Igazából szerelem

Bakancslistához adom
Love Actually
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol romantikus vígjáték , 129 perc, 2003

Értékelés:

1264 szavazatból
Szerinted?

A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.
Bemutató dátuma: 2003. december 4. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • BAFTA-díj

  2004
  Legjobb férfi mellékszereplő: Bill Nighy
 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
 • BAFTA-díj

  2004
  Legjobb brit film jelölés: Richard Curtis
 • BAFTA-díj

  2004
  Legjobb női mellékszereplő jelölés: Emma Thompson
 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb forgatókönyv jelölés: Richard Curtis

Hozzászólások

Szerinted?
Lilko03 2019 dec. 24. - 21:25:54
Nagy kedvenc! Egyetlen évben sem hagyom ki!
filoszemitabéluska 2019 nov. 28. - 17:37:58 Előzmény februartiz
Tudod mi a meglepő? Ugyanaz a rendező, forgatókönyv író, mint a Notting Hill-é. Az pedig a hülye magyar címétől eltekintve egy egészen jó film volt, tele keserű, groteszk brit humorral.
5/10
februartiz 2019 nov. 27. - 16:08:50 5/10 Előzmény filoszemitabéluska
Ezen a hozzászóláson jobban szórakoztam, mint a filmen... :) :) :)
-ami a parádés szereposztás alapján akár jó is lehetett volna, kár a jó néhány giccses-nyálas-könnyes közhelyes jelenetért. Azért akad benne szerencsére kivétel is, Bill Nighy öregedő rockerként egyik kedvenc!
10/10
marcipáncica8 2019 febr. 25. - 13:20:23 10/10
Mint egy íztelen limonádé! Alján a cukor, a víz meleg, a citromlé meg tele E-vel! Lassan nincs nap, hogy ne vetítsék le!
robi_69 2019 febr. 17. - 20:59:14
Egyszer simán nézhető film (az átmeneti korszakból - értsd: a transz-gender, heterofób korszak előtt), bár az utolsó harmad tényleg kissé nyálasra sikeredett.
A szereplő gárda jó, és bár Hugh Grantot nem tartom nagy színésznek, de a szerepét ő is simán hozta.
A wisconsini jelenetet szerintem elfelejtették befejezni (amikor a lányok behajtják a pénzt).
A film információkkal is szolgál: Londonban még mindig szinte minden második ember fehér.
És tanulsággal is (fiatalok figyelem!): ha nem hozod a tudtára annak akit szeretsz, hogy szereted, akkor lehet, hogy ezen információ nélkül fog meghalni.
1/10
Nótárius 2019 febr. 15. - 00:53:45 1/10
E fórumon talán még soha nem volt ennyire messze egymástól, a fórumtársak sokaságának egyértelműen elismerő értékelése (9.1) és az én véleményem. Nem akarván magamra zúdítani valamiféle ízlés-kioktatást, ezt célszerűtlen lenne részleteznem. Mindenesetre hamar fel kellett ismernem, hogy ez nagyon nem nekem való. Pedig, például a témája, de még a szereplőgárdája is nagyon ígéretes volt.
1/10
zuluzulu 2018 dec. 27. - 09:08:46 1/10
borzasztó, mint Hugh Grant
1/10
CSILLÁM 2018 dec. 26. - 15:14:29 1/10
Én még csak most láttam (szégyenszem), de ennél hígabb f0st... kínszenvedés volt végignézni. Mondjuk, mit is várhatnánk egy olyan filmtől, amiben Hugh Grant a főszereplő... Liam Neeson és Emma Thompson meg csak mézesmadzag.
tollakalapban 2018 dec. 24. - 01:16:26 Előzmény millkamill
Hát nem egy gyakorlott lélekbúvár ez a Harry? Kitalálja, hogy Sarah pontosan mely három dolgot szeretné Carltól: hozzámenni feleségül, jó sok szexet, meg kisbabákat.
Tudsz erről? - ismeri el Sarah döbbenten.

- Persze, de azért előtte ismerkedj meg vele rendesen, hogy meg tudd ítélni, le tudnád-e élni vele az életed. Egy válás, pláne a kisbabák után, az nem lenne vicces. Pedig ez egy vígjáték.
tollakalapban 2018 dec. 24. - 00:56:21 Előzmény millkamill
Én is így éltem meg. Ráadásul a titkárnőn, bár látom a szégyenérzetet, de a felháborodást vagy a dühöt nem. Mintha ez a munkájának egy kellemetlen velejárója lenne. Pedig Hugh Grantnak jelezhetné egy homlokráncolással, hogy ezmegmivolt. Az is jó észrevétel, hogy Hugh lényegében fétlékenységében támad neki az amerikai elnöknek, nem a munkahelyi zaklatás kiváltotta felháborodásában. Legalább is ezt sugallja, hogy az ő kiszemeltjével történik mindez, és nem egy random kolléganőjével.
Itt vannak még érdekes meglátások (már nemcsak meetoo témában): https://amerikaiplan.blog.hu/2017/11/13/het_dolog_amit_ma_mar_utalok_a_love_actuallyben

Fura az is, hogy Sarah jön zavarba, amikor a főnöke flegmán megkérdezi, hogy mióta szerelmes a kollégájába. A másik helyes válasz az lett volna, hogy mi közöd hozzá, te tapló, és főleg ne mondd meg, hogy mit csináljak. Én ezen is tudtam volna nevetni.

Miért van olyan, hogy ugyanennél az irodánál egy nőnek ki lehet adni azt a feladatot egy céges bulin, hogy táncoljon mindenkivel? Mert dögös, vagy mert mindenki azt hiszi, könnyűvérű? És miért van olyan jelenet később, ami csak addig tart, amíg ez a lány leveszi a ruháját, és felvillantja nekünk a fehérneműjét?
filoszemitabéluska 2018 dec. 23. - 21:17:08 Előzmény Vídiafej
Ez akkor egy nagyon pozitív tendencia és az uborka termesztők forgalma is fellendül.
Vídiafej 2018 dec. 23. - 19:50:31 Előzmény filoszemitabéluska
"Lehet, hogy egyszerűen ivartalanítani kellene minden férfit, amint ivarérett lesz. "
a mitu-s csajjal nem kell foglalkozni, elvan ő önmagával is
nem véletlenül fogy évi 100ezer (!) db segédeszköz..
éljen a feminizmus meg a gender
filoszemitabéluska 2018 dec. 23. - 18:18:54 Előzmény i'mperfect
Elgondolkodtató, amiket írtál. Jó meglátások! Lehet, hogy a hatására megpróbálom még egyszer más szemüvegen keresztül megnézni. Egyébként az is a black & white love népszerűsítése, hogy Keira Nightley a subickost választotta Andrew Lincoln helyett. Látni ilyen párokat nálunk is, de a szóban forgó fehér nők egyáltalán nem Keira hasonmásai, hanem többnyire Somamamadisznóra hajaznak.
filoszemitabéluska 2018 dec. 23. - 18:05:58 Előzmény millkamill
A jó nők folyamatos zaklatásnak vannak kitéve. Ha jól belegondolunk, az sem oké, ha egy férfi jóképű, charme-os és ezzel visszaélve, ágyba visz ártatlan nőket. Hiszen annak a szegény nőnek nyilván esze ágában sem lett volna a férfival ágyba bújni, ha az egy nyomott és visszataszító külsejű alak. Mi ez, ha nem a férfi sovinizmus kiáltó példája? vagy mi van abban az esetben, ha egy nő ugyan önszántából fekszik le egy aljas hímmel, de aztán megbánja az aktust,? Hogy lehet ilyen esetben visszacsinálni a dolgot? Márpedig, ha a nőben kellemetlen érzéseket kelt az ügy, akkor az igenis az erőszak egy formája volt. Már azért is simán meg kellene büntetni a férfiakat, mert, ha meglátnak egy jó nőt, szexuális vágy ébred bennük és lélekben szexuális tárggyá degradálják a mit sem sejtő áldozatot. Bizony sok tennivaló van még ezen a területen! Lehet, hogy egyszerűen ivartalanítani kellene minden férfit, amint ivarérett lesz. Persze lennének ennek az eljárásnak hátulütői, mert bizonyos kisebbségek hím egyedei sokkal előbb érik el ezt az állapotot, mint a gádzsó hímek és az akkor óhatatlanul rasszista színezetet kapna. Talán inkább egységesen a 10 éves kor lenne a megfelelő időpont a beavatkozásra. Remélem feldobtam a napodat az együttérzésem eme megnyilvánulásával?
Tomas2119 2018 dec. 23. - 13:23:42 Előzmény millkamill
igazi buta nő vagy..... ilyenből is ezt hozod ki.... dugd fel a metootad valahova....
millkamill 2018 aug. 04. - 19:20:01
Remélem, az már a #metoo kampány és hasonló változások eredménye, hogy nagyon felkaptam a fejem, amikor az amerikai elnök és a brit miniszterelnök egy pillantás után arról beszélnek, hogy mennyire jó nő a titkárnő (vagy mi volt). Aztán sikerült még egy konkrét szexuális zaklatással is megfejelni, amikor határozottan a csaj kedve ellenére közeledik hozzá az elnök. És mindez el van intézve azzal, hogy a csaj lesütött szemmel mondja, hogy akkor ő most kimegy.
Egy remek példája annak, hogy hogyan is történik a szexuális zaklatás a munkahelyen, hogy működik az erőfölénnyel visszaélés, miért is (volt ez nagyon sokáig) teljesen elfogadott és nagyon remélem, hogy látszik a változás azon, hogy 15 éve, amikor elkészült a film, még teljesen belefért egy ilyen jelenet, ma már remélem, hogy egyre többen kapják fel a fejüket és tudatosul bennük, hogy ez nagyon nem oké.
1/10
09090909 2018 júl. 23. - 23:24:25 1/10
Nagyon jó kis film jár is az 1/10 a sok nyálért ami kifolyik a képernyőn.
1/10
bsand 2018 jún. 01. - 10:08:14 1/10
Pfff...
sexykex 2018 máj. 21. - 09:32:07
Vannak a filmnek nagyon kedves, bensőséges pillanatai. Van, amikor óhatatlanul elmosolyodik az ember, de valljuk be őszintén: ez egy szimpla közhelygyűjtemény. Kivétel talán a szexet imitáló páros, akik viszont teljesen valószerűtlenné válnak ebben a nyáltengerben.
3/10
B4lukapit4ny 2018 márc. 28. - 10:48:21 3/10
Elképesztően ízléstelen giccsparádé, a valósággal nem sok kapcsolatot ápol.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu