Hungary's Got Talent - A tehetség itthon van

Értékelés:

72 szavazatból
Szerinted?

A Got Talent az X-Faktorhoz hasonlóan Simon Cowell produceri munkája. A Got Talent műsor 2014. áprilisában megkapta a Guinnes World Records "Valaha volt legsikeresebb tévéfomátum" címét. A műsorba műfaji megkötés nélkül, 4 éves kor felett bárki jelentkezhetett.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
jani-wan 2016 jan. 07. - 13:59:59
Találtam egy érdekes oldalt.
Ebbõl kiderül hogy Magyarországon egy közepes tehetségû táncoscsoport is simán nyerhet bármilyen tehetségkutatót, csak meg kell venniük ezt:
http://freelusion.com/
Olyan látványt produkálnak, hogy a tudás és tehetség teljesen háttérbe szorítható vele.
https://www.youtube.com/watch?v=oAglzPJG8_o
Ugyanez a táncprodukció az effektek nélkül nem nyerne semmit, pedig õ jól táncol.
Visual effect rulez!
3/10
Semprini 2015 dec. 22. - 00:09:49 3/10
Abszolút egyetértek a Paul Potts-ról írtakkal, sõt nekem még rosszabb a véleményem róla mint neked. Oké, hogy megnyerte a 2007-es Britain's Got Talent-et, de egyfelõl nem ismerjük pontosan az akkori mezõnyt, hogy kiket is gyõzött le, másfelõl nem igazi profikkal versenyzett õ sem, vagy legalábbis feltételezem, hogy nem. Azóta azonban eltelt jó pár év, és bizony meg kell állapítsuk, hogy Potts bizony semmit nem fejlõdött, legalábbis elõrefelé nem. Persze, van hangja, de erõltetett, lebegõs és a középfekvésben igencsak karaktertenor-jellegû, köze sincs a Kalaf szerepéhez szükséges hõstenor-matériához. Ráadásul botrányosan rossz olasz kiejtéssel, bármiféle kifejezés nélkül énekelte Puccini Turandotjának híres Kalaf-áriáját, a Nessun dormát. Bár "világsztárként" aposztrofálták, egyrészt ez marhaság, hiszen világsztár mondjuk Placido Domingo, aki Kalaf szerepét többek közt a Milánói Scalában vagy a New Yorki Metropolitanben énekelte, vagy a mai profi-mezõnyben Jonas Kaufmann, amúgy pedig én azért egy "világsztártól" nem egészen ezt várnám el, arról nem beszélve, hogy élõben legalább öt különbözõ tenortól hallottam sokkal jobban ezt az áriát (és nem is mind volt világsztár), felvételrõl pedig CSAK nála jobbakat hallottam (és nincsenek kevesen). Potts egy (fél)amatõr énekes, még mindig, és most már szinte teljesen biztos, hogy az is fog maradni.

Ezzel együtt a döntõ végülis egész színvonalasra sikerült, ahhoz képest, hogy mennyire rettentõen unalmasak voltak az elõdöntõk. Badár Tamás bûvészszáma egészen zseniális volt - pedig mint elmondta, erre még próbálni sem igazán lehetett, hiszen ott, élesben, spontánul csinálta meg a dolgot. Azért neki mégsem adtam volna oda a 12 millát, de hogy van keresnivalója a bûvész szakmában, az tuti - egy 3 milliós különdíjat azért megérdemelten zsebelt be. A rúdtáncos anyukáról annyi (túlzó) szuperlatívuszt összeáradozott a zsûri, hogy csodálkoztam volna, ha ezek után még meg is nyeri - a múltkori produkciója amúgy egy nagyságrenddel jobb volt szerintem. A Talamba crossover-Diótörõje nem volt rossz egynek (más kérdés, hogy nem vagyok ennek a stílusnak nagy rajongója), de õk szerintem pont azért nem érdemelték volna meg a gyõzelmet, mert õk igazából már TÚL profik ide, és ez a verseny ugyebár nem a profiknak lett kitalálva.
Czuczor-Gidai Zsófi, az óvodás versmondó kislány aranyos, meg cuki, de azért azt senki nem gondolhatta komolyan, hogy tényleg õ lesz a befutó - színesítésnek azért jó volt, és ugyebár, ha már két színész is van a zsûriben, nehogy már ne legyen legalább egy vers is a döntõben....
Az All in és a Fricska nekem nem igazán tetszett, már korábban se, de tegnap aztán végképp nem, fel lettem volna háborodva, ha közülük nyeri valaki. J A Supergirls jó volt, akár nyerhettek volna is, de a múltkor már õk is hoztak ennél jobb produkciót. És a végére hagyták a legjobbat: a Dirty Led Light Crew jött, látott és gyõzött - amint azt a vezetõjük el is mondta: õk tényleg nyerni jöttek ide, kevesebbel nem is érik be - és lõn! Szerintem megérdemelték a gyõzelmet, tényleg újszerû volt, dinamikus, ötletes, látványos, egyszóval ilyennek kell ma lennie egy gyõztes produkciónak egy tehetségkutatóban. És még szimpatikusak is.
Az viszont tény, hogy ez volt minden idõk legunalmasabb, és talán legnívótlanabbul levezényelt tévés tehetségkutatója. Nagyon nem kéne belõle még egy. Jövõre amúgyis megint jön az X-faktor...
olahmiki1959 2015 dec. 21. - 23:06:14
Paul Pottsnak hatalmas hangja van, de az éneklése nekem mégsem tetszett - elnézést kérek azoktól, akik pestiesen szólva "elájultak" tõle.
Érzelmet nem tudtam felfedezni az elõadásában, a hangja szerintem jelenleg még a "csiszolatlan gyémánt" állapotában leledzik, és ha összehasonlítjuk Pavarottival, vagy Andrea Bocellivel, nem lehet õket egy napon említeni.
Pavarotti "zsíros", igazi operaénekesi hangja, vagy Bocelli hihetetlen érzékenysége teljesen hiányzik Paul Pottsból.
Ráadásul a hangokat nem tartja ki elég hosszan, darabosan és keményen énekel.
Szerintem hatalmas tehetség, nagyszerû hangi adottságokkal, de most kellene igazán elkezdenie megtanulni énekelni, a legjobb tanárokkal, és akkor valóban igazi, nagy mûvésszé válhatna.
...............
Maga verseny számomra csendes érdektelenségbe fulladt, a nyertessel nagyjából egyet lehetett érteni, bár ugyanilyen eséllyel a Fricska is gyõzhetett volna.
A legjobban a Badár-gyerek járt, aki szépen nyert 3 millió forintot, - a produkciója nagyon jó volt -, tehát a maga részérõl teljesen pozitívan zárta az egész mûsorfolyamot.
Dombóvári István annyiszor nézett bele a kezében tartott papírokba, hogy a végén szerintem már a saját nevét is onnan olvasta fel, abszolút nem neki való az önálló mûsorvezetés, remélem, hogy a jövõre nézve ezt a szerkesztõk is észrevették.
Balázs ökörködése a hajával kb. 5 percig volt érdekes, utána kifejezetten kínossá vált, a látvány azonban valóban brutális volt...
Nem tudom, hogy a csatorna tervezi-e, hogy a Got Talent elsõ magyar szériája után rendezzen-e valamikor folytatást, én az eddigiek ismeretében csendben lebeszélném õket errõl...:)
ponca 2015 dec. 21. - 06:13:41
Az egész show-t elvitte Balázs haja, a két nõi zsûritag kipakolt szilikonja és a Bóni gróf küllemû Márkó.
A produkciók szinte érdektelenek voltak.
Paul Potts a nagy kedvencem, de ezért a két percért és hogy még Õ is az általa eddig sosem látott ismeretlen Balázska fejével legyen elfoglalva....Ez már kínos volt.
A 4-5 éves gyerek mit keresett a döntõben? Egy óvodai ünnepségen elmegy, de egy ilyen verseny döntõjében?????
Még az a szerencse, hogy nem nyerették meg vele az egész cirkuszt.
8/10
Viktor6665 2015 dec. 20. - 21:31:00 8/10
Az elõdöntõk nem voltak valami jók, de a döntõ jó volt és a nyertesekkel is abszolút egyetértek.
kazsagx 2015 dec. 20. - 19:49:31
Na,mar helyesen irni is elfelejtettem...kb.ennyire leszivta az agyam a musor!

Patricia a szememben egy senki,nem sok mindent tudnek felsorolni amiben kiemelkedo lett volna szamomra.
Balazs is megjegyezte:lehet,hogy az elsö,de lehet,hogy az utolso musor volt! Nem csodalkoznek....
1/10
fél X 2015 dec. 20. - 18:05:09 1/10
Patricia épen a héten horkant fel Ákos szerinte hímsoviniszta interjúja miatt. Nos, azok a libák akik igy kipakolják azt amivel ha nem is a természet de a pénzes pasijük és az amerikában már túltermelésben levõ inplantációs iparág "áldotta" meg õket, szóval egy ilyennel ékeskedõ ""nõ"" nyilván nem az eszével akar feltünni. De akkor mi baja volt Ákos véleményével?!
1/10
fél X 2015 dec. 20. - 18:01:22 1/10
helyesen "amijük" van
3/10
Semprini 2015 dec. 19. - 23:04:19 3/10
És lõn, nyert a Dirty LED light groove. Végülis ahogy a vezetõjük elmondta, ezért mentek oda... :-)
kazsagx 2015 dec. 19. - 22:29:43
A Ledes cucc es a rudtancos csajszi,aki ertekelhetö volt szamomra. Zsofika pedig aranyos...
A Talamban nem ertem,hogy mit sztarolnak?
Attol,hogy Eszter es a Patricia kitettek amilyük van,nem lettek szebbek!
A zsuri unalmas,Balazsek pedig szenvednek,meg is ertem,csak van az a penz... :D
3/10
Semprini 2015 dec. 19. - 22:25:45 3/10
Volt egy pár egészen jó produkció ma este. A Talamba sztem már túl profi ide, a rúdtáncos most nem igazán nyûgözött le, a Supergirls is jobb volt a múltkor, egy óvodás meg azért mégse nyerjen már, úgyhogy szerintem a Dirty Led Light Crew-nak kéne nyernie. De nem lepõdnék meg ha bármely másik nyerne azok közül, akiket felsoroltam.
anniemontrose 2015 dec. 19. - 20:57:02 Előzmény olahmiki1959
Én Bangó Adrienne hegedûjátékától nem fogtam padlót. Szerintem a kislány jóval jobb énekes, mint hegedûs (mondom ezt elég mély zenei gyökerekkel).

Horgas Eszternek meg nincs szilikon a mellében (Ez már nem neked szólt).
1/10
zsazsa777 2015 dec. 19. - 20:32:04 1/10
Nagyon gusztustalan a Horgas szilikonja is, nemcsak a hozzáállása! Nem volt senki, aki normálisabban öltöztette volna fel, ha már a modorán nem lehet változtatni, legalább a ruháján!
mushi 2015 dec. 19. - 20:11:25
dombóvári istván kb csak a saját nevét nem olvasta fel a papírjából a beköszönésnél. legalább félig-meddig megtanulhatta volna a szövegét, hogy ne kelljen három szavanként belenézni.
offtopic
-csengõzoli-- 2015 dec. 16. - 22:24:17
Tessék?
Miféle felfogás az,hogy valaki nem fogalmazhat meg a munkaadójával szemben kritikát?
Ne legyél már ennyire szolgalelkû.
4/10
ktibor53@gmail.com 2015 dec. 16. - 22:16:45 4/10 Előzmény Friderikusz Sandor
Kedves "Friderikusz Sándor"!
"Az Ember a saját fészkébe nem sz.rik!"
Az sem biztos, hogy a TV-ben felkapott személyek az "A" kategóriások. Az általad "B" kategóriában sorolt emberek szakmai ítélõ képessége még lehet "A" kategóriás.
Abban egyet értünk, hogy a mûsor gyenge minden tekintetben.
olahmiki1959 2015 dec. 13. - 20:19:50
A Peet Projektet sajnáltam, õk kitûnõ zenészek, az általuk játszott igényes, modern, funkyba oltott dzsesszrock pedig a széles közönség számára is érthetõ, fogyasztható mûfaj, - legalábbis külföldön -, kár, hogy kiestek. Úgy látszik, a magyar szavazók ízlésétõl viszonylag távol áll ez a zenei világ. Kár...
Bangó Adrienn nagyon jól énekel, de ami még ennél is érdekesebb, baromi jól hegedül! Minden benne van a játékában, technikai tudás, stílusérzék, "dög", dzsesszes ízek. (Az, hogy a zsûri ezt nem nagyon vette észre, már meg sem lep, pedig ott ül Horgas Eszter, aki még a zseniális dzsesszgitárossal, Al Di Meolával is fellépett. Neki legalább fel kellett volna, hogy tûnjön a kislány hegedülése...:) Ráadásul, könyörgöm, a kislány még csak 12 éves!!! Ha valaki komolyan venné ebben az országban a tehetségek felkarolását, - és nem csak üres médiaszlogen lenne ez a kifejezés - akkor azonnal le kellene csapni erre a kislányra, és taníttatni kéne, elvinni a legjobb tanárokhoz.
A rúdtáncos hölgy nagyon jó volt, magas színvonalon teljesített, bár nem tudom, ezzel az egész mûfajjal mit lehet még kezdeni, meg lehet-e vele újulni, és van-e benne annyi, ami a döntõhöz kell. Szerintem nincs, de a szavazók másképp döntöttek, és bejuttatták.
A Fricska, a három tagú tánccsoport egyértelmûen az este legjobbja volt, - nekik azért drukkoltam, hogy legalább õk jussanak tovább -, bár az õ esetükben is igaz, hogy visszaköszönnek a koreográfia figurái, fordulatai, de egyelõre a produkciót még elviszi az a hihetetlen tánctudás, virtuozitás, amivel a három srác rendelkezik.

Milák Mózes meglepett, mert a régebbi fordulókban meggyõzõen énekelt, míg tegnap egészen hihetetlenül gyengén teljesített, nagyon hamis volt, és a magára erõltetett hangszín is nagyon modorosnak hangzott. Õ teljesen jogosan esett ki.
A két Fekete ikerlány szerintem nemcsak a tegnapi mûsor, hanem talán a magyar médiatörténet legkínosabb perceit okozta a nézõknek, annyira katasztrofális volt, amit csináltak.
Próbáltak szellemeskedni, poénkodni, a közönség meg - nevetés helyett - halálos csendben, egy pisszenés nélkül figyelt, mert senki nem akarta elhinni, hogy jól hall, és ez valóban megtörténik.
Szörnyû volt, abszolút mélypont, vagy meghaladhatatlan negatív csúcs, teljesen mindegy, hogyan fogalmazunk.
(A zsûri totális alkalmatlanságának legfényesebb bizonyítéka - már nem elõször...:)

Ha egészen õszinte akarok lenni, a jövõ heti döntõ csak azért érdekel, mert kíváncsi vagyok, hogy ebbõl a hihetetlenül hullámzó színvonalú választékból a nézõk kit fognak kihozni gyõztesnek.
Ha a mesemondó kislány nyer, - amit ezek után már egyáltalán nem tartok elképzelhetetlennek - az tökéletes szegénységi bizonyítvány a mûsorról, a zsûrirõl, a szerkesztõkrõl és a szavazó nézõkrõl is. Ráadásul nem lenne elõzmények nélkül, hiszen a Csillag Születik egyik szériáját is megnyerették - akkor szociális alapon - egy mesemondó gyerekkel, akirõl késõbb kiderült, hogy mindenféle színházi, irodalmi feladatra tökéletesen alkalmatlan.

Nagyon várom a döntõt...
3/10
Semprini 2015 dec. 13. - 15:03:16 3/10
"Az emberek nézik,beszélnek róla még ha az rtl is tudja hogy a mûsör egy forintot sem ér."

Azért én kétlem, hogy az RTL klub tudja, mennyire rossz lett ez a mûsor. Azt talán érzik a vezetõk, hogy ez most gyengébb lett mint eddig bármelyik Csillag születik, vagy hogy túlontúl elburjánztak a táncos produkciók, illetve amik azokon kívül vannak, szinte alig nevezhetõk képernyõképesnek.

Miután a három elõdöntõ lement, lehet latolgatni, ki fog nyerni. Több helyen olvastam, hogy az ovis versmondó kislánynak fogják odaadni, - hát az azért szerintem elég botrányos lenne, szerintem sokkal inkább valamelyik táncos produkció esélyes, méghozzá nem a rúdtáncos (bár az se volt rossz, sõt tegnap talán a legjobb volt), hanem a retekklub megint történelmet fog írni, és alighanem egyszer az életben ezúttal csapat fog nyerni. Legalábbis csodálkoznék, ha nem így lenne. Horgas Eszter kísérõzenekara, a Talamba is esélyes lehet, õk azonban profik, lemezük jelent meg, nem egy ilyen versenybe valók, akármennyire is magas színvonalat képviselnek - ez tehetségkutató, nem "profikutató" - ahogy tegnap az egyik zsûritag találóan megjegyezte.

Tegnap a tehetségkutatók történetének legcikibb produkcióját is láthattuk: az ikerlányok, akik a válogatón a spontán beszélgetéskor még viccesek voltak, a produkciójuk azonban már akkor is nagyon gáz volt, most teljesen lefagytak, semmi poénosat nem sikerült elsütniük, én végig kínosan feszengtem, a zsûri négy tagja pedig piros X-et nyomott (élõshowban ilyen még nem nagyon fordult korábban elõ!). Nagyon nem jött össze a dolog Milák Mózesnek sem, aki botrányos hamissággal énekelte végig a Hair legnagyobb slágerét magyarul.
A táncos produkciók némelyikén pedig szó szerint bealudtam - ki tudja, lehet, hogy a majdani gyõztest nem is láttam - hiába, ezt a mûfajt nem nekem találták ki...

Összegezve: ez a mûsor nagyon R O S S Z - így, csupa nagybetûvel, kéretik abbafejezni, ne legyen belõle több, és egyáltalán: nem ártana most már tényleg jegelni legalább pár évre ezeket a tehetségkutatókat...
Friderikusz Sandor 2015 dec. 13. - 13:31:47
Gyerekek. Az emberek nézik,beszélnek róla még ha az rtl is tudja hogy a mûsör egy forintot sem ér. Nézzétek meg a zsûrit. Tipikus B kategóriás emberek. Az rtl sem gondolta komolyan,hogy ez a mûsor nagy sikereket fog elérni. Tudom,hisz ott dolgozom kamerásként. Lemegy,elfelejtik és kész. jövõre jön a következõ. ENNYI
malvinkicska 2015 dec. 13. - 12:56:35
Azt gondoltam, csak én tartom dög unalomnak az egészet, olyan embereknek adtak teret, ami nem szórakoztató, egyszer megnézi valaki és annyi, ki gondolta ezt komolyan, ez tehetség kutató, azért ennyire megváltozott minden.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás