Film

Holtodiglan

/Gone Girl/
amerikai thriller, 149 perc, 2014 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
  • f
  • f

Értékelés:

683 szavazatból
Szerinted?

Nick (Ben Affleck) és Amy (Rosamund Pike) ötödik házassági évfordulójukra készülnek. Viszont az ünnepi nap reggelén, Amy nyomtalanul eltűnik. Nick a rendőrséghez fordul, akik azonnal el is kezdik a nyomozást az ügyben. Ami során egyre több nyom utal arra, hogy a látszólag boldog pár élete számos sötét titkot rejt. A nyomozás előrehaladtával szinte mindenki arra gyanakszik, hogy Nick nem is olyan ártatlan, mint amilyennek beállítja magát. Számos hazugságon érik és a helyzethez képest, eléggé furcsán viselkedik. Amivel még inkább magára tereli a rendőrség és a média figyelmét.

Bemutató dátuma: 2014. október 2. (Forgalmazó: InterCom)

Stáblista:

Kapcsolódó cikkek:

Díjak és jelölések:

 • BAFTA-díj (2015) - Legjobb adaptált forgatókönyv jelölés: Gillian Flynn
 • BAFTA-díj (2015) - Legjobb női alakítás jelölés: Rosamund Pike
 • Golden Globe-díj (2015) - Legjobb eredeti filmzene jelölés: Trent Reznor
 • Golden Globe-díj (2015) - Legjobb rendező jelölés: David Fincher
 • Golden Globe-díj (2015) - Legjobb forgatókönyv jelölés: Gillian Flynn
 • Golden Globe-díj (2015) - Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Rosamund Pike
 • Oscar-díj (2015) - Legjobb női alakítás jelölés: Rosamund Pike

Vélemény:

szavazat: 10/10 február 14. 09:44:45
február 14. 09:44:45
a női főszereplő viszi a prímet, zseniális a szinkron is hozzá
a forgatókönyv is fordulatos
január 03. 20:03:39
január 03. 20:03:39
Ezért nem vagyunk egyformák. :) Olvastam több kritikát, több hozzászólást, elég vegyes reakciók. Nem olvastam a könyvet, a filmet ma láttam harmadjára. Biztosan vannak filmfüggők, vagy jobb filmértelmezők, akik látják a legtöbb összefüggést, utalást egy filmben, mint a rendező munkásságát tekintve, mint a társadalmi és egyéb tükröket tekintve. De én harmadjára se találtam unalmasnak a filmet, se a színészi alakításokat. :) Természetesen nem kell, hogy mindenki egy véleményen legyen, a legtöbb film megosztja a közönséget. Számomra nem vontatott, hanem izgalmas, érdekes thriller volt, végig lekötötte a figyelmemet.
január 03. 16:09:32
január 03. 16:09:32
Egyetértek. Csak már nem akarom szét OFF-olni a topikot, mert elhajtanak bennünket.
január 02. 16:56:00
január 02. 16:56:00
Voltunk a Niagaránál is. Élmény látni (volt szerencsém az Iguacut is látni - az egy még egy kategóriával feljebb...). Egyébként Toronto is nagyon tetszett. Érdekes fricska: egy gyakorlatilag 90%-ban "migráncsokból" álló világváros, ahol becsületkasszás a metró! Legközelebbre tervezzük nyugatot, az általad említett természeti csodákkal. Nekem mindenesetre a legnagyobb élmény: maguk az emberek és az általuk alkotott társadalom működése - lenyűgöző.
január 02. 15:47:33
január 02. 15:47:33
Elhiszem. Észak-kelet... Niagara is megvolt?
Ha keleti part, akkor én Floridában gondolkodom (Miami, Everglades). De szívem szerint harmadszorra is a nyugati oldalt célozzuk meg, mert Utahban van a Canyonland, a Mesa Arch, amiről csodás képeket láttam a Geo Magazinban. Van még jó pár kanyon, amit meg szeretnék mászni, pláne arrafelé, ahol Aron Ralston története játszódik (127 óra). Aztán izgalmas lehet még Új-Mexikó is, pláne Albuquerque a csörgőkígyó múzeummal.... De Arizonát most sem hagynám ki, mert az mesés a Grand Canyonnal. Annál elképesztőbb földi paradicsomot el sem tudok képzelni.
Az is érdekes volt, mikor bementünk a Starbucks kávézóba, akkor rendeléskor megkérdezték a keresztnevünket és ráírták a papírpohárra. Majd ha elkészült, néven szólítottak bennünket. Meg volt kirakva aprópénzt egy kis edénybe és ha nem volt apród (mondjuk 4 $ 10 cent volt a fizetség), odaadtál öt dolcsit, a csaj kivett egy 10 centest a bödönkéből, neked meg visszaadott egy dollárt. Ezek apróságok, de aranyos dolgok. Ja, még San Diegoban is tudnék mit csinálni. A ZOO azért megvolt.
január 02. 10:59:15
január 02. 10:59:15
Nagyjából szóról-szóra ugyanezt tudnám leírni egy csomó saját élménnyel. Pedig mi északkeleten voltunk. Washingtontól fölfelé Kanadáig. Szerintem New England az ország értelmiségi elit vidéke, a legjobb egyetemekkel. Boston a top. Az első élményünk New Yorkban, autóbérlésnél: egy nagy darab, nagyon vidám fekete lány kategóriákkal jobb autót adott, mint amilyet béreltünk. Ezek után, amikor megtudta, hogy ez a nászutunk, olyan boldog volt hogy valamit adhatott, hogy a nyakunkba borult. Szerintem mindegy melyik vidékre mész, a rendkívül magas érzelmi intelligencia és viselkedés kultúra azonos. :)
2018 dec. 30. - 13:30:05
2018 dec. 30. - 13:30:05
OFF.!!
Nézd, bizonyára más élmény ott élni a szürke, munkás hétköznapokat és megint más csak úgy utazgatni. Ők is valószínűleg másként néznek egy turistára, aki odamegy, náluk költi a spórolt pénzét majd hazamegy, mint egy bevándorlóra (most mindegy, hogy legális vagy sem), aki ott éli az életét.
Nos, nekem kétszer adatott meg ez az élmény, életem vágya volt. Úgy vágtam neki, hogy ha csalódás lesz, legalább nem vágyakozom tovább utána. Ehhez képest az első alkalommal beleszerettem az országba. Mondjuk az sem mindegy, melyik részére megy az ember. Mi a délnyugati felében próbáltunk megmerítkezni, mert az olyan latinos. Engem a keleti part sosem vonzott a felhőkarcolóival. Nekem a sivatagok, a kanyonok, az óceán, a nagy hegyek voltak érdekesek.
De ami ennél is fontosabb: én is úgy képzeltem, hogy az amerikaiak nagyképű, bunkó, lekezelő nép, aki biztos lenézi a keletről érkezetteket. Ehhez képest náluk barátságosabb, segítőkészebb, udvariasabb emberekkel még sehol sem találkoztunk, pedig sokat utaztunk már. Sokszor még kérni, kérdezni sem kellett, mert maguktól siettek a segítségünkre. Ilyenkor mindig váltottak velünk néhány szót, honnan jöttünk, merre megyünk, mire vagyunk kíváncsiak, stb. Pénzzel soha, de soha nem vágtak át bennünket. A legtöbb boltban kedvezménnyel vásároltunk, holott sehol nem volt semmilyen kedvezményre jogosító kártyánk, de ilyenkor a pénztáros lehúzta a saját kártyáját. Parkolás van ahol drága, de olyan hely is van, ahol ingyenes 2 órára. Azironában pl. a az indián asszony kijött a pult mögül a Mekiben és odaadta a saját térképét, a Yosemite Parkban egy pasi meg fogott egy papírt és arra rajzolta le nekünk, hogy merre menjünk, és merre ne, hol vannak lezárások. Hát most ennyi.
Papp Jánost egyébként én is nagyon kedvelem.
2018 dec. 30. - 09:36:41
2018 dec. 30. - 09:36:41
Ahogy Papp János az ismert színész és utazó mondta: azok szidják Amerikát, akik nem ismerik. Az hogy csalódtál (kellemesen) azt jelzi, hogy amit Magyarországon el akarnak hitetni velünk Amerikáról az nem igaz. Érdekes kérdés: miért hazudnak nekünk Amerikáról (ahogy a kommunista diktatúrában)? Nekem is meghatározó élmény volt az a magas minőségű társadalom, nálunk elképzelhetetlen viselkedéskultúrájú emberekkel.
2018 dec. 29. - 14:25:31
2018 dec. 29. - 14:25:31
Ugyan... Manapság olyan trendi fikázni az amerikaiakat, az amerikai filmeket (sokan csak hollywoodi szarnak nevezik őket - de azért nézik - mily érdekes). Szinte már kötelező is. Én szégyellem magam, mert nem teszem.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy én jártam az USA-ban és nagyon kellemesen csalódtam bennük.
szavazat: 7/10 2018 okt. 10. - 18:07:05
2018 okt. 10. - 18:07:05
Szerintem te nem értetted meg a másikat, akinek pedig igaza van. nem az a kérdés, hogy technikailag hogy oldotta meg ( egyébként nem injekcióval, mert azt beadják :-) ), hanem hogy a nyomozóknak nem tűnt fel, hogy hogyan veszthetett ennyi vért ha nincs rajta sérülés, ami ezt indokolná.

A filmet egyszer érdemes megnézni, de nem lesz cult-film. A vége lehúzza.
7/10
2018 aug. 11. - 10:10:28
2018 aug. 11. - 10:10:28
A hozzászólás moderálva lett.
szavazat: 10/10 2018 aug. 11. - 09:37:49
2018 aug. 11. - 09:37:49
Ha figyelemsen nézted volna, akkor most nem írnál ilyen hülyeségeket! Injekcióval szívta ki, egy nagyon látványos jelenetben amúgy ;)
szavazat: 4/10 2018 ápr. 24. - 03:41:15
2018 ápr. 24. - 03:41:15
Atyaég, ez a film közel 2 és fél órát vett el az életemből... Helyenként ötletes, néha izgalmas, de többnyire baromi vontatott az egész, a végén meg egy nagy semmi! Ha már ilyen hosszú ideig türelemmel van a néző, legalább legyen valami megoldás, valami csattanó a végére.
A továbbiakban SPOILER lehet.
Az alapötlet nem rossz, bár láttunk már hasonlót. Viszont sok a baki. Ahogy a filmben is megemlítik, és a hozzászólásokban is, megkötözve nehéz sniccert szerezni és elvágni a rabtartó nyakát - mégis csont nélkül beveszi mindenki. Amy eltűnése idején megállapítják, hogy 6 hetes terhes volt. Aztán mutatják, hogyan érte el, hogy ezt higgyék. A barátnője, akitől a trükközéshez szükséges "anyagot" szerezte, jól láthatóan terhes, szóval nem 6 hetes, inkább 6 hónapos. Ez esetben viszont már nehéz titokban tartani.
Amy előkerül, és a férj, bár jól tudja, hogy egy gyilkos pszichopata, mégis vele marad, belemegy a nő játékába és megvárja, míg a terhességgel zsarolhatja. Ahelyett, hogy hanyatt-homlok menekülne még a közeléből is. Minden épeszű ember ezt tenné, és letojná, hogy mit gondolnak róla mások, a lényeg, hogy megúszta a gyilkosság vádját. Hacsak nem tényleg egymásnak voltak ők teremtve, a kattant, meg a mazochista...
2018 ápr. 14. - 11:10:03
2018 ápr. 14. - 11:10:03
Kedves sexykex, jártál Amerikában? Csak a totálkárosságról jutott eszembe.
2018 ápr. 02. - 12:47:26
2018 ápr. 02. - 12:47:26
Jó lenne felnyitni a csinos kis koponyáját, hogy belelássunk a gondolataiba – mondja Nick és ezzel nagyjából meghatározza a filmet. Én semmiképpen sem vettem volna feleségül Csodálatos Amyt, ha a frigy előtt találkozom a szüleivel. Az ilyen karakterek miatt szoktam elmerengeni azon, hogy vajon az összes amerikai totálkáros, vagy csak a 99%-uk?
Nekem tetszett a film. Az viszont nem tetszik, hogy kezdek szétesni és semmire sem emlékszem soha. Azért írom ezeket a kis szösszeneteket is, hátha segít az emlékezésben. (Nem kötelező elolvasni őket.)
szavazat: 10/10 2018 márc. 25. - 17:10:39
2018 márc. 25. - 17:10:39
Ezt a regényt minek írtad ide? Unatkozol?
szavazat: 9/10 2017 dec. 29. - 20:51:47
2017 dec. 29. - 20:51:47
Szerintem elég jó film, de valahogy azt érzem, még sokkal jobb is lehetett volna. A vége nagyon gagyi lett, Finchertõl többet vártam. Bár nem tudom, a regény milyen, mennyire követte.
szavazat: 1/10 2017 aug. 25. - 16:56:13
2017 aug. 25. - 16:56:13
Életemben három film van, ami után úgy éreztem életem elpazarolt kb két órája! Ez az egyik. Feldühített és bántam, hogy egyáltalán megnéztem. Most is kiráz a hideg ha rá gondolok. Rosamund Pike filmet azóta nem bírok nézni. Ez olyan, mint amikor ráhánynak egy vászonra és azt mondják rá: mûvészi!
szavazat: 8/10 2017 febr. 25. - 08:36:01
2017 febr. 25. - 08:36:01
Tegnap este enyi év után végre sikerült megnéznem.Nagyon jó film nagyon csavaros (néhol tulzásokba is estek) kellet egy pár óra mig megemésztetem sõt talán még mindig emésztem valahol.Ugy áltam fel a tv elöl hogy az állam le volt esve. 2014 ben a két kezemen megtudom számolni hány jó film került bemutatásra. Szerintem egyszer mindenkinek megéri megnézni. A néhol tulzásba vitt csavarok száma miatt 8/10
szavazat: 1/10 2016 dec. 21. - 12:35:18
2016 dec. 21. - 12:35:18
Ennek a filmnek, a végével egybevetve, elsõ fél óra után bármikor vége lehetett volna; avagy akár még tetszés szerinti ideig el is nyújthatták volna; az értelm(etlenség)-én, szerkezeti silányságán, hiteltelenségén, teljes valóság-idegenségén és összefüggés-hiányosságain semmit nem változtatott volna.
(Csak az a sok volna, ott ne volna!) Ennek indoklását, hely- és idõpazarló hosszúsággal spoiler-ezhetném.
Rútul rászedetve, a kíváncsiságom vitt el a végéig (?), hogy majd hátha... Tévedtem.
Egykori magyartanárom szerint az 1-est is ki kell érdemelni! Nos ez a film nem érdemelte ki, ezért csak más lehetõség híján: 1/10. SZERINTEM.
Összes hozzászólás