Hulk

Bakancslistához adom
The Hulk
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 132 perc, 2003

Értékelés:

354 szavazatból
Szerinted?

Bruce Banner genetikust az egyik kísérlet során súlyos gammasugárzás éri. A férfi különös változáson megy keresztül. Ha feldühítik, a testében felgyülemlő adrenalin hatására fékezhetetlen, zöld szörnyeteggé változik. A hihetetlen Hulk képében Bruce eleinte dühöngő őrültként viselkedik, idővel azonban megtanulja arra használni az erejét, hogy megvédje a gyengéket. A teremtmény elfogására a hadsereget is mozgósítják. Az akciót Banner egykori munkatársának, egyben barátnőjének az apja, Ross tábornok, és a rivális tudós, Glenn Talbot irányítja.
Bemutató dátuma: 2003. július 3. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Bruce Banner
Brian Banner
Thunderbolt Ross
Glenn Talbot
Jennifer Sossman
Edith Banner

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
loritax szept. 07. 10:55:49 10/10
Én nagyon szeretem ezt a filmet, mindenféle szempontból. Egyébként nem érdekelnek az ilyen-olyan szuperhősös filmek, de ez pont megfogott. :)
5/10
sorozatneked.hu 2019 ápr. 22. - 16:41:57 5/10
5/10

Ez talán a leggyengébb Marvel film az újkori szuperhősös mozik közül. Bár az akciójelenetek rendben vannak, a kettő és negyed óra miatt sok helyen unalomba fullad a történet. :( Viszont jó volt látni Stan Leet és az eredeti Hulkot. :)
6/10
King Diamond 2018 márc. 19. - 01:05:53 6/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Nos, azt olvastam, hogy ezt a filmet szintén jó megnézni a Hihetetlen Hulk előtt. Viszont, valamikor régen, még moziban már láttam, érdekes is, hogy még nem írtam hozzá. Ha jól emlékszem, moziban bealudtunk rajta, azóta sem néztem meg, most viszont a másik film előtt mindenképp meg akartam.
Annyira azért nem rossz, bár nekem a Hihetetlen Hulk valamivel jobban tetszett. És igen, jó, ha látjuk a másik film előtt, mert az gyakorlatilag ezen eseményekre alapul, még ha nem is direkt folytatása ennek. Viszont, eddig a három főszereplőből (Amerika kapitány, Vasember, Hulk) számomra legutóbbi a legkevésbé megkedvelt/szimpatikus, a másik két karakterben több potenciál van szerintem. Bár, az is igaz, hogy Hulk tűnik eddig a legerősebbnek és talán legkevésbé legyőzhetőnek közülük.
Jó, hogy valamelyest megismerjük a karakterek eredet történetét, ez Hulk esetében is érdekes, látványos. A színészek nekem bejöttek, simán el tudtam volna képzelni Eric Banát és Jennifer Connelly-t a Hihetetlen Hulkban is. Nick Nolte is jó volt, bár William Hurt sem volt egyáltalán rosszabb. Ebben a filmben nem nagyon bontakozik ki szerelmi szál Bruce és Betty között (csak kerülhetik a "forró kását"), míg a másikban erre jobban rámentek. A harcok, látvány elég jók. A zenével és a magyar szinkronnal sem volt problémám. Viszont, eddig ez a film tetszett a legkevésbé és talán a 138 perces hossz is közrejátszott ebben. Itt-ott már unalmassá válhat.
6/10
1/10
Trevor Belmont 2018 febr. 01. - 12:00:52 1/10
2/10
sawyerx 2016 márc. 25. - 11:48:20 2/10
Mintha valami amatõr bagázs készítette volna, lebeg a semmiben, a színészek gagyik, gyenge a képi világ, fél óra bõven elég volt belõle.
2/10
szasztokszarokratok 2015 márc. 13. - 19:37:34 2/10
Zs kategóriás szemét. Történet, színészek, CGI, minden. :(
offtopic
ilali 2015 jan. 03. - 00:10:47
***SPOILER***
- Adj esélyt, hogy megnyugodjon!
***SPOILER VÉGE***
1/10
Bandres 2014 aug. 16. - 14:02:06 1/10
Ez a film a legroszabb Marvel alkotás. 10/5
3/10
Julicska 2014 júl. 03. - 14:58:18 3/10
Volt bárki, aki elhitte Jennifer Connellynek, hogy õ egy tudóst alakít? :) Talán ha néha becsukta volna a száját.
ulqui11 2014 máj. 31. - 19:20:33
Ahh megint ez a verzió?
Miért nem lehet egyszer a Nortonosat leadni,azt talán még meg is nézném.
Killbox 2014 márc. 24. - 10:22:53
Mit nem értesz rajta?
A képregény-eredetre utal.
KurtWagner 2013 dec. 29. - 14:45:22
Most mondhatnám azt, hogy nincs több Hulk, meg Pókember képregény, de ez nem fedné teljesen a valóságot, mivel mindkettõbõl rengeteg cím létezik (mini-sorozatok, on-goingok, one-shotok stb), ebbõl egy-kettõ pl.alternatív univerzumban játszódik, mint például az Ultimate képregények, amik valahol a filmek alapjai, bár pont a filmek hozták létre ezt a sorozatot (az elsõ Pókember és X-men filmnél 2000-ben, azok sikerét látva, indította el ezt a címet a Marvel, eleinte csak ezen a kéz vonalon, késõbb nõtte ki magát a cím más sorozatokra is, azért mert az esetleges új rajongóknak, problémás lett volna beszállni egy már több évtizede folyó, számtalanszor retconolt, kesze-kusza történetbe, és ezért voltaképp egy alternatív környezetben a filmekhez, meg az aktuális trendekhez igazodva újra kezdték - a már meglévõk mellett - a sorozatokat. Pl. a néger Nick Fury abban a sorozatban szerepel, az eredeti fehér). De az alapok akkor is egy képregény. Ez nem egy könyv (vagy egy sima hosszabb képregény, mint a Watchmen, a Pokolból, V mint vérbosszú), aminek van eleje-vége, adott szereplõk, jók gonoszak, és amitõl ugyancsak el lehet térni (lásd a számos Három testõr feldolgozást, aminél ráadásul mindnél ugyanaz a mû az alap, mégis mennyire mások), hanem egy több évtizede folyó történetfolyam, ahol a szereplõk, a történések rengeteg változáson - jó, rosszabb, logikus, logikátlan - ment keresztül, ahhoz, hogy a mai jellemüket megkapják. Ezt nehéz egy két órás filmben megfelelõen visszaadni, így csak szemezgetni tudnak az alkotók, és a sok szemezgetésbõl születik meg maga a film. Pl. Az elsõ Pókember filmben Mary-Jane volt a nagy szerelme, az újban Gwen Stacy, aki a triológia utolsó részében is szerepelt, de attól mindketten ugyanabból a képregénybõl származnak, sõt az elsõben ami Mary-Jane-nel történt, hogy a Zöld manó ledobja a hídról a képregényben Gwen Stacy-vel történt meg, csak õ akkor belehalt az esésbe stb. A történetek akkor ugyanazok lesznek. Peter Parkert megmarja egy pók és Ben bácsikáját megölik, Tony Starkot a fegyvergyárost egy háborúban foglyul ejtik, és repeszek kerülnek a mellkasába, mire megalkotja a vasember páncélt, Bruce Bannert egy elfuserált kisérlet következtében Gamma sugárzás éri és Hulká válik stb. De a filmeket úgy kell tekinteni, mint különálló univerzumot, így az, hogy milyen cím az alapja nem állja meg teljesen a helyét. Már a képregényben is a Slidershez hasonlóan több alternatív univerzum létezik (a fõ univerzum a 616-os), ami között van híres, kevésbé híres, csak egy egy one-shotban, vagy akár külön on-goin-címben szereplõ univerzum is ( a következõ X-men filmnek a Jövendõ múlt napjainak is egy ilyen univerzum az alapja), és ebben a rendszerben a filmek is, minden film egy-egy alternatív univerzumnak felel meg. Ha kíváncsi vagy rá és felmész ide:
http://www.marvunapp.com/master/eaeartha.htm
és nem vagy lusta a sok több oldalon át tartó eart címszót átnyálazni, találkozhatsz olyanokkal, hogy valamelyik earth az 1989-es Dolph Lundgrenes Megtorló film, egy másik a Howard a kacsa film (igen az is marvel), egy harmadik a 2000-es Pókember film, vagy a 90-es évekbeli Pókember rajzfilm stb. Mert alap ide vagy oda, azok már egy külön univerzumok.
7/10
Rent25 2013 dec. 28. - 23:35:50 7/10
Az a helyzet, hogy Hulkot mindig is a Marvel fekete (vagy inkább zöld) bárányának tartottam. Megmagyarázhatatlan okból valahogy számomra mindig is kilógott a sorból, és igencsak lépéshátránnyal indult a többi képregénykarakterhez képest! Ezt az állításomat, sajnos a film megnézése után is fenntartom. Nagyon unalmasan indult, már-már alig hittem, hogy Marvel Studios produkciót nézek, a többi sokkal ütõsebbnek hatott számomra. Aztán a film közepe felé megcombosodott ugyan, de mégis mivel az egész produktumot értékelem, így nem kaphat magasabb pontot hétnél.
Azért a harci jelenetek ott voltak a szeren, de Hulk karaktere mégis valahogy "csodabogár" maradt számomra!
Na majd a Hihetetlenben kíváncsi vagyok mennyit változik.

Értékelésem: 7/10
KurtWagner 2013 dec. 26. - 23:16:46
Különálló, az tény. Voltaképp a a Csodálatos Pókember is, meg a Hihetetlen Hulk is, ha úgy vesszük remake, bár ez adaptációra alkalmazni, elég hülye megfogalmazás, de a képregény, maga az alap, az nem más...
filmimádóó 2013 dec. 26. - 19:35:03
Van : A hihetetlen Hulk a második része
5/10
Dalmát 2013 okt. 12. - 01:54:54 5/10
Az elsõ negyven percben annyira kómás lett az agyam, hogy utána már az sem érdekelt túlságosan, hogy mutáns kutyákat, harckocsikat vagy helikoptereket dobált Hulk.
Vannak egész látványos jelenetek is, de a legnagyobb baj, hogy a drámai hatásra való törekvés ütközik egy nagyon gagyi, összecsapott történettel. A folytatás egy hajszálnyival jobb, ott jobban ügyeltek a tempóra.
borkasztik 2013 okt. 11. - 16:16:19 Előzmény Jhonika82
Ne haragudj de ha már eleve utálod az ilyen filmeket, akkor minek nézted meg. Már úgy indulsz alapból neki az ilyen filmeknek hogy tudod már alapból negatív lesz a véleményed akár mit látsz.
Jhonika82 2013 okt. 08. - 03:20:28
Hát aucs !
Ez nem volt jó! Majdnem felsírtam amikor néztem.
Eleve utálom ezeket a fajta filmeket, de ez..
Képzelem milyen faint lehet a 2.
Ha jót akartok magatoknak nézzetek valami mást.
max. 10/2.5 mert, valahogy csak végignéztem, és van benne némi látvány világ.
borkasztik 2013 szept. 17. - 10:07:26
Nagyon tetszett a film. Sokkal jobb mint a 2. része.
Ez a film nem egy könnyen emészthetõ formába csinálták meg, de nekem pont edtõl vált olyan érdekessé. Elég jól kidolgozták a családi száltól kezdve az érzelmi vonalon át a az akciódúsabb jelenetig végig szinte mindent. Minden volt benne fel volt építve volt elej közepe vége. Eléggé összetett volt a sztory ez nem egy Pókember vagy egy Vasember jellegû alokotás volt, ahol mindig benyomnak egy poént vagy pedig az iskolából kierülõ szerény valakibõl lesz a szuperhõs. Ez ennél sokkal komorabb és komolyabb történetû lett, soknak talán kicsit sötétebb és fullasztóbb légkörû mint amit vártak és ezért nem tetszik sokaknak. Elsõ megnézésre nekem is fura volt de minél többször nézem annál inkább jobban tetrszik az egész. Mindig megnézem ha leadják a tv ben
smartdrv 2013 szept. 16. - 21:38:47
a film két értékelhetõ jelenete:

1. a régi Hulk cameoja
2. a Comanche-ok manõverezõ képessége (bár eléggé photoshop, de nem annyira, mint gondolnánk)
Összes hozzászólás