Időről időre

Bakancslistához adom
About Time
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol vígjáték, 123 perc, 2013

Értékelés:

497 szavazatból
Szerinted?

21 éves korában Tim Lake rájön, hogy képes az időutazásra...
Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot... azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk.
Tim Londonba költözik a tengerparti Cornwallból, hogy ügyvédnek tanuljon, és végre megismerkedik a gyönyörű, de bizonytalan Maryvel. Egymásba szeretnek, aztán az időutazás miatt nem is találkoztak, aztán először találkoznak újra... és újra... de végül, sok agyafúrt időutazás után Tim elnyeri a lány szívét.
Hősünk ezután arra használja képességét, hogy létrehozza a tökéletes lánykérést, hogy megmenekítse esküvőjét minden idők legrosszabb násznagyi beszédjétől, hogy megmentse barátját egy szakmai katasztrófától, és hogy terhes feleségét időben a kórházba juttassa a szülésre a hatalmas közlekedési dugó ellenére is.
Ám ahogy az élete halad a nem megszokott medrében, Tim ráébred, hogy sajátos képessége nem mentheti meg őt azoktól a bánatoktól, amelyekben minden családnak része van. Az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet.
Bemutató dátuma: 2013. október 17. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
pihes szept. 05. 15:03:27 7/10
Nem lehet jó receptje az életnek ha nem tanulunk semmiből, vagy éppen nem látjuk át a dolgokat.
Jó kis mese!

7/10
7/10
666444 aug. 01. 09:35:48 7/10
A jobb filmek közé tartozik. Arra tanít, hogy az élet minden egyes percét élvezni kell.
1/10
Çukurova máj. 16. 19:06:25 1/10
Vontatott, unalmas. A 8,8 értékelést nézve jobbat vártam. Sokkal jobbat!
Mikor a prostikról beszéltek, a lány azt mondta, hogy " tervezed, hogy elmész Kelet-Európába "
Miért nézi le a kelet-európai nőket? A kelet-európai nők is rendesek, tisztességesek.
Szerintem bőven akad angol örömlány is!
Öreg Halász 2019 dec. 17. - 11:47:12
Ritkán fordul elő velem, hogy nem tudok végig nézni egy filmet.ezzel megtörtént. A főszereplő férfi idétlen szánalmas viselkedését nem bírtam sokáig nézni. Időutazás témában voltak sokkal jobb filmek is. 3/10
elemes 2019 szept. 09. - 00:34:40 Előzmény sexykex
:)
csak műkedvelésből openstackelek, egyébként kőművesnek tanulok.

(megpróbálom újragombolni mert most szerintem is zavarosra sikerült, amit tegnap este írtam.)
7/10
sexykex 2019 szept. 07. - 19:02:27 7/10 Előzmény elemes
Nos, ha jól értem Te magad leszel az informatikus szakértő és a közeljövő megkerülhetetlen felhőplatformját, az OpenStacket tanulmányozod. Ugyanakkor szívesen foglalkozol a kommunikációelmélet és az információelmélet egyes kérdéseivel, ami érthető, ha Data Scientist-nek és rendszertervezőnek készülsz. Én nem gondolnám, hogy ez a fórum igényelné ezt a szintű megközelítést.
Jobb lenne, ha a filmek, az egyszerűbb szavak és a hétköznapibb gondolatok maradnának a főszereplők. Az ubuntu legyen veled. Uff!
elemes 2019 szept. 07. - 08:46:04 Előzmény sexykex
Szia,
Nincsen elkésett válasz :)

<off> hamar megoldottam a magyar billentyűzet is (most kell az ubuntu: openstack tanuló rendszert buherálok, később visszatérek az uncsi linuxhoz). </off>

Bizony impresszionista befogadók vagyunk akár akarjuk akár nem.

Nade, két ember egymás közötti kommunikációja mennyire lehet impresszionista? A kommunikáció egyik alapvető paradoxona szerint a közlés tartalmát mindig a befogadó fél határozza meg. Ez az impresszionista értelmezés.

De egy kapcsolatban (legyen bár az egymástól kétezer kilométerre -- vagy kétutcányira -- levő egymást nem ismerő emberek névtelen csevegése) meddig engedhetek a saját benyomásaimnak, és mikortól kell odafigyelnem a másik emberre, megérteni a belső világát, gondolatait, érzéseit, szándékait, hangulatát, mennyire legyek együttérző és elfogadó vele? Adott esetben akár a történet írójával és rendezőjével, aki néhol szép -- másutt mesterkélt eszközökkel de azért igyekezett átadni egy üzenetet, vagy Veled, aki a képernyő másik oldalán ülsz és úgyszólván semmit nem tudok rólad, barátaidról, gondolataidról, hangulatodról.
9/10
Oooo 2019 szept. 06. - 11:36:50 9/10 Előzmény sexykex
7/10
sexykex 2019 szept. 04. - 17:42:31 7/10 Előzmény elemes
Minden nap más. Lehet az ember nyugtalan, kedvetlen, fáradt, de lehet mindezek ellentéte is. Minden film, kép, vagy könyv más. Van, amikor a mű és az ember egymásra találnak és van, amikor nem. Objektív értékelést adni egy filmről – olyat, amit nem bánsz meg holnap, vagy egy hónap múlva – nem igazán egyszerű. Legtöbbször nem is sikerül: becsempészi magát a sorok közé aznapi hangulatod, világnézeted, pszichéd minden apró rezdülése.
Tiszteletre méltó, amit elmondtál. Ha alkotói szándékot és hasznos mondanivalót keresel egy alkotásban, olyan üzenetet, ami javadra válik a hétköznapok során, akkor jóval több vagy egy átlagembernél. Ezzel szemben én inkább impressziókat gyűjtök magamba és habitusomnak megfelelően – keményen, őszintén, de sötét színeket használva – szubjektív véleményt fogalmazok meg.

PS: elkéstem a válasszal, mert azzal kezdtem a pihenést, hogy kikapcsoltam a virtuális világot, még a filmművészetet is. Viszont azt hallottam valamikor a linuxról, hogy nagyon stabil, de csak akkor, ha szakértő telepítette fel. „Ha ezt választod, akkor olyan embert bízz meg a beállítások elvégzésével aki tényleg tudja hogyan működik. Viszont utána évekig nem lesz több gondod.” – mondja egy informatikus.
elemes 2019 aug. 22. - 09:27:21 Előzmény sexykex
orulok hogy nem bantodtal meg. valojaban nem ertek a festeszethez sem, meg a filmmuveszethez sem, ezert is van bennem akkora joindulat, hogy az alkoto szandekat, szamomra hasznos mondanivalojat probalom megtalalni. ez nagyon egoista szemlelet, merugye ha megtalalom azt az uzenetet, ami nekem hasznos, akkor elegedett vagyok, a tobbiek meg oldjak meg a sajat eletuket.

a konstruktiv kritika az lenne, hogy a celkozonseggel empatikusan probalom megfogalmazni, mit es hogyan lehetne jobban csinalni, hogy kisebb erofeszitessel is atmehessen az uzenet.

PS: tegnap ejjel telepitett ubuntu, elvileg bekonfiguraltam a magyar billentyuzetet gyakorlatilag egyelore nem mukodik
7/10
sexykex 2019 aug. 21. - 17:09:45 7/10 Előzmény elemes
No, ez valóban tetszett. Egy szellemes elemes – és ezt minden gúny nélkül mondtam. Viszont az idézett kritikusnak 1896-ban akár igaza is lehetett. Száz évvel később mindig másképp nézünk a műalkotásokra, mint keletkezésük idején. Továbbá másképp beszélünk mi magyarok Munkácsyról, mint például kortársáról Gustave Courbetről. (Én az Ecce homo-ra gondoltam, de a kritikus lehet, hogy a Krisztus Pilátus előtt-ről elmélkedett, ami 1881-ben készült el. A fikát viszont ne firtassuk.)
elemes 2019 aug. 21. - 08:46:20 Előzmény sexykex
nagyon jó a kritikád, ebben a stílusban dobok egy parafrázist:

"Nagyon mesterkélt, beallított jelenet, minden fontos szereplő egyszerre van katakterét kifejező pózban, a megvilágítás is túl idealizált, a képkivágás sem természetes. A perspektívában mondjuk nincs hiba, de a szereplők öltözéke távolról sem korhű, Munkácsy igazán utánanézhetett volna a korabeli júdeai viseletnek..."

szóval aki fikát keres az fikát talál.
aki üzenetet keres, üzenetet talál.
7/10
sexykex 2019 aug. 20. - 21:02:53 7/10 Előzmény elemes
1./ A film egy kedves, szórakoztató. finom humorral átszőtt történetet mesél el. Ha süti lenne, azt mondanám: kellemesen édes és omlós, szinte elolvad az ember szájában, miközben mennyei ízeket hagy hátra maga után.
2./ A film hibáit már korábban elmondtam. Gyakorlatilag egy idealizált világban játszódó, a nézők igényeihez igazított szirupos mázzal átitatott mese, minimalizált valóságtartalommal. Ha süti lenne meg kellene említenem, hogy rengeteg E-betűs összetevője van. Az ízfokozók és aromák tömkelege egy egészségtelen műanyag ételt eredményezett, amire ráadásul rá lehet szokni. Gyerekeknek ne adjunk belőle.
3./ Felvetésedre nincs konkrét válasz. Még azt sem tudná senki precízen megfogalmazni, hogy milyen is a jó ember. Ki számít ma Magyarországon jó embernek? Annyi ismeretlen van az egyenletben, hogy nem tudunk egyértelmű megoldásra jutni. Mást jelent a jóság egy hívőnek és mást egy drogosnak. Nincs abszolút jó, csak relatív jó van. Ami ez egyik embernek áldás, az egy másiknak lehet átok.
Mondhatja azt a szív, hogy a jó ember van annyira jó, hogy csak pozitív dolgokra használná a tudományát. Valószínűleg már ezzel is károkat okozna másoknak, hiszen a múlt megváltoztatása kiszámíthatatlan eseményeket idézhetne elő a jövőben, de ha ettől eltekintünk, akkor is meg kell hallgatnunk, mit mond az ész. A logika segítségül hívná a tapasztalatot és nagy bizonyossággal kijelenthetem: nem találna egyetlen jó embert sem, aki ne használná néha-néha kizárólag saját javára ezt a tudományt. Hiszen tudjuk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. Hiszen láttuk, hogy Tim azonnal levakart egy férfit a nőről, akit meg akart szerezni. Láttuk, hogy már az első szexnél repetázott és minden félresikerült tettét azonnal kijavította. Még ebben az idealizált filmes világban – ahol a pénz és a hatalom nem is létezett – még itt is követett el csibészségeket.
4./ Most, hogy ismét megnéztem, a közepestől eltekintek – hiszen annyira édi. Még a fekete bárány tesó (talán Kit Kat) is első szóra megváltozott. Istenkém, de szépek is ezek a tündérmesék. Adok egy hetest.
elemes 2019 aug. 19. - 10:08:55 Előzmény sexykex
"Ezáltal irreális lesz az egész, mert a jó embereket is megszédítené a lehetőségek kimeríthetetlen tárháza."

vagy talán mégsem.
offtopic
Szabó Simon 2019 aug. 19. - 09:52:55 Előzmény Újvállalkozó
, proklima; Miért kell kioktatni másokat,akiknek esetleg nem tetszik a film? Piszkosul nem vagyunk egyformák. Mindenki egy egyéniség, különböző ízléssel. Nem az határozza meg az egyén ízlését, műveltségét, hogy milyen művészi alkotást kedvel. Elég szűk látókörű, aki másokat az alapján ítél meg, hogy milyen filmet szeret, vagy nem szeret.
10/10
pityu88 2019 ápr. 07. - 21:29:16 10/10
Ez a film is bizonyítja hogy nem mindíg azok a filmek jók amelyekben nagy színész nevek szerepelnek. Nagyon jó kis vígjáték, jól szórakoztunk végig rajta. 10/10
8/10
Nótárius 2019 jan. 11. - 01:36:51 8/10
Könnyeden elgondolkodtató és szellemesen laza ötleteléssel fikciózó; mindvégig simogatón romantikus,
üdítően sajátos humorú és derűs emberségűen jó hangulatú film!
Aki viszont bármely időutazást paradoxonok nélkül szeretne látni, az mindétig csalatkozik; ezért aztán legjobb, ha előre megy az időben, ... és vissza se néz!


7/10
sexykex 2018 máj. 29. - 11:28:48 7/10
Mese a jó emberről, aki többnyire csak jó dolgokra használja a különleges képességét. Ezáltal irreális lesz az egész, mert a jó embereket is megszédítené a lehetőségek kimeríthetetlen tárháza. Egyedül a drámaíró tűnik hús-vér embernek a többiek egy Walt Disney rajzfilmben is megállnák a helyüket.
A magas pontszám a romantikus szálnak és a „szeressük egymást gyerekek” üzenetnek szól, a film inkább csak közepes.
ABanonym 2018 máj. 07. - 14:28:48
Mcadams miatt néztem meg, számomra egyszernézős, de tényleg tetszett, szomorú is, belegondolva hogy az ember nem tudja megváltoztatni a múltat soha, csak egy esélye van.
Viszont a pasas miatt alig bírtam nézni, olyan bűnronda.
10/10
csomolungma 2018 márc. 22. - 17:14:17 10/10
Ez egy csodalatos film az eletrol, milyen gyorsan elmegy.En haromszor lattam, leginkabb erettebb gondolkodasu embereknek. Az emberi let uzenetet hordozza: szeretet mindenek felett e s a mulandosag miatt az idot ertekelni kell...Szep mondanivaloja van, meghato film.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu