ill Manors - Rázós környék

Bakancslistához adom
Ill Manors
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol filmdráma, 121 perc, 2012

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az egyetlen hét alatt játszódó iLL Manors - Rázós környék című filmben több sors fonódik össze. Embereké, akik London kegyetlen utcáin küzdenek a túlélésért egy olyan világban, melynek természetes részét képezi az erőszak. Kirby, az ex-díler frissen szabadult a börtönből; a keménykötésű Ed mindenkin átgázol, csak hogy megtalálja elveszett telefonját; Michelle bármit megtenne azért, hogy a következő drogadagjához hozzájusson; Jake a környék bűnbandájának markában találja magát; Chris bosszúra szomjazik, Katya pedig ebből a számára idegen világból menekülne. Végezetül ott van Aaron, talán az egyetlen, aki minden körülmények között csak a helyes döntést szeretné meghozni. Még akkor is, ha minden és mindenki összeesküszik ellene.
Bemutató dátuma: 2013. április 18. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez 2022 jan. 23. - 22:01:46 6/10
Dílerkedős, drogozós, káromkodós, keménykedős gengsztermozi, amely London sötét oldalát, legalját mutatja be, tehát teljesen olyan, mint a Kidulthood plusz az Adulthood. A költségvetés láthatóan alacsony, a rendezés minimalista, az időben néha összevissza játszódó sztori rengeteg történést, összeérő szálat + suttyó, züllött szaremberkaraktert mozgat, a montázsok alá bevágott rap és tört ütemű zenék pedig mesélik a történetet, valamint az egyes szereplők eredetét. A film durva, erőszakos, rázós jelenetekkel van tele, s csak néhány humánus pillanatot vonultat fel. Akadnak erősen drámai részek, azonban a csúcspont a lélegzetállítóan feszült finálé. Az alkotást Ben Drew aka Plan B rendezte, a főbb szerepekben meg Riz Ahmed aka MC Riz & Ed Skrein látható, akik állami gondozásban felnőtt sutyerákokat alakítanak.
10/10
babo410 2015 febr. 04. - 16:06:56 10/10
Teljesen egyetértek a kritikáddal. Az tudható, hogy a punk zene is pl. Angliából indult ki, mint a 80-as évek fiatalságának lázadása. És Angliában a fiatalság nagyon is balhés. Érdemes lenne több angol filmet nézni. Én is Angliában élek jelenleg, és mióta itt vagyok, ezeket tapasztalom is. Pl. volt aszt hiszem Leeds-ben, de nem biztos egy tanárgyilkosság, azaz egy diák megölte a tanárát. És Angliában használják a legkevesebb óvszert is. És van egy nagyon jó angol színdarab, ami szintén errõl szól, az Ígéret földje. Nekem nagyon tetszett, sajnos már nem játszák. Az angol fiatalok semmivel sem jobbak, mint más fiatalok, sõt! Van egy nagyon jó sorozat a BBC-n Excluded: Kicked Out of School (Kizárva: Az iskolából kirúgottak), amely sorozat pont errõl a problémáról szól. Vagy az elmúlt évben két dal is született a társaik által terrorizált, kirekesztett gyerekekrõl. Egyik Bars and Melody-Hopefull és a másik Ronan Park-Defined
10/10
Theuvb92 2014 jan. 11. - 18:32:11 10/10
Szerintem meg nagyon komoly film nálam 10/10! És ez egy hülyeség hogy ilyen Londonban nincs persze az nem látja aki nem olyan körökbe mozog. Múltkor is láttam cikket hogy kényszermunkán vannak kelet-európai emberek és ott is írták hogy mekkora hülyeség, pedig nem az csak mitõl is látná az aki ledolgozza a 8-12 óráját egy gyárba utána hazamegy megissza kis sörét és alszik?! Én itt járok iskolába nem a legjobb részen és nagyon is ilyen!!!! Persze nem napi szinten ölik egymást de a szurkálások, prostitúció, rablások, betörések, fenyegetések, drogbiznisz nagyon is így megy!!! Sulim mellett van pont egy park nálunk ott rendeznek le mindent a niggák! De aki nem hiszi egyszer nézzen el dél-londonba.
6/10
tommasi 2013 aug. 20. - 13:52:46 6/10
Nekem tetszett.
Pont az volt benne a fõ pozitívum, hogy nem az egymilliószor bemutatott "Amerika nagyon kemény" cimû
eposz volt.
Anglia és London,semmi több.
Plusz a Zenéje is kiváló,Köszönhetõen Ben Drew-nak.
2/10
vaddani 2013 jún. 24. - 23:12:30 2/10
Rossz! Mindenestül rossz!
taxi546 2013 máj. 24. - 12:59:25 Előzmény SouthBronx
"London csak szeretné ilyen keménynek mutatnia magát, a közelébe se juthat, csak szeretné"
-Szerintem nem szeretné.
1/10
SouthBronx 2013 ápr. 18. - 11:12:31 1/10
Az a legnagyobb probléma ezzel a filmmel kapcsolatban hogy már elõtte 100x megcsinálták és 100x jobban!
Az Amerikai nagyvárosi gettós rappes életstílust szeretné bemutatni, de ezt már John Singleton és a Hughes Brothers rég megcsinálták, ezt szeretnék utánozni, unyanmár London soha nem lesz olyan kemény mint L.A. COMPTON!!!
Comptonban a 90's években egy fiatal fekete 20 éves férfinak kevesebb esélye volt a túlélésre, mint a vietnámi háborúban egy katonának, ezt az akkori amerikai elnök nyilatkozta. London csak szeretné ilyen keménynek mutatnia magát, a közelébe se juthat, csak szeretné!
Inkább nézzétek meg a veszélyes elemek, vagy a fekete vidéket, na ez a két film ténylegesen a valóságot mutatja be. Nem úgy mint ez a mûmájer baromság. És az a brit angol akcentus szörnyû...