Hősök

Bakancslistához adom
The Fallen
amerikai-német-olasz háborús filmdráma, 112 perc, 2004

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

1944 őszén a Németország által megszállt Észak-Olaszországban a németek és olasz szövetségeseik elkeseredetten igyekeznek tartani a védelmi állásokat az előrenyomuló amerikai csapatok ellen. Mélyen az ellenséges vonalak mögött eközben egy maroknyi amerikai katona készül kétségbeesett akcióra, amely ha sikerrel jár, végleg megfordíthatja a háború menetét. A bukás azonban szörnyű következményekkel járhat. Malone és Packard azonban el van szánva mindenre és elindulnak az úton, amiről nem valószínű, hogy élve visszatérnek.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Nótárius 2016 nov. 18. - 10:50:31 3/10
Értettem, hogy mirõl, mit és miként akart e film közölni, de a kivitelezés gyengeségében mindez -sajnos- szinte teljesen elveszett. A hadszíntéren lévõ emberek (ellenségek, szövetségesek és civilek) sok azonos vonatkozást tartalmazó sorsa, túlélési vágya, félelmei, gyarlóságai, kisszerûségei, bizonytalanságai, hõsi önigazolás keresése és helytállása az egyéni megélések sokféleségének sokrétû megrajzolásával ez egy valóban drámaian felemelõ alkotás lehetett volna. Valami ilyesfélére számítva kezdtem el nézni. Itt-ott ennek néhány hangulati, történési elemét fel is villantja a film, de összességében olyan igénytelen módon, mesterkéltséggel és összefüggés-elnagyoltan, ami a témájával szemben is méltatlan. A tán kontrasztosnak szánt kedélyesen bumsztra-bumsztarás és tári-láli-láli-s zenei aláfestést is bántóan nem odaillõnek éreztem.
ferinyul 2016 jún. 01. - 14:39:36 Előzmény PlasZeb
Sztem is jo ez a sima realizmus...megmutatja, hogy valojaban nincsenek hosok, csak ertelmetlen aldozatok...
PlasZeb 2016 febr. 24. - 16:01:03
A szó mindennapi értelmében nem jó, de engem épp jókor talált meg a film. Különös hangulatú, hétköznapibb jellege, kevésbé elfogult beállítottsága miatt egyedi darab.
ilali 2015 nov. 01. - 16:46:10
Csak a mai napra való tekintettel jegyzem meg, hogy jó háborús film szerintem nincs.
Egyik se képes visszaadni azt az arcot amilyennel apám kiment a szobából: - Nézd, ha akarod. Nekünk elég volt. Anyám hozzá tette, ne akarjam, hogy részletezze milyen az, amikor az ember a bombázókat hallva jön rá, nem ura a saját anyagcseréjének.
Nem szép, de elõször kételkedtem, mert egy-két dátum nem egyezett. De a történelem tanárunk egy õszinte pillanatában elismerte: - A szülei, idõsebb barátai pontosan emlékeznek. De néhány dátum, a hozzájuk tartozó események nem részei a tantervnek.
Nekem se tetszik ez a film (se), de jobban hasonlít azokra a történetekre amilyeneket túlélõk, mondtak. Én úgy láttam, akinek valós tapasztalata volt az nem szeretett róla beszélni. De az õ életük is véges. Jöhetnek az új életek, vélemények. Ha lehet háborgás, háború nélkül.
cometzjeah 2012 júl. 18. - 08:45:09
Azt hiszem ez mindent elárul!
1/10
bunyi 2012 júl. 18. - 08:17:51 1/10
10 percet bírtam nézni belöle
cometzjeah 2012 júl. 18. - 00:37:21 Előzmény Enforcer
Nekem meg van eredetibe és a borítón lévõ szöveg nekem nagyon bejött :"Jobb mint a Ryan közlegény megmentése"
Nem viccelek, szó szerint,az agyamat eldobom , ráadásul okádék a film , bûn rossz minõség,látszik a minimális munka belefektetése.
Egyszerûen nonszensz itt semmi nem mûködik,borzalmasan minimalisztikus.
Egyébként egyszer nézhetõs, de nem ajánlom!
"Ha érzed mirõl beszélek testvérem akkor fel a kezekkel :)"
Enforcer 2012 júl. 17. - 21:08:45
már a címe se stimmelt- Összeomlás.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu