerte a Golden Eagle díjat Bogotában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vitamin51 2016 okt. 02. - 10:07:27 Előzmény Hopkinss
Milyen érdekes, én is már ezer éve kerestem ezt a filmet, de sehol nem találtam. Millió feldolgozás, rajzfilm stb. csak az igazi eredeti film nem volt sehol. Ennek most iszonyatosan örülök. Csak azt sajnálom én is igazán, hogy a mai gyerekek ezt tényleg nem értékelik úgy, mint anno mi. Sosem felejtem el, hogy milyen hatással volt rám a hókirálynõ :-) Kíváncsian várom, hogy most milyen emlékeket idéz majd 50 év után :-)
10/10
Hopkinss 2008 júl. 27. - 22:08:36 10/10 Előzmény sirtos
Ezzzzzazzzzzzzzz...............véggggggggre megvannnnn!!!! Tudjátok hogy én ezt már mennyi ideje keresem??????? Már lassan egy éve! A legjobb mesefilm amit eddig láttam!!!! A LEGJOBB!!!!! Talán két éve karácsony után láttam az stv2-õn, de azóta se találtam!! Már mindenhol kerstem de nem találtam! És végre!!
10/10
sirtos 2007 dec. 22. - 16:22:33 10/10
Gyemekkorom egyik legemlékezetesebb meséje. Kár hogy manapság ebben a felgyorsult világban nem értékelik ezt a filmet a mai gyerekek. Pedig a fantázia, az érzelem és a tanulság nélkülözhetetlen !