Hosszútávú lovasok

Bakancslistához adom
The Long Riders
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai western, 99 perc, 1980

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Missouriban a Polgárháború után a törvényen kívüli Frank és Jesse James összeáll Coleman, Jim, és Bob Younger testvérekkel és a Miller-fiúkkal, hogy együtt csapjanak le a postakocsikra és bankokra. Közösen kirabolnak egy bankot, ami erőszakos lövöldözéssel végződik a kormány embereivel szemben. Néhány bandatagot párja is elkíséri: Coleman Younger a kemény Belle Starttal tölti idejét, míg Ed Miller az illedelmes Beth vőlegénye.

Stáblista:

Szereplők

Cole Younger
Jim Younger
Bob Younger
Jesse James
Frank James
Ed Miller
Clell Miller
Belle Starr
Sam Starr

Hozzászólások

Szerinted?
blowup 2010 jún. 05. - 12:18:03
Talán azért, mert volt Mo.-i mozibemutatója azon a címen.
Nem értem a PORT szerkesztõit, minek linkelgetik az imdb-t, ha nem nézik meg?Rögtön kiderülne volt-e magyar bemutató, esetleg magyar cím, amibõl már tovább lehetne keresni filmszakmai portálokon. Jaaa, hogy ez munka? Ne már...A tükörfordítás egyszerûbb :/

Mellesleg Arany Pálmára is jelölték, csak abban az évben Kurosawa Árnyéklovasa és a Mindhalálig zene nagyobbat ütött.
9/10
fredi60 2009 szept. 15. - 13:45:34 9/10
Már miért kellene? :o
Jelen film címe: Hosszútávú lovasok (The Long Riders)
kgabor45 2009 szept. 15. - 10:40:01
Miután a vetített filmben a "Jesse James balladája" hangzik el címként, illene erre a címre is reagálnia a Port.hu-nak.
9/10
potdom 2009 szept. 14. - 22:25:56 9/10
Jó kis vadnyugati történet volt(egy kis vadnyugati romantikával), a viszonylag már jól ismert Jesse James történetbõl. A Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford film is nagyjából ezt dolgozza fel, bár nem láttam. Érdekessége a filmnek, hogy a Younger és James testvéreket a Carradine és Keach testvérek alakították egész jól. Sõt még a Quaid testvérek is játszanak benne. Voltak benne jó kis jelenetek, pl. a kocsmai késes verekedés, vagy a minnesota-i bankrablás, azok kifejezetten tetszettek. Egyetlen hibaként tudnám felróni, hogy nem igazán vágtam, hogy ki kicsoda Jesse James-en kívül. Pedig mondták a neveiket, és próbáltam is megjegyezni, de nem ment. A történet ennek ellenére korrekt, remekül felépített volt, egy másodpercre sem unatkoztam rajta.