I. e. 10 000

Bakancslistához adom
10,000 B.C.
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-dél-afrikai kalandfilm, akciófilm, 109 perc, 2008

Értékelés:

457 szavazatból
Szerinted?

A fiatal vadász, D'Leh beleszeret Evoletbe, akit a törzse árvaként fogadott be. Mielőtt azonban szerelmük szárba szökkenne, a törzsüket ellenség támadja meg és magukkal hurcolják a lányt. D'Leh néhány társával a támadók nyomába ered. Az ismeretlen tájakon vándorolva felfedezik, hogy más törzsek is léteznek a világban, akik ugyancsak a hatalmas birodalom martalócaitól szenvednek. A kis csapat egyre nő, miközben vadállatokkal és a természet erejével is meg kell küzdeniük. Végül eljutnak a birodalomba, ahol szembeszállnak a gonosz uralkodóval, aki népeiket rabszolgasorsba taszította.
Bemutató dátuma: 2008. március 13. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
kékibéla 2020 dec. 17. - 23:01:19 1/10
Tipikus amcsi szemét.
offtopic
Midnight67 2020 máj. 16. - 22:30:37
Hát, ilyen irányú tapasztalatom nincs extra élményekről, de ugye az R-el kezdődő és L-el végződő csatornáról van szó, közte van még egy betű..:)
offtopic
Midnight67 2020 máj. 16. - 21:14:15
Azon nekem is megakadt a szemem.:) Ezen kívül a látvánnyal nem is volt gondom, tetszettek az "állatkák", csak a történet nem tudott lekötni, de ebben közrejátszhatott a tény, hogy a "nemmondommelyik" csatornán volt látható a film, ezért is maradtam le a feléről, véletlenül kapcsoltam oda, tényleg...:(
Midnight67 2020 máj. 16. - 18:03:59
Megijedtem, hogy lemaradtam valamiről, amikor megláttam a film címét, de kiderült, hogy nem, mert már egyszer belenéztem és valószínűleg nem véletlenül hagytam félbe..
Egyrészt igen érdekesen keverednek itt a korok, meg menet közben kiderült, hogy ez valami love story akar lenni, innentől elvesztettem az érdeklődésem. Persze, voltak benne kellemesen kinéző jelenetek, amikért cirka 10 évesen rajongtam volna, de ez a minimum, amit Emmerich rendezésében elvárunk.
Mindenesetre engem jobban lekötött egy piramisok építésének elméletéről készült tudományos műsor hajnal 2 körül valamelyik Discovery csatornán, de lehet, hogy akkor voltam jó passzban, most meg rosszban.:(
9/10
BBali06 2020 márc. 16. - 06:48:33 9/10
Elképesztően jó film volt. Habár az volt a baj vele, hogy szerintem én ezt egyszer már láttam, csak ,,darabokban" hogy így mondjam és a lényegi tartalomra emlékeztem belőle. Néhány hibát figyelmen kívül hagyva (mint a beszéd, a szöveg) tökéletes volt a film, csak azért adtam 9-est, mert nem hinném, hogy az ősemberek ,,menőztek".
10/9.
Namegasztán 2019 dec. 22. - 16:32:21
Nem láttam a filmet, csak itt a fenti képek közt megláttam azt, amin egy csomó mamut rohan.
A kép közepén lévőnek egyik lába se éri a földet. :)
Ha én mondjuk számítógépes animációt akarnék csinálni mamutról, akkor bekapcsolnám a tévét, és egész biztosan valamelyik adón éppen menne egy afrikai természetfilm, abból kinézném, hogy hogyan is mozog egy elefánt.
Az elefánt ugyanis nem úgy fut, mint egy versenyagár, hogy egy adott pillanatban minden lába a levegőben van. Ha ilyen módon elkezdene futni, akkor pár ugrás után eltörne legalább egy lába. Ezért a felnőtt elefántnak futás közben mindig legalább 2 lába a földön van. A nála nagyobb mamut valószínűleg ugyanígy mozgott.
sexykex 2018 febr. 26. - 16:58:39
Engem nem zavartak a nagyra nõtt csirkék, sem a jámbor kardfogú, de még az sem, hogy szépen átsétáltak a Szaharán. Nekem tetszett Evolet kék szeme, Tic-Tic neve és az egyiptomiak mûkörme, de irritáltak a párbeszédek. A bábeli zûrzavar helyett mindenki megértett mindenkit és nem egy kezdetleges nyelven diskuráltak.
Úgy emlékeztem, hogy ez egy nézhetõ film, de közben láttam az Apocalyptot és sajnos öntudatlanul is ahhoz hasonlítottam a jeleneteket. Ezért nem kellene minden filmet kétszer is megnézni, még akkor sem, ha Emmerich munkássága ugyancsak figyelemre méltó.
trikolor 2018 febr. 23. - 22:53:15
Annak ajánlom ezt a filmet, aki nagyon-nagyon unatkozik. Mesének, kalandnak, fantasynak egyaránt gyenge, többször nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Ez a film két órát elrabolt az életembõl...
10/10
i'mperfect 2016 júl. 19. - 22:50:54 10/10 Előzmény Boriska1
internetrõl hallottál már?
10/10
i'mperfect 2016 júl. 19. - 22:50:15 10/10
Ez komoly, hogy egyesek azon agonizálnak, hogy ez egy történelmi film? :D
9/10
Boriska1 2016 jan. 17. - 18:22:52 9/10
Ezt a filmet is nagyon szeretném már végre MEGNÉZNI-(eddig csak kb.20'-et sikerült)- de vagy ütközött más fontos néznivalóval, vagy általam nem fogható (pedig jön 70 egynéhány) csatornán vetítik. :( :( Régóta vadászok rá.
tombenko 2015 okt. 04. - 21:06:42
Dehát ez eleve egy mese! Sehol senki nem mondta, hogy ez bármi kapcsolatban is lenne a valósággal, legfeljebb annyiban, mint a Transformers vagy a Marvel filmek.
10/10
dorchester 2015 okt. 04. - 16:45:17 10/10
Roland Emmerich eredeti története egy mese, ezt filmesítették meg egy picit átdolgozva (Harald Kloserrel). Nem kell hitelesnek lennie, mert mese. Általában a fiatalabbaknak jobban tetszett a történet, aminek az egyszerûsített változata 2005-ben képregényként is megjelent, sajnos csak angolul. Egy kiadást élt meg az USA-ban. Nem a történettel volt a gond, hanem hogy a képregényeknek leáldozott. :-(
rizsa34 2013 okt. 12. - 00:19:32
Vérszomjas õsstrucc = elefántmadár?
southwind 2013 szept. 01. - 21:10:00
számomra bugyutaság, hogy az õsembert maszatosnak ábrázolják... azért ennél már lehetett volna egy jobb ötletük is
Kuruntijasz 2013 szept. 01. - 10:31:31
Tényleg van benne néhány bugyutaság, mint ahogy a "történelmi témájú" amerikai filmekben általában, de ott szerintem nincs is igény hitelességre. Ha az utcán ott leszólítanánk valakit, szerintem annyit tudna Európáról és a Közel-Keletrõl, mint egy európai vagy arab Délkelet-Ázsiáról. Ok, azt tudja, hogy kb hol van, meg vannak ott dzsungelek, meg Angkor meg Buddha... De hogy mikor épült, ki építtette, vagy mikortól terjedt a buddhizmus, azt valószínûleg nem nagyon.

Szóval így hogy úgysem szúr szemet a célközönség nagyjának, a történelmi hitelességet feláldozhatják a leegyszerûsítés és látvány oldalán.
De azért szerintem jó dolog, hogy próbálkoznak olyan témákkal, korokkal, amirõl még aligha készült film, és nem állandóan a képregényhõsökre kell csodálkozni.

Azt én sem értem, hogy miért nem lehet írni normális, egyedi sztorit. Miért kell mindig ezt a kiszámítható, a végénajóúgyisgyõzésmindenkiboldoglesz sémát követni...
Killbox 2013 aug. 31. - 18:00:39 Előzmény ReignMan
Ezt a 33 millió éves mamutot honnan vetted???
A mamut és a kardfogú tigris kortársak voltak a pleisztocén - 2,5 millió-12 ezer év - korban.
napraforgó 2013 júl. 28. - 12:34:10
Ja igen, még annyit akartam, hogy kár volt belekeverni Krisztust (B.C.), meg az idõszámítást, jobb lett volna, ha valami fantáziacímet találtak volna ki - pl. Az idõk kezdetén, vagy A kékszemû gyermek legendája, vagy akármi, de ennek semmi köze a Földhöz, az idõszámításhoz, vagy Krisztushoz.
napraforgó 2013 júl. 28. - 12:27:55
Kb. ennyi volt a történet, bár én inkább a maja piramisokra gondoltam, nem az egyiptomiakra.

Szerintem ez egy olyan fantazy-film volt, ami egy ici-pici bolygón játszódik.
A rasztahajú hegylakók - akik átkelnek a fehér esõ (????) borította hegyen kb. 4 nap alatt, lejutnak a meleg, párás õserdõbe (!).(Ott, ahol rendszeresen hó hullik, az õslakóknak nincs erre külön szavuk ????!!! - alig hiszem)
Kijutván az õserdõbõl, egy néger törzshöz jutnak. Rögtön szót is értenek (!?). Nekimennek az ott (!) kezdõdõ sivatagnak, hogy megtalálják a kígyó szemét - ami alighanem a folyó forrása.
Némi körben járás után az állócsillag segítségével el is jutnak "az istenek hegyéhez", ami valami félkész maja piramis, amit mamutokkal (!!!!) építenek!
Na itt is összejönnek más néger törzsekkel, akiket a piramisépítõk raboltak és hurcoltak el lakóhelyükrõl. Össze is barátkoznak.

És nocsak!, minden népnek van valami mondája, jóslata, és láss csudát, hõsünk és a szívszerelme teljesíti ezeket a jóslatokat! Valamennyit!
Hõseink kiszabadítják az elrabolt népeket, no és a leláncolt, munkára kényszerített mamutokat, és megmentik az elrabolt leányzót. Ezután mindenki hazamegy a maga országába, rasztahajú hõseink meg boldogan hazamennek egy maréknyi gabonamaggal (?), ami valóban leginkább kukoricára emlékeztet, de a sárga mellett vörös szemek is vannak benne.
És a következõ tavaszon boldogan látják, hogy a 2-3 négyzetméternyi területen kinõtt valami 10 cm-es fûhöz hasonlító gabona! Hurrá! itt a vége....

Nálam minusz 3 pont.
2/10
ReignMan 2013 júl. 28. - 07:51:54 2/10 Előzmény rené2010
Borzalmas film volt, véleményem szerint Disney rajzfilm-nek is gyenge lett volna ez a történet.

Próbálom összefoglalni röviden azoknak, akik meg akarják kímélni magukat SPOILER:

Valahol a Himalája hegyeiben él egy raszta törzs, persze a szokásos önbizalomhiányos hõssel, akinek a szerelmét elrabolják gonosz egyiptomi rabszolgakereskedõk, hogy több ezer kilométert és pár kontinenst átsétálva elvigyék õket a Nílushoz (ami a Góbi sivataghoz hasonlít, mivel az ókori Egyiptom virágzott és dús növényzettel rendelkezett) piramist építeni egy földönkívüli, de halandó öregembernek. Útjuk során kréta kori tollas dinoszauruszokkal, pleisztocén kori kardfogú tigrissel és oligocén (33 millió év) kori mamutokkal találkoznak, akiket egyébként az 50 fokos sivatagban, vastag bundában dolgoztatnak a kõbányában. Elérnek a városba, ahol átverekszik magukat a középkori acélkardokkal felszerelt õrökön, kiszabadítják a foglyokat, Leonidas trükkel legyõzik az UFO fáraót, de a szerelmét lenyilazzák, miután túlélt egy hatalmas zuhanást a vágtató lóról, plusz egy 120 kilós férfi is ráesett, de azért szerencsére az orrvérzõ házisámán utolsó lehellete feléleszti, pedig a falulakók attól féltek, hogy elvérzik... A film sluszpoénja pedig az, hogy a hõs tibeti hegylakók kapnak 2 marék kukoricamagot, ami az egész kaland célja volt, legyen pattogatott kukorica 5000 méter felett is...

Szóval egy összefüggéstelen szedett-vedett maszlag az egész, egy párhuzamos univerzumban játszódó fantáziafilmnek is gyenge, csak azt nem értem, miért Ie. 10000 a címe, ami utal a Földre, Krisztusra, de semmi sem utal erre a korra, az állatok többsége több millió éve kihalt, az egyiptomi kultúra ie. 2500 körül ért el a piramisok szintjére...

Egy megoldás van: végig szívtak valamit a forgatókönyvírók a munka alatt...
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu