Hollywoodi Mesék - Magyar szemmel

Bakancslistához adom
Tales from Hollywood
angol filmdráma, 113 perc, 1992

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Brecht, Mann és a Marx fivérek gyakran összejártak másokkal az 1940-es évek Hollywoodjában, amely menedéket jelentett a Kelet-Európából emigrált íróknak.

Christopher Hampton csodálatosan mókás és szürreális műve egy elképzelt városban, Tinseltownban játszódik, ahol a kultúrák összecsapása igaz tükre a filmstúdión kívüli világ őrült háborújának. A nagy sikert aratott filmjében többek közt Los Angeles napsütötte utcái, valamint a háborús Hollywood bizarr kulturális harca is életre kelnek Ödön von Horváth, egy Osztrák-Magyar drámaíró szemein keresztül, aki Amerikába utazott, hogy csatlakozzon több olyan német ajkú íróhoz, akiket száműztek Hitler Harmadik Birodalmából.

A The Times által Christopher Hampton legkiválóbb műveként jellemzett Hollywoodi Mesék, egy Hitler elől Kaliforniába menekült emigráns közösségen keresztül mutatja meg az európai nemeslelkűség és a hollywoodi szemtelen materializmus összeütközését, és feltárja a számkivetettség következményeit, a politikai elkötelezettségeket és az írók a filmes világban betöltött szerepét.

Jeremy Irons (Brideshead Revisited, A francia hadnagy szeretője, A szerencse forgandó) Horváth Ödön magyar drámaírót alakítja, aki végigkalauzolja a nézőt háborús Hollywood napfényes sugárutjain és a bizarr kulturális eseményeken át.

Stáblista:

Szereplők

Horváth Ödön
Heinrich Mann
Thomas Mann
Bertolt Brecht
Helen Schwartz
Charles F. Money

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu