Film

Így, ahogy vagytok

magyar játékfilm, 94 perc, 2010 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?
Vidéki város, valahol Magyarország keleti végében. A polgármester a katonai repülés többszörös világbajnoka, Bencze Gábor (Cserhalmi György), aki azt tapasztalja, hogy az égből a földre pottyant. Mulatozós társai, a város kiskirályai mindenáron arra szeretnék rávenni, hogy a kedvükre való pályázót támogassa a repülőtér építésére kiírt tender értékelésénél. A meggyőzésben mindent bevetnek az érdekeltek, Biros (Csányi Sándor) a kisvárosi gengszter, a Professzor(ok) (Jordán Tamás és Mácsai Pál) a hatalom képviselői, és a többiek is mind, akiket pénz vagy egyéb más érdek fűz az egyik fél győzelméhez. Gábor megpróbál tisztességes maradni ebben a korrupt világban.

Bemutató dátuma: 2010. február 18. (Forgalmazó: Hungaricom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Vélemény:


2011. február 2. 18:51
Kicsit túlkomplikált és túlszőtt a film. Szokásosan magyar módra. szex, cigi és alkohol.
NA meg persze a keresd a Csányit játék eredményes befejezése. Minden nagyobb, (vagy közhelyesebb) magyar színész megjelenik a filmben, bár azt nem tudtam eldönteni, hogy Törőcsik Mari szöveg alapból tele van öööö-zéssel, vagy csak nem jutott eszébe a szöveg :) Mindenestre a jelenet végén jobb felső sarokban belógó napernyő, amit a művésznő feje fölé tart a stáb impozáns látvány.
Keressetek mást, ez nem ér 94 percet.
3/10

2010. november 16. 22:17
Kb. 40-45 percet láttam belőle, de nem fogott meg. Az alapötlettel nem volt semmi baj (nem mintha sokat változna körülöttünk a világ amiatt, mert páran kimondják a nyílt titkokat), de a megvalósítás nem tetszett. Vérszegény, erőltetett film volt, rossz értelemben vett "magyar film". Ha Makk politikai thrillerként kívánta meghatározni a műfajt, akkor kicsit tévedett. Sablonokból építkező, művilágot teremtő, széteső szerkezetű alkotást kaptunk, a legtöbb szereplő ismerős lehet a hétköznapokból (ez akár még előnye is lehetett volna a filmnek), helyenként mégis papírízű dialógusok hangzottak el a szájukból. Volt az egészben valami sajátosan "magyar", ami megint csak nem öregbítette a kortárs magyar film hazai és nemzetközi hírnevét. Sajnos nagy "öregjeink" sem tudtak csodát művelni, de ez nem az ő hibájuk volt.

2010. november 14. 18:04
Nekem mindenesetre élvezhető volt..... igaz, sok olyan gazemberrel hozott össze a sors életemben, akik telefonos dobozban ( tök mindegy: nejlonzacskóban ) vették át mástól a kenőpénzt......
ez alapján bátorkodtam dícsérni - mert életszerű/szagú/állagú..... és annyira jellemző az elmúlt 20 évre.

Összes hozzászólás