Hűtlenek

Bakancslistához adom
Trolösa
svéd-finn-norvég-német-olasz romantikus dráma, 148 perc, 2000

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Marianne látszólag boldog házasságban él férjével, Markusszal és kislányával, Isabellel. A család barátja David, aki elvált. Marianne és David között szerelem szövődik, amit Markus előtt titkolnak. Ám egy idő után Markus megtudja, hogy felesége megcsalja legjobb barátjával. Marianne úgy dönt, elköltözik otthonról Davidhoz, de a kislányt Markus magánál akarja tartani, és a gyámhivatal nála helyezi el a gyereket...
A három főszereplő a hűség és a vágy között őrlődik. Az önéletrajzi ihletésű művet az teszi igazán feledhetetlenné, hogy a filmben visszaköszön Bergman és Ullmann viharos, szenvedélyes, magán- és alkotói kapcsolata. A rendezés mély érzelmeket hoz elő a színészekből és bebizonyítja, hogy a látszólag örökké tartó boldogság törékeny.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Európai Filmdíj

    2000
    Legjobb film jelölés: Johan Mardell
  • Európai Filmdíj

    2000
    Legjobb női alakítás jelölés: Lena Endre

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2019 máj. 04. - 07:02:08 6/10
Jól ötvözték a dráma és a romantika vonalát.
Nem kavart fel annyira, ezt hiányoltam!

6/10
7/10
adamnagysweetmovie 2011 márc. 23. - 08:30:39 7/10
Az IMDB szerint csak Arany Pálma-jelölt, vagyis versenyfilm volt Cannesban. Mondjuk én ezt reálisabbnak is tartom. A film le se tagadhatná a bergmani forgatókönyvet, emberi kapcsolatok analízise, de nekem túl sok benne a verbalitás és a kevesebb dráma talán több lett volna, nálam belecsúszik a szentimentálisba.
Némileg zavaros a szerkezet, de ez azt hiszem, szándékos is, kicsit lebegtetve van, hogy a színésznõ a saját életérõl mesél-e. Mindenesetre szép, ahogy a történet végét többféle verzióban elképzelik, ki-ki világlátása szerint.
Dúdolom 2010 nov. 26. - 11:27:55 Előzmény mihárman
Sajnos, a DVD már nem kapható. Megvan-e valakinek a magyar szövege? Elkezdtem lefordítani, de csak a feléig jutottam. Nagy munka. Az a sejtésem, hogy rosszul fordították a címét, mert nem Hûtlenek, hanem Hûtlenség.
Tóth Sándor Péter 2010 máj. 17. - 17:25:38
Kiváló film! Annyira értékes, igényes, professzionális! Egy észrevételem is van: itt, a port.hu oldalon, az ehhez a filmhez tartozó képek alatt helytelenül szerepel a fõszerelõ nõ neve... A képek alatt az Isabellt játszó kislány neve olvasható, Michelle Gylemoé. Azért a port.hu lehetne figyelmesebb és igényesebb is.
10/10
mihárman 2008 júl. 24. - 13:02:17 10/10
Semmiképpen sem ajánlom ezt a filmet azokra az estékre, amikor fáradtan zuhansz a kanapéra, és nincs egyéb vágyad, mint egy konnyed film, ami feldob és kikapcsol. Ez a film nem arra való, hogy pattogatott kukoricát majszolgatva, jégkrémet kanalazva nézd végig. Zavarna, hogy lemaradsz a legfontosabb mondatok végérõl a rágcsálás zaja végett, és hidd el, párszor akaratlanul is a szádban maradna a jégkérmes kanál! Ezt a filmet odafigyeléssel, maximális éberséggel érdemes végignézni, mert minden mondat, ami elhangzik benne, nagy jelentõséggel bír. Dráma a javából.Egyértelmûen mutat rá, hogy minden szerelmi kapcsolatban a nõ a törékenyebb és a könnyebben megalázható fél. Mindig a nõnek van a legnagyobb vesztenivalója, akár a szívére, akára az eszére hallgat. Megtanulhatjuk belõle, milyen könnyen képes kiolni egy gesztus, egy mondat, egy önzõ lépés, még a legvadabb vágyakat, legnagyobb szerelmet is. Elénk tárja az embert, akit a féltékenység egy igazi vadálattá képes változtatni. Nehéz film, de, ha elkezded nézni, mindenképpen tarts ki a végéig. Megéri!
Caline 2007 márc. 03. - 13:59:03
Ez egy szuperjó film! Meghökkentõ és érdekes. Dráma a javából!