Film

Hyppolit, a lakáj

magyar színházi felvétel, 104 perc, 1990

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Hyppolit Nagy András elárverezett bútorait veszi meg a Schneider-villa számára. Nagy András szerelmet vall Terkának, aki el akar szökni vele. Egy félreértés miatt Schneider megismerkedik Mimivel, a lokáltáncosnővel. Hyppolit operapáholyt foglaltat a család számára, de senki nem megy el, mert Mátyás a Kolibri Bárban mulat Mimivel, Schneiderné egy kiskocsmában végigeszi az étlapot, Terka pedig a szobájába zárkózik bánatában, mert Nagy András felmondott. A kimerítő éjszaka után Schneiderék másnap estig alszanak. Az estélyre gyülekeznek a vendégek, fokozatosan kiderül, hogy az operában senki sem volt. Megérkezik Makáts főtanácsos az ifjú pár eljegyzésére.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Schneider Mátyás
Aranka, a felesége
Terka, a lányuk
Nagy András
Makáts főtanácsos
Makáts Csaba
Mimi, lokáltáncosnő

Vélemény:


2014. április 21. 16:50
megnéztem a színházit, hát mit mondjak az eredeti klasszisokkal jobb.!! egyszerűen utolérhetetlen!!
Hiába Kabos Gy. csak volt!!

2014. április 19. 22:49
Nemhogy a zenés darabokat, de általában a színházi előadásokat sem szeretem, mivel nemhogy egészében, igen ritka kivételektől eltekintve még részleteiben sem tetszenek, pestiesen szólva mindig túlspilázzák, de iszonyatos módon, viszont amíg élek sajnálni fogom, hogy ezt nem tekintettem meg élőben annak idején, amikor persze kevesebbet láttam volna, mint így, felvételről, sokszor, de a hangulat ... azt nem tudnám feledni.
Ha idős, s nagyon ügyetlen favágó lennék, talán még akkor is elég lenne egyik kezemen található ujjaimat felmutatni, hogy tudassam hány színész alakításával is voltam teljesen elégedett színpadon, de Gáti Oszkár nálam (hogy ontopic legyek :) ) minden_körülmények_között dobogós (csak Őze és Szakácsi áll magasabban). Nos, ebben az előadásban szerintem ő volt az egyik leggyengébb.
Szacsvay, Benedek, de főleg Molnár Piroska remek, Bajorról ezek után hittem el, hogy színész, Borbás Gabi és Hollósi pedig minden másodpercben zseniális.
Akinek más véleménye van, az velem ne álljon szóba, inkább magára vessen, s majd arasson úgy, ahogyan tud. :)

2014. február 17. 16:45
Én láttam ezt az előadást színházban, és ott kifejezetten tetszett. Majd' mindegyik szereplő remekelt, Molnár Piroskán, Szacsvayn könnyesre nevettük magunkat. Az biztos, hogy felvételről nézve messze nem nyújtja azt az élményt, mint élőben.

Összes hozzászólás