Hős

Bakancslistához adom
Ma Wing Jing/Hero
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi akciófilm, 93 perc, 1997

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ma Wing Jing (Takeshi Kaneshiro) és bátyja, Ma Tai Chueng (Wah Yuen) Sanghajba érkeznek, hogy szerencsét próbáljanak. Összebarátkoznak Tam Sei-jel (Biao Yuen), aki Wing Jingnek adja egyik night clubját, amiért megmentette az életét. De egy másik gengszter is pályázik a területre...

Stáblista:

Szereplők

Ma Wing Jing
Tam See
Ma Tai Cheung
Yeung Seung

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
katyusa53 2012 aug. 20. - 20:03:40
A Space travelers egy félresikerült bankrablás története. A fiatal srácokból álló csoport a vakációhoz szükséges pénzt bankrablás útján akarja megszerezni, amihez az Ûrutazók -innen a film címe is- c. animációs játékból veszik az ötletet és minden lépésüket eszerint irányítják. Közvetlenül zárás elõtt toppannak be a bankba, de a véletlen közbeszól, mert másnap két dolgozójuk esküvõje lesz és zárás után ünnepelni akarnak. Ehhez valaki közülük rendõrnek öltözik be. A srácok meglátják a zsarut, beijednek és innentõl véresen komollyá válik a dolog.
A Repülõ tõrökkel kapcsolatban azt olvastam, hogy 5,5 hónapig forgatták a filmet. És Zhang Yimou kollégája, Ching Siu-tung -aki nemcsak rendezõ: /A Chinese Ghost Story/, hanem az egyik legismertebb "Action choreographer"- segítségét kérte a színészek betanításához. Õ jegyzi a 2002-es Hero, Az aranyvirág átka és a bollywoodi Krish-filmek akciójeleneteit is.
rea1 2012 aug. 20. - 18:00:00
A Spacet én is láttam,japán nyelven,angol felirattal. Nem mondom,hogy mindent értettem,de tetszett,jó kis filmecske. Aztán láttam még pár filmben,de ami végképp lenyûgözött az a Repülõ tõrök klánja. Nem tudod véletlenül milyen harcmûvészetet vagy harcmûvészeteket tanult,gyakorolt? Már több helyen kerestem a neten,de nem találtam errõl pontos infót.
katyusa53 2012 aug. 20. - 16:55:02
Igen, tényleg remek elfoglaltság, több okból is. Amíg fordítok, addig is menekülök ebbõl a mocsokból, ami körülvesz és lassan megfojt. És így talán valamivel lassabban butulok el. T. K-nak elég sok filmjét fordítottam magyarra: Tempting heart, Lavender, Anna Magdalena, Space travelers, K-20, Sleepless town, de természetesen minden filmjét láttam, beleértve a TV sorozatait is, mert akit az ember szeret, arra áldoz, még ha csak idõt is.
rea1 2012 aug. 20. - 15:15:33
A Jet Li-es féle nekem azért is kedves,mert Donnie Yen benne van. :)) Mind a négy fõszereplõ jó volt benne amúgy.
Visszakanyarodva,Yuen Biao több általam kedvelt filmben játszik. Csakúgy mint TK,õt egyébként Wong Kar-wai filmekben ismertem meg annak idején. Ja,és te szoktál fordítani?? Ez remek!
katyusa53 2012 aug. 20. - 15:03:06
Én is szeretem, ez volt életem elsõ Kaneshiro-filmje, amit lefordítottam. És milyen fiatal volt benne Valerie Chow, meg Biao Yuen, aki amúgy velem egyidõs.
A Jet Li -félének jó a zenéje is.
rea1 2012 aug. 20. - 13:12:51
Én már nem szoktam ezen filozofálni. Alig adnak nem szemétrevaló filmeket,elég pár pillantást vetni,hogy hol-mikor-mi megy fõmûsoridõben. Vannak persze jó választások,csakhogy nagyon sok az ismétlés is. Online kell megoldani a dolgokat,legalábbis a magyar adók mintha erre hajtanának.
Amúgy a másik Hõs is nagyon jó,és mekkora felvételek vannak benne! Szeretem!!
katyusa53 2012 aug. 20. - 10:17:08
Mondjuk, a másik sem rossz, Jet Livel és Ziyi Zanggal és Donny Yennel. Persze, a magyar adóknak ezek nem jönnek be, mert...miért is?
rea1 2012 aug. 20. - 08:56:14
Nekem is tetszett a film,csak elõször azt hittem a Zhang Yimou "Hõst" adja az MGM,de aztán láttam,hogy ebben Kaneshiro fiú szerepel. :)
-Gyere ide,nem ütlek meg.
-Tényleg?
-Tényleg! Ha megütlek az nekem is fáj.
:)))
offtopic
katyusa53 2012 aug. 20. - 07:47:07
Elég lehetetlen idõpontban adják ezt a jó kis filmet, ami - szerintem a világ egyik legszebb kung-fus filmje- a triádok háborúján kívül mély emberi érzelmeket is bemutat. Takeshi-rajongóknak alapfilm.