Illényi Katica koncertje a Zeneakadémián

Bakancslistához adom
magyar koncertfilm, 115 perc, 2007

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Ezen a koncerten egy 28 tagú vonósokkal és big banddel kiegészített nagyzenekar kíséri Illényi Katicát. Felcsendül többek között a klasszikus hegedűirodalom egy-egy gyöngyszeme, valamint világhírű filmzenék és jazz standardek, olasz dallamok és francia sanzonok, Gershwin leghíresebb szerzeményei. Néhány dal a koncert műsorából: Sweet Georgia Brown, Lady be good, Edith Piaf - La vie en rose c. világslágere, Tea for two, Amazing Grace, Schindler listája, Sound of Music, Funicuri, funicula, La Paloma és a Singing in the Rain.
Vendégművész Illényi Csaba hegedűművész. A koncert karmestere Silló István. Kísér Bolba Tamás és zenekara, Fekete Kovács Kornél és a BSW Brass, valamint Tóth Tamás vezetésével az Atlantisz Kamarazenekar.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
lindema 2011 jún. 13. - 22:36:15 Előzmény derrie
A hegedûtanulásról csak annyit, hogy egy fél évig csak a hegedû tartását és a pengetést tanulják - tanultam -, a vonóhasználat elsajátítása csak ezután jön... Oly könnyednek, majdhogynem könnyûnek tûnik Katica elõadásában a hegedülés, mintha pillanatok alatt meg lehetne tanulni, pedig komoly munka van mögötte. És persze a folyamatos, napi több órás gyakorlás...mint minden munka, ez is folyamatos "karbantartást" igényel. Mint a könyvelõ, akinek figyelnie kell a jogszabályváltozásokat :) Plusz imádom ezt a zenét, esztrád-jazz-nemtudommi keveréke, lelketsímogató, fülgyönyörködtetõ :) Lindema
derrie 2010 ápr. 08. - 12:40:27 Előzmény frici53
Ez kicsit erõs párhuzam a tojás és a hegedû között szerintem...egy leheletnyit bonyolultabb "mûszer"...
A lényeg a hozzászólásomban nem azon volt, hogy a hegedû milyen szuper, mert én sem értek hozzá - egyszerûen csak a mûvésznõ tehetségét szerettem volna dicsérni.
További szép napot!!! :)
frici53 2010 ápr. 03. - 22:06:04
Digikábeles a közvetítés nálam. Nincs szinkronban a hang és a kép, valamennyit a kép elmaradt. Ez azért egy ilyen koncertnél elég ciki. (Ennyire még jó a fülem)
frici53 2010 ápr. 03. - 21:40:45 Előzmény derrie
Ahhoz, hogy egy tojásról megállapítsam, záp-e, nem kell tudnom tojást tojni...
Nekem is tetszik a zenéje, és csak sajnálom, hogy nem olyan jó a fülem, megállapítandó a zeneszerszám minõsége.
Roxy11 2008 nov. 27. - 21:33:47 Előzmény derrie
Teljesen egyetértek. Én ámulok és bámulok, nem vagyok koncertre járós, de ez egyik álmom, hogy eljussak a koncertjére. Szerintem zseniális a csaj...Megnéztem az ismétléseket is, ma megy újra az M2-õn. Az tény, hogy ez a zenei világ amit képvisel szívembõl szól.
derrie 2008 febr. 01. - 10:09:09 Előzmény sztrovacska
Nyilván azért kritizálod õt, mert sokkal képzettebb és tehetségesebb mûvész vagy, mint õ...

Mielõtt egymás torkának esnénk, hiszek a szólásszabadságban, és abban, hogy "ízlések és pofonok". De hogy állandóan a fújólás, a támadás, a rossz kritika...Csak ennyit szerettem volna

És még annyit, hogy 2007-es szilveszter hatalmas élmény volt, köszönöm, és remélem, hogy 2008-ban is hallhatom a mûvésznõt élõben!!!
sztrovacska 2008 jan. 06. - 19:59:07
Kedves Katica!

A nívós produkció valójában nem fontos. Kicsit több csillogás, lendület, erõ... Szóval személyesség, eredetiség szükségeltetne. És a hangszer sem az az igazi. Enyhén bödönhangú. Cserélni kék..