Il Giorno del Cobra

Bakancslistához adom
olasz krimi, 91 perc, 1980

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Larry Stanziani (becenevén Kobra) néhai FBI ügynök háromév fegyházbüntetés után kiszabadul és San Franciscóban magánnyomozóként próbál megélni. Egyik nap felkeresi volt főnöke Jack Goldsmith, aki felkéri őt egy genovai megbízatásra. Feladata az, hogy keresse meg az ottani kábítószerkereskedelem fejét Kandinskyt. Stanziani több okból vállalja a feladatot: Kandinsky miatt került annak idején börtönbe és veszítette el jóhírét, illetve Genovában él fia Tim is. Stanziani, aki hajdan méltó volt hírére ezúttal is kideríti, hogy nem közönség drogügyletről van szó, hanem egy sokkal körmönfontabb pénzmosási ügyről, amelynek nem Kandinsky a főkolomposa.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2012 márc. 21. - 21:40:18
80-as évekbeli olasz tucatkrimi, jóindulattal elmegy egy közepesnek. Franco Nerónak nem ez a legjobb és legemlékezetesebb szerepe, Enzo G. Castellari is produkált jobbat ennél (pl. a Keomát). Nagyjából a megszokott bosszúhadjáratos filmmel állunk szemben, ahol minden mindennel összefügg, kiderül, hogy valójában sokkal többen vannak benne az ügyben, mint azt az elején feltételeztük volna. A cselekményvezetés nem túl izgalmas, a sztori szerintem erõltetetten túlbonyolított, az apa-fia szál némileg giccses. Az volt az érzésem, az alkotók nem tudták eldönteni, hogy mit is hozzanak létre: komoly krimi-drámának vicces, akcióvígjátéknak túl sötét (bár a poénok "éltetik" a filmet, akad egy-két humoros fordulat, na meg vannak elég kemény beszólások, pl. az egyik verekedõs jelenetnél megszólal Nero: "az apád f*szát!", hát ezen majdnem elröhögtem magam). Az alakítások nem túl erõsek, Nero kiemelkedik - mondjuk nem volt nehéz dolga. A film végét kicsit összecsapottnak éreztem, úgy nagy hirtelen megtörtént a leszámolás mindenkivel. Túl sok újdonságot nem mutatott a sztori, pár sablon is elõfordult benne, de kikapcsolódásnak megtette.
Egyébként nem értem, miért nem tüntették itt fel a film magyar címét (A Kobra napja), holott tudomásom szerint már 1982-ben bemutatták itthon, nem is akármilyen szinkronnal (Szersén Gyula, Horváth Gyula, Fülöp Zsigmond, Szabó Ottó, Dobránszky Zoltán stb.), sajnos manapság már nem nagyon készülnek ilyenek.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu