Hotel Mumbai

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál-amerikai történelmi dráma, akcióthriller, 125 perc, 2018

Értékelés:

123 szavazatból
Szerinted?

Tíz elszánt terrorista köt ki Mumbai partjainál egy motorcsónakkal. Céljuk több helyszínen merénylet elkövetése a hatalmas indiai metropoliszban, amelyekkel a lehető legtöbb áldozatot akarják szedni. Utolsó célpontjukként benyomulnak a világhírű Taj Hotel luxusszállodába. Amíg a kommandósok megérkeznek, a hotelben egy örökkévalóságnak tűnő macska-egér játszma kezdődik a fegyveresek, valamint az ártatlan turisták és alkalmazottak között. A hotel alkalmazottjai közül néhányan a menekülés helyett inkább a maradás mellett döntenek, s életük kockáztatásával igyekeznek védeni a turistákat.

A Hotel Mumbai megtörtént eseményeken alapul. A 2008-as Mumbai terrormerényletek során négy nap alatt 10 iszlamista terrorista 12 szervezett robbantást és lövöldözést hajtott végre városszerte. A november 26-a és 29-e között tartó merényletekben legkevesebb 174 ember halt meg, köztük kilenc terrorista, több mint 300 ember pedig megsebesült. Anthony Maras az események alapján, az áldozatok emlékének tiszteletben tartása mellett készített a Taj Hotel-beli eseményekről filmet. Az alkotás világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd bejárta a világ filmfesztiváljait. A film egyik producere, egyben főszereplője a Gettómilliomos és Oroszlán révén világhírű, Oscar-díjra jelölt brit színész, Dev Patel (Híradósok, Keleti nyugalom – Marigold Hotel, Chappie, Az utolsóléghajlító). Mellette feltűnik a filmben többek között a Golden Globe-díjra jelölt Armie Hammer (Szólíts a neveden, Éjszakai ragadozók, Az U.N.C.L.E. embere, A magányos lovas) és Jason Isaacs (A hazafi, Harry Potter és a titkok kamrája, Pán Péter, Sztálin halála, A sólyom végveszélyben) is.
Bemutató dátuma: 2019. április 18. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Nagyné Bartus Judit 2020 szept. 26. - 13:40:31
Ez egy tökre átlagos akció film.Van benne öreg,fiatal,csecsemő,rossz,jó,gazdag,szegény,hős,afganisztáni veterán,stb.Csak kutya nincs,hogy teljes legyen a sor.Arról azért nem szól a fáma ,hogy az igazi hősök kaptak-e akár egy rupiát is hálaként a nagy fehértől.Csak amiatt érdekes,mert megtörtént eseményről szól. max.2-es.
10/10
Pattonadrienn 2020 márc. 28. - 13:30:03 10/10
Nagyon jó film, végig izgultam
10/10
dandelion83 2020 febr. 16. - 12:44:31 10/10
Zseniális alkotás, de nagyon megviselt. Végig rettenetesen izgultam, ennek ellenére nagyon vártam a film végét, hogy vége legyen a borzalmaknak. Amíg tartott, nem eresztett, teljesen a hatása alá kerültem. Tehetetlen dühöt éreztem végig, és mérhetetlen szégyent, hogy mit teszünk egymással mi emberek, hogy a világ urainak képzeljük magunkat, mindenhatónak. A film tökéletesen, szavak nélkül is bemutatja az igazi értékeket, a hála érzését, és azt, hogyan értékeljük át az életünket a körülményekhez igazodva. Erre a két órára szinte mi nézők is a Taj Mahal szálloda vendégei leszünk, akiknek az élete a tét. Dev Patel már a Gettó milliomosban és az Oroszlánban is megmutatta tehetségét, itt sem okoz csalódást, remek színész. Nem tudok belekötni a filmbe, és nem is akarok, csak az a borzasztó, hogy igaz történet. Szerintem Oscar-t érdemelt volna ez az alkotás.
10/10
Drizari 2020 febr. 08. - 23:10:28 10/10
Mit mutat be a film megtörtént események alapján? Gyanútlan fegyvertelen emberek lemészárlását Allah nevében. Nézése közben tehetetlennek érzed magad, és az ülésedbe szögez a rettenet. Szinte érzed a halál leheletét. Látod a szenvtelen gyilkolást, látod a közeli lövések becsapódása után az azonnal lerogyó testeket. Mint a valóságban. És ha utánanézel a 2008-as támadásnak, igen, az indiai fegyveres erők csak a harmadik napon tudták likvidálni a szállodát elfoglaló terroristákat. Szerdai napon este kezdődött és szombaton reggelre bírták megölni a szállodában elrejtőzött utolsó muszlim terroristát a biztonsági erők. Az összehangolt merényletsorozatban a filmbeli Taj Mahal szálloda mellett fegyveres támadás érte az ötcsillagos Oberoi szállodát, a főpályaudvart, a zsidó kulturális központot, egy népszerű éttermet, kórházakat és rendőrőrsöket. Az eredeti terv a szálloda teljes felrobbantása volt, a muszlim terroristáknál volt a kellő mennyiségű robbanóanyag. Aki fanyalog a film hitelességén, az nézzen Jason Statham filmeket.
10/10
8/10
offtopic
Rotovics Kázmér 2020 febr. 08. - 18:24:43 8/10 Előzmény ihorvath
"Ha bármit meg akar érteni, vagy akár érezni, akkor nem ajánlom."
Akkor te nem sokat értettél meg belőle, meg nem is éreztél sokat, azt gyanítom.
6/10
sexykex 2020 febr. 08. - 06:37:41 6/10
Jócskán maradt bennem hiányérzet a filmmel kapcsolatban. Én elhiszem, ha muszáj, hogy egy tízmilliós metropoliszban nem volt annyi fegyveres, aki szembeszállt volna 10 terroristával, de ez kétségbeejtő. Már magában a hotelben is kellene lenni egy komolyabb biztonsági szolgálatnak, de tegyük fel nem voltak fegyvereik. Mégis sajnálatos, hogy se fegyveres férfiak, se férfiak nem voltak abban a szállodában, mert képtelenek voltak bármilyen ellenállásra. Késekkel, bárdokkal és főleg összefogással valószínűleg lehetett volna fegyvert szerezni. Ez a film a menekülésről szól és azokról a hősökről, akik irányították a menekülést. Hát, hát! Elégedetlen voltam, nekem ez nem tetszett.
9/10
tortura 2020 febr. 07. - 17:06:39 9/10 Előzmény DarthRevan
Én látok erre észszerű magyarázatot. Egyrészt nem "gyakorlott, rutinos" terroristákról van szó, hanem agymosott, fiatal, befolyásolható kamaszokról. (Ahogy az Iszlám Állam is képezi az embereit). Lehetett látni, hogy féltek ők maguk is, nem tudták pontosan, mire vállalkoznak és menet közben már ők is rájöttek, hogy át lettek vágva csúnyán (csak már későn).
Másrészt, mikor a csecsemő nyöszörgött a szekrényben, a fegyveresek az apartman másik, távolabbi részében tartózkodtak. Ne akkora lakást képzeljünk el, mint amiben mi magunk lakunk, hanem akár több száz négyzetmétereset - hisz luxusapartmanokról van szó - lévén VIP vendégek voltak. Ráadásul a WC lehúzásával voltak elfoglalva az idióták, meg a szobában található kütyük, kaják keltették fel az érdeklődésüket.
A főszereplőben tényleg nem ismertem meg a Gettómilliomos sztárját, igaz, 10 alatt sokat változott, megférfiasodott nyilván. Nem tudom, hogy ez a konkrét szál is hozzátartozott-e a valósághoz, de én nagyon drukkoltam neki, hogy legalább ő ússza meg.
Furcsa, mert én általában figyelemmel kísérem a világ eseményeit, mégsem emlékszem erre az indiai esetre. Hát most megtudtam és sajnos nem lett tőle szebb a világ.
Talán annyiban segít néhány embernek, aki komolyan értelmezni akarja a dolgokat, hogy elkerülje az általánosítás csapdáit. Ugyanis egyazon népről van szó, mégsem egyformák ők sem. Ugyanolyan a bőrszínük, de míg az egyikük becsületes, dolgozó ember, családapa, a másikuk meg terrorista, akinek átmosták az agyát a szent háborúval, stb.
Sajnálatos, hogy az értelmi szerzőt azóta sem tudták elkapni.
Jó film, egyszer meg lehet nézni, de nagyon lehangoló.
7/10
pihes 2020 febr. 03. - 15:00:05 7/10
Csak becsónakáznak és nem tudni, mikor is lehet számítani támadásra...
Izgalmas film, rettenetes történtek!

7/10
k11zoltan 2019 júl. 28. - 22:11:43 Előzmény ihorvath
Ahogy olvasom a Wikipédiát az esetről, úgy látszik a terroristákról nem sokat tudni, nyilván az egy agymosott, aki életben maradt, nem köpött sokat az akasztásáig.
Az áldozatok pedig egyszerű emberek voltak, kivéve a külföldieket, akiket ki is emelnek a filmben.

Amúgy nézhető film.
10/10
Katalin93 2019 júl. 06. - 11:24:25 10/10
Nagyon jó film, érdemes megnézni. Beleszögez a fotelbe és megmozdulni sem tudsz attól a sokktól, amit a kegyetlenség kivált tudván, hogy ez nem csak egy kitalált történet.
10/10
almart75 2019 máj. 19. - 09:26:38 10/10
Nagyszeru film,vegig izgalmas,erezheto a feszultseg.
Egyes jeleneteknel szinte levegot se mert venni a kozonseg,olyan csend volt a moziban.
Az utobbi evek legjobb filmje.
10/10
bogotizsolt 2019 máj. 17. - 06:44:47 10/10
Nem akarok semmibe sem belekötni. Úgy jó ez a film ahogy van.
9/10
Maskaport48 2019 máj. 11. - 23:48:43 9/10
Ha valaki az akciófilmeket szereti, ne nézze ezt meg. Ez nem egy sima lövöldözés, hanem egy történelmi tény bemutatása, eredeti környezetben, autentikus szereplőkkel, jól megcsinálva. Akit érdekel, hogy mi történt/történik a nagyvilágban, nézze meg, tényleg élmény lesz.
DarthRevan 2019 máj. 01. - 16:13:50
bun rossz film.
a terroristak szelektiv suketek, nem halljak a szobaban nyoszorgo csecsemot, tuszokat akarnak ejteni, de ugyanazon jelenetben lelovik a menekuloklet, de ugyanabban a jelenetben a foszereploket elfogjak. stb-stb

komolyan tobbszor is mejdenm felalltam es eljottem a mozibol. brrr, de szar volt.
Anyacs 2019 máj. 01. - 16:12:40 Előzmény ihorvath74
Sajnos későn válaszoltál, így nem a te véleményedre hallgattam. Megnéztem, hát az oscartól ugyan nincs olyan messze, mint a sharknado, de sokkal közelebb se. Viszont tök jó, hogy válaszoltál. Pár filmet meg fogok nézni a listádból. Szeretem a mozit, de gyakran nem megyek, mert nem igazán bírom az amcsi tömegfilmeket. Három óriásplakát Ebbing határában, ami tetszett mostanában. Figyelni fogom a hozzászólásaidat ezentúl.
ihorvath74 2019 máj. 01. - 15:18:35 Előzmény Anyacs
Szia Anyacs!

Nagyon szuper kérdés szerintem, ebben a témában ez a legjobb bemutatkozás. :)
Leviatán, Kafernaum, Messze dél vadjai, 4 hónap 3 hét 2 nap, Rekviem egy álomért, Öldöklő angyal, Bigger longer uncut, Enter the void, Idióták, Macskafogó, Állampolgár, Tiszta szívvel, Szerelempatak, A burzsoázia diszkrét bája, Ted, Extázis.

Nem gondolkodtam agyon, ezek nagyon tetszenek, meg kimaradt még egy csomó persze. :)

És neked? :)
ihorvath74 2019 máj. 01. - 15:18:03
Szia Anyacs!

Nagyon szuper kérdés szerintem, ebben a témában ez a legjobb bemutatkozás. :)
Leviatán, Kafernaum, Messze dél vadjai, 4 hónap 3 hét 2 nap, Rekviem egy álomért, Öldöklő angyal, Bigger longer uncut, Enter the void, Idióták, Macskafogó, Állampolgár, Tiszta szívvel, Szerelempatak, A burzsoázia diszkrét bája, Ted, Extázis.

Nem gondolkodtam agyon, ezek nagyon tetszenek, meg kimaradt még egy csomó persze. :)

És neked? :)
Anyacs 2019 máj. 01. - 10:07:59 Előzmény ihorvath
Szia. Nem kötözködésből kérem, de írnál 1-2 kedvenc filmedet? Ezt én még nem láttam, de érdekesnek tűnt. Sajnos ráfutottam már olyan filmre amit a sok pozitív értékelés miatt néztem meg, keresem azt a hozzászólót akivel nagyjából azonos az ízlésünk.
10/10
zodiac1967 2019 máj. 01. - 07:42:34 10/10
Nagyon jó! 10/10
2/10
ihorvath 2019 ápr. 25. - 21:07:43 2/10
Pontosan mit tudtunk meg a terroristákról? Vagy az áldozatokról? Vagy bármiről?
Ha szereti valaki nézni, ahogy embereket lelődöznek, akkor nem fog csalódni.
Ha bármit meg akar érteni, vagy akár érezni, akkor nem ajánlom.
10/2
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu