Houdini

Bakancslistához adom
amerikai-kanadai életrajzi dráma, minisorozat, 174 perc, 2014

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A kétrészes életrajzi film meseszerű sztorikon keresztül mutatja be Harry Houdini életét, mondja el az amerikai művész világsztárrá válásának történetét. Ehrich Weiss, a kelet-európai bevándorló üres zsebbel, de annál nagyobb elszántsággal érkezett Amerikába. A szerény kezdetektől a cirkuszi mellékelőadásokon és a teltházas koncerttermi show-kon keresztül kapaszkodott fel a csúcsra, és lett Houdini néven a világ leghíresebb, ünnepelt szabadulóművésze, mutatványainak csodájára jártak.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ildikó Nóra 2022 márc. 02. - 12:15:29 10/10
A magyar származású Harry H-ről (Weisz Erik) készült, Budapesten forgatott kétrészes film tetszett, érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó. Adrien B-nak nagyon jól állt a szerep és jól is játszott. A film mindkét része érdekes, izgalmas. Tetszett a szereposztás, a ruhák, sminkek, berendezés, helyszínek, a szinkron is.
8/10
berto49 2015 szept. 23. - 15:05:47 8/10
Az HBO nagyon látványos, magyar közremûködéssel készített produkciója, két részes minisorozata. Tökéletesen filmszerû, izgalmas, leköti még az ilyen hamar megunó és lekapcsoló nézõ figyelmét is, amilyen én vagyok. A rabbi fia, a Budapesten született Weisz Erik, 4 évesen került ki Amerikába. Fantasztikus karriert futott be mint szabadulómûvész. Kalandos életének egy elhanyagolt vakbélgyulladást követõ hasbaütés(ek), majd szétrobbant vakbél okozta hashártyagyulladás vetett véget. Adrien Brody alakítása nagyon jó, csak külsõleg egyátalában nem hasonlít Harryre. Nem volt maszkmestere a produkciónak? Volt, mert például Conan Doyle megtévesztésig hasonlított a fényképére. Érdekes a szkepticizmus és a spiritualizmus összecsapása, a trükkökkel operáló Houdini természetesen a szkepszist képviselte. Néhány magyar színész is feltûnik benne, pl. Ónodi Eszter, Ceciliát, a szeretett édesanyát alakítja, akinek a valóságban a fia megvett egy valóságos palotát New York-ban, és egy olyan ruhát, amit eredetileg Viktória királynõnek szántak. Érdemes volt a majd’ három órás filmet végignézni.
10/10
arcansas 2015 jún. 20. - 14:04:39 10/10
Nekem bejött.Brodynak hihetetlen jól állt a szerep!!!
adamnagysweetmovie 2015 jún. 12. - 08:36:34
Immár Houdini származási nyelvén is, pajtások:)